Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Швейцарски бургери с гъби (бързо и лесно)


Големите, сочни бургери с швейцарски гъби са могъщ вегетариански бургер, който на пръв поглед изглежда като бургер с говеждо месо! Големите гъби се запържват с чесново масло, поръсват се с швейцарско сирене и се пълнят в напълно напълнени меки рулца, което е по-бързо за приготвяне от моите вегетариански бургери.

Отлично използване на гъби Портобело и плоски гъби за барбекю. Не можете да намерите гигантски гъби? Те са невероятни и от малки гъби!

Бургери с швейцарски гъби

Обичам добри бургери – и не правя разлика между месни и вегетариански, стига да отговарят на всички мои изисквания за бургери:

  • във всяка хапка има бургер, а не само хляб. Толкова е разочароващо, когато получиш огромна хамбургерна кифла с малка питка вътре. Правилно ли??

Тези бургери с швейцарски гъби преминават с отличен успех, а допълнителният бонус е, че не се налага да си изцапате ръцете, за да оформите питки. Това е най-доброто бързо и лесно ястие!

Какво ви е необходимо за бургери с швейцарски гъби

Ето какво ви трябваһттр://….гъби, швейцарско сирене и вкусно чесново масло.

Професионален съвет: Опитайте се да вземете гъби, които са по-големи от кифличките, защото при готвене гъбите се свиват с около 20%! ИЛИ удвоете количеството на гъбите.

  • Гъби – Тук ще се използват всякакви гигантски гъби (портобело, така наречените „плоски гъби“ или „гъби за барбекю“). Ако не можете да намерите наистина гигантски гъби (т.е. с размер на говежди бургер), вземете няколко по-малки и ги подредете според нуждите;

  • Сирене – тук избрах швейцарско сирене, заради допълнителния аромат, който се получава от сиренето. Но всъщност всяко топящо се сирене ще се получи добре – чедър, вкусно, грюер, маздам, колби, джак и т.н. (моцарелата бих пропуснал, защото няма толкова много вкус, но ще се получи добре);

  • Масло за аромат и олио, за да не се опуши маслото, защото печем при висока температура (маслото, което изтича върху тавата, може да се опуши);

  • Бухтички – шпионирате бриошовите бухтички, защото аз съм любител на тези маслени бухтички. Но всякакви меки кифлички са подходящи – само внимавайте за размера.(По желание:направете си собствени. Спешна помощ и нямате мая? Използвайте този хляб за сандвичи без мая)

Обикновени гъби?

Ако можете да си купите само нормални гъби или швейцарски кафяви/кремини гъби: нарежете ги на филийки > задушете ги в чесново масло > избутайте ги на купчинки > полейте ги със сирене > разтопете ги > подредете ги върху бургерите. 👌🏻

А ето и другите неща, с които зареждам тези бургери: обикновен розов сос за бургери (кетчуп / майонеза / чили), пресни домати и маруля + златистокафяв наситнен лук.

Как се приготвят (лесно!) швейцарски бургери с гъби

Ето как става това – намазваме гигантските гъби с чесново масло, поливаме с малко зехтин (за да спрем опушването на маслото, защото печем на висока температура), печем, докато омекнат, след това поръсваме със сирене и подреждаме върху бургерите.

Отчаяно искате месо?

Добавете месна питка за бургери (говеждо месо, пилешка кайма/мляно пилешко месо или пилешки гърди/бутчета) или дори бекон и яйце!

А ако искате да направите напълно зареден вегетариански бургер, можете да добавите вегетарианска питка за бургери. Това е едно от характерните ми ястия – да, наистина, дори някои от моите приятели месоядци искат вегетарианския бургер вместо бургерите с говеждо месо!

Просто няма как да изядете елегантно който и да е бургер – но особено тези, защото гъбите са още по-сочни от всеки бургер с говеждо или пилешко месо, който някога ще ядете. По ръцете ви ще капе сос, хлъзгав лук ще се плъзга по китката ви и по малко от всичко ще се размазва из цялата ви уста.

И ако искате голям бургер с гъби JUICY, това е единственият начин, по който може да бъде. Така че сложете голяма купчина салфетки, поглъщайте и бъдете щастливи!

Вижте как да го направите

Гладни сте за още? Абонирайте се за моя бюлетин и следете във Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Швейцарски бургери с гъби

Съставки




  • 4+
    ГОЛЕМИ гъби – като портобело, плоски гъби за барбекю
    (20% по-големи от кифличките или купете няколко за един бургер) (Бележка 1)



  • 30 г / 2 с.л.
    безсолно масло



  • 2
    скилидки чесън
    , нарязани на ситно



  • 1/2
    ч.л.
    сол и черен пипер



  • 1/2
    с.л.
    зехтин



  • 4
    резени
    сирене швейцарско
    (или друго сирене по избор)

Лук (или използвайте суров червен лук)




  • 3
    лук
    , нарязани на колелца с размер 0,7 см / 1/3″



  • 1
    супена лъжица
    зехтин



  • 1/4
    ч.л.
    сол и черен пипер

Розов сос за бургери




  • 2/3
    чаша
    майонеза (или заквасена сметана + щипка сол)



  • 2
    супена лъжица
    кетчуп



  • 1 – 3
    ч.л.
    Шрирача
    (регулирайте пикантността според вкуса)

Бургери (Бележка 2 за повече варианти)




  • 4
    кифлички или рулца
    (аз харесвам бриош)



  • 8 – 12
    листа маруля



  • 2
    домати

Инструкции


  • Загрейте фурната на 220°C/450°F (200°F с вентилатор).

  • Чесново масло: Поставете маслото, чесъна, солта и пипера в топлоустойчива кана. Загрейте в микровълнова фурна, за да се разтопи маслото, след което разбъркайте.

  • Намажете с четка с масло: Намажете шапката на гъбата с масло (откъм гладката страна), след което я поставете в тава с хрилете нагоре (т.е. с дръжката нагоре). С останалото масло се намазват ръбовете и хрилете, като се внимава да се изстърже целият чесън в каната.

  • Зехтин: Полейте със зехтин.

  • Печете 25 минути, след което обърнете гъбите. Полейте ги със соковете от таена и печете още 10 минути или докато средата на гъбите омекне. {Междувременно сгответе лука, разбъркайте соса)

  • Полейте със сирене: Поставете парче сирене върху всяка гъба, върнете във фурната за 3 минути, за да се разтопи сиренето.

  • Препечете кифличките: Поставете разделените кифлички във фурната по същото време – за да се запекат леко.

Сглобяване на бургерите

  • Намажете основата на кифлата с малко розов сос. Отгоре сложете маруля, след това домат, гъби и лук. Намажете капака с по-малко количество розов сос, след което го поставете върху бургера. Изяжте!

Розов сос

  • Смесете, използвайте по рецепта.

Лук

  • Загрейте олио в голям тиган на силен огън. Гответе лука в продължение на 5-7 минути, докато придобие златист оттенък и се разтвори. Овкусете с щипка сол и черен пипер.

Бележки към рецептата:

  • Авокадо (изгребете, смачкайте, може да използвате вместо розов сос)
  • Цвекло (австралийско – използвайте нарязано от консерва)
  • пържено яйце откъм слънчевата страна
  • бекон 😎
  • ананас (ако трябва)
  • мариновани зеленчуци на барбекю (толкова вкусно)
  • Сосове (алтернативи/екстри) – кетчуп, срирача, всякакъв чили сос, обикновена майонеза, айоли, горчица

Хранителна информация:

Живот на Дозер

Централата на RTE в процес на изграждане! Той се движеше ясно по време на всички демографски работи, с всички удари и пробиване. Но когато започна изграждането на кухнята, той започна да прекарва много повече време там долу, пречейки на всички. Мисля, че видя фурната и разбра, че от това място ще излиза храна !!! Не осъзнава, че ни делят седмици от това!!! 🤣🤣🤣


  1. О, Боже, невероятно вкусно. Аз добавих пържено яйце и карамелизиран лук. Определено ще бъде хит за лятото.

  2. Съпругът ми каза, че това е най-добрият бургер, който някога е ял. Не можеше да спре да казва „вкусен“. Свързахме го с картофки от тиквички с паниран пармезан и използвахме останалия розов сос като дип за тях. Супер вкусно!

  3. Това беше страхотно! В крайна сметка заменихме доматите с кисели краставички и карамелизиран червен лук (с малко картофи от сладки картофи) и беше зашеметяващо. Благодаря, Наги!


  4. ТЕ СА ТОЛКОВА ДОБРИ. Супер дупер лесно. Всички ги харесаха! Препоръчвам да ги направите 🙂

  5. Благодаря ви много! За първи път направих бургери и бяха толкова вкусни.

  6. Скъпа Наги,
    Това е най-добрият бургер, който някога съм яла! Дори по-добър от „Френския хамбургер“ на Рик Стайн, което означава много, тъй като той издигна личното ми „хамбургерно преживяване“ на съвсем ново ниво.
    Докато пиша този текст, все още ям последните парченца чеснова гъба, но нямах търпение да напиша този коментар и да ти кажа колко много го обичам. Благодаря ви за още една перфектна рецепта.
    Много любов за теб и Дозер,
    Яна

  7. PS Като бивша собственичка на Ани, аз съм влюбена в Дозер.


  8. Можете ли да кажете YUM?! Изневерих леко, като загрях сух пържен лук и използвах майонеза с шрирача, но останалото е асо! Благодаря Наги, никога не ме разочароваш.


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart