Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Ягодова спаначена салата с ягодов балсамов дресинг


Тази ягодова салата със спанак е вълшебна! Тази изненадваща комбинация от съставки е чудесна: спанак, ягоди, захаросани пекани, синьо сирене и великолепен ягодов балсамов дресинг.

Ягода и балсамико е комбинация, която открих миналата година. Подобно на доматите и босилека, тя просто работи. Тоест подсладено балсамико. Обикновеният балсамов оцет е твърде суров.

Пренасянето на тази комбинация от вкусове в салата е невероятно. Проучвах онлайн за салати от кажун/креолски произход, които да допълнят празника ми за Деня на благодарността през 2016 г. Всъщност ми се наложи да преглеждам доста, да чета класически каджън менюта, дори да проверявам менютата на някои ресторанти.

Наистина обичам да правя това – да изследвам скритите кътчета на интернет в търсене на съкровища. Докато се ровех, попаднах на тази рецепта в един блог, наречен Around Anna’s Table (Около масата на Анна). Всъщност открих името на рецептата в уебсайт, наречен Gumbo Pages, но не можах да намеря рецептата и тръгнах на лов за такава.

Това не е салата, която бих измислила сама, а определено е рецепта на Cheff. И точно това е тя – това е рецепта на шеф Варнедоу от ресторант IPO в Батън Руж (вече затворен 🙁 ), която е публикувана в [url:2]списание Louisiana Kitchen & Culture[/url].

Самият ягодов балсамов дресинг е абсолютно великолепен. Сладкият аромат на ягоди, тръпчивостта на балсамико, превърнати в дресинг за салата. В него се усеща това сладко-солено-търпеливо-свежо нещо. Наистина ми харесва. Направих го три пъти в рамките на две седмици и го използвах за много салати!

Когато ягодовият балсамов дресинг се комбинира с деликатен бейби спанак, пресни сочни ягоди, кремообразни солени лъжички синьо сирене и сладката хрупкавост на захаросани пекани, се получава наистина страхотна салата. Моите дегустатори я харесаха!

Тази ягодова салата е част от менюто ми за Деня на благодарността през 2016 г. Както може би се досещате, тази година менюто е на тема „Каджун“, а звездата в него е гениална читателска рецепта: печен пуешки бут в един тиган и дресинг/плънка . Пълното меню е описано в рецептата за пуйка. 🙂

Обикновено съм много гъвкава по отношение на заменките в рецептите. Това е едно от малкото изключения. Миналия уикенд направих тази ягодова салата за приятели, като замених синьото сирене с козе сирене и без да използвам захаросани пекани. Въпреки че казаха, че им е харесала, не я възхваляваха като моите дегустатори от менюто за Деня на благодарността.

Започнах да се съмнявам в себе си, затова вчера я направих отново, точно както е написано в рецептата. Той е звезден. Синьото сирене не може да се замени или пропусне, а сладостта на захаросаните пекани е от съществено значение за пълното изживяване!!!

Искате още? Абонирайте се за бюлетина ми и следете във Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Луизианска спаначена салата с ягоди и ягодов балсамов дресинг

Съставки

Ягодов балсамов дресинг (за ~1 3/4 чаши)




  • 250 г / 8 унции
    пресни ягоди
    , с отрязани връхчета



  • 3/4
    чаши
    балсамов оцет



  • 1/4
    чаша
    зехтин



  • 4
    супена лъжица
    кафява захар
    , пакетирана (светлокафява)



  • 2
    с.л.
    сладко или конфитюр от ягоди



  • 1/2
    ч.л.
    сол

Захаросани пекани:




  • 1
    чаша
    пекани
    (предимно цели, може да се нарежат)



  • 2
    супена лъжица
    кафява захар
    (всякаква)



  • 2 с.л. / 30 г
    масло

Салата




  • 4
    чаши
    бейби спанак
    , пакетиран



  • 16 (250 г / 8 унции)
    големи ягоди
    , нарязани на филийки



  • 75 – 100 г / 2 – 3,5 унции
    синьо сирене
    , натрошено (на вкус)



  • Сол и черен пипер

Инструкции

  • Разбийте съставките на дресинга в кухненски робот или блендер. Ако е необходимо, прецедете (за да отстраните малките ягодови семки). Съхранявайте до 2 седмици в хладилника.
  • Пекани: Застелете тава с пергамент/хартия за печене. Разтопете маслото в средна тенджера на средна температура. Добавете пеканите, разбъркайте, за да се покрият. Добавете захарта и разбърквайте в продължение на 5 минути. Захарта ще се разтопи и ще покрие пеканите. Изсипете върху тавата, разстелете и оставете да се охлади – ще се втвърди.
  • За да сервирате, поставете спанака и половината ягоди в купа и капнете малко от дресинга. Разбъркайте внимателно, след което прехвърлете в чиния за сервиране. Отгоре се подреждат останалите ягоди, след което се полива с още дресинг. Натрошете синьото сирене и поръсете с пекани. Сервирайте веднага с останалия дресинг отстрани!

Бележки към рецептата:


strawberry-spinach-salad-nutrition

Хранителна информация:


ЖИВОТЪТ НА ДОЗЕР

Сериозно. Това куче се интересува от ВСИЧКО, което е годно за консумация. (И много неща, които не са!)

A stunning Chef recipe for a Strawberry Spinach Salad. Spinach, fresh strawberries, blue cheese and candied pecans with a Strawberry Balsamic Dressing. recipetineats.com


  1. Това е наистина вкусна салата. Обожавам дресинга! Имах малко останало пилешко на скара, така че го добавих към салатата и я изядохме за обяд. Вкусно! Всичките ви рецепти са толкова добри. Обичаме вашите хрупкави пилешки пръчици – всъщност ги приготвям като „пиле с вафли“ за храната ни по време на семейната ни почивка (за над 30 души). Лесно и вкусно. Казвам на всички за вас!!

  2. Въпрос: Мога ли да заместя спанака със салата Ромайн? С изключение на спанака, имам всички съставки под ръка. Магазинът не е наблизо, иначе щях да се разходя.

  3. Искам да направя това, но наистина не обичам синьо сирене! Има ли друго сирене, което би било подходящо?

    • Направих го с козе сирене и беше много вкусно. Може да се използва и фета.

  4. Здравейте, искам да ви кажа, че готвя някои от вашите рецепти
    и семейството ги обожава. Благодаря
    за споделянето на рецептите
    MArnold

  5. Обикновено в дресинга за салати се използват две части олио към една част киселина. Правилни ли са измерванията за този дресинг?

    • Здравейте Л, да, мерките са правилни – аз не спазвам правила 😂


  6. Трудно ми е да реша коя салата ми хареса повече, тази или ягодовата салата с авокадо на Наги. И двете са хубави и определено са победители. (Днес тайбрекът отива при по-късната, защото авокадото е в сезон, а дресингът с маково семе е приятен и лек с лек сладък привкус; идеален за хубав летен ден тук, в САЩ) Но аз обичам хубаво синьо сирене, затова опитах нейния ягодов спанак с ягодов балсамов дресинг. Наги е права, няма заместител на синьото сирене. (Като тест опитах Бял стилтон с манго и джинджифил от Trader Joe’s. Джинджифилът беше приятен, но мангото беше прекалено сладко за тази салата, особено със захаросаните пекани.) За да сервирам салатата за приятели, използвах Рокфор; острата киселинност допълваше отлично пикантния дресинг. (Обърнете внимание, че синьото сирене можете да натрошите сами, като вкарате вилица и леко го завъртите. Купеното от магазина натрошено синьо сирене във ваничка може да е добро, но в някои от тях се използва целулоза, агент против слепване, и те могат да бъдат прахообразни и сухи. Във всеки случай търсете търговската марка синьо, за да усетите характерния му вкус). Въпреки че имах ясно изразени предпочитания към острите фънки нотки на Рокфор, можете да ги смекчите с пиене на елзаско или дори ледено вино за сладък баланс.


  7. Току-що направих това за вечеря и с партньора ми абсолютно го харесахме! Благодаря, че споделяте такива страхотни рецепти. 🙂

    • Страхотно е да чуя, Кейси! Благодаря, че ме уведомихте, че ви е харесало – N x

    • Това е страхотна рецепта. Обичам я. Намерих дресинга вече направен и също е страхотен в местния магазин за хранителни стоки. когато се прибера, ще публикувам марката.


  8. Направих го за Деня на благодарността, вкусен, както е написано (не прецедих ягодовите семки). Следващия път бих оставила гостите сами да си налеят дресинга, вместо да го включват предварително. Също така обичам малко повече хрупкавост в марулята, ще добавя друг вид маруля, за да увелича хрупкавостта. Още една фантастична рецепта на Nagi. Всички на Деня на благодарността казаха, че им е харесала. Благодаря ви.

    • Това е страхотно да се чуе Nicole!!!! Благодаря, че споделихте мнението си – N x ❤️

  9. Здравей, Наги, утре правя салатата за вечерята за Деня на благодарността. Проблемът ми е, че когато направих пеканите (правя ги предварително), захарта не покри пеканите. Разтопих маслото, след това добавих пеканите и захарта и разбърках на среден огън, но захарта сякаш се отдели от пеканите и е на малки бучки – имаш ли идея какво може да съм направила погрешно?

    • Здравейте, Марианна! Ако продължиш да бъркаш, захарта ще се разтопи, по същия начин, по който се прави карамел 🙂 В началото наистина става на бучки. Ще се опитам да направя снимки днес следобед, тъй като по-късно днес ще правя захаросани ядки и ако го направя, ще пусна съобщение тук, за да видиш как изглежда моята. Надявам се, че това ще ви помогне!

  10. Boom! Това ще бъде една от салатите ми за Коледа. Перфектни цветове за коледна трапеза и изглежда толкова много вкусно. Ще я изпробвам този уикенд. Благодаря ти за всички твои страхотни рецепти, Наги. Всяка една от тях винаги е вдъхновяваща за мен, която съм такъв аматьор в кухнята. Нямам търпение да направя кремообразната царевична запеканка.
    Дозер е такова удоволствие да се появява в края на публикациите ти. Винаги ме кара да се усмихвам.

    • Умирам от нетърпение да чуя какво мислите! Знам, че това е доста уникална салата, но се кълна, че ми харесва. Толкова се радвам, че ти харесва да виждаш Дозер в края на всяка публикация, вместо да те изключва!!! 😉 N xx

  11. Здравей, Наги! Това звучи много вкусно! Ако приемем, че успея да си набавя хубави ягоди, ще го направя за Деня на благодарността! Вкусовете и текстурите тук са перфектни!

    • Не е ли толкова красиво?? Бях изумена от вкуса му. Абсолютно зашеметен!


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart