Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Червени кадифени кексчета


Чудили ли сте се някога как са получили името си кексчетата „Червено кадифе“? От една страна, това са трохите. Вярна на името си, тази кексова версия на торта „Червено кадифе“ е с поразителен ален цвят, кадифена и мека, с нотка на ванилия и шоколад. Покрит с пухкава глазура от крема сирене, той обича да краде светлината на лайма. А ние с удоволствие му позволяваме!

Кексчета „Червено кадифе

Атрактивната кексова версия на емблематичната торта „Червено кадифе“ има вкус на кръстоска между ванилови и шоколадови кексчета и е покрита с вихри от пухкава глазура от крема сирене. С превъзходна, маслена и „кадифена“ бисквитена смес, кексчетата „Червено кадифе“ са лакомството, което трябва да приготвите, когато искате да се говори за събирането.

Те привличат вниманието – както визуално, така и поради чистата си вкусотия. И само си помислете: колкото и претъпкана да е масата на бюфета, погледите на всички веднага ще се насочат към ВАШИТЕ кексчета. Защото как да ги пропуснете? (Отговор: Не може!)

Red Velvet Cupcakes with Cream Cheese Frosting, ready to be eaten
 • Cream Cheese Frosting

Съставки на кексчетата „Червено кадифе

Ето какво ви е необходимо за кексчетата „Червено кадифе“. Може би се чудите – оцет? Защо олио и масло? И наистина ли е необходимо брашно за кекс? Прочетете, за да разберете отговорите!

Ingredients for Red Velvet Cupcakes
 • Брашно за торти – това брашно с ниско съдържание на белтъчини е предназначено специално за придаване на по-крехка консистенция на тортите. При кексчетата „Червено кадифе“ то също така прави купола по-хубаво заоблен в сравнение с използването на обикновено брашно (универсално брашно).

  Ако използвате обикновено/ универсално брашно, кексът все още е отличен, но ще забележите, че куполът е малко по-заоблен. Това не е драстично или обидно, а и така или иначе е скрито под глазурата!

  Моят съвет? Заслужава си да намерите брашно за кекс, ако го приготвяте за специален повод/искате да се похвалите. В противен случай не правете специално пътуване до магазина.

 • Мътеница – ферментирало мляко, което е по-гъсто от обикновеното мляко, но по-рядко от сметаната, с лек привкус. Съставка, която се използва в печенето за придаване на вкус (финият вкус на фона е характерна черта на кексчетата „Червено кадифе“) и за олекотяване на сладкишите, тъй като киселината в него помага за омекотяване на глутена.

  Често се използва и при печене, за да олекоти тортите, тъй като киселината в мътеницата активира содата за хляб, за да се надигнат тортите. Това обаче не се отнася за кексчетата „Червено кадифе“, защото вместо тях използваме бакпулвер, в който вече има киселина, за да се активира втасването.

  Не разполагате с мътеница? Направете си я сами. Необходим е само лимонов сок или оцет и мляко! Указания в бележките към рецептата.

 • Бакпулвер – за да се надигнат кексчетата! Забележка: аз използвам сода за хляб за кекс „Червено кадифе“. Но за кексчетата предпочитам бакпулвер, защото той придава на кексчетата по-красив купол (содата придава малко грозен връх).

 • Оцет – Понякога се използва в рецепти за печене, в които содата за хляб се използва като набухвател, за да втаса, като например в моята рецепта за кекс „Червено кадифе“, защото оцетът дава на содата за хляб начален тласък в процеса на втасване.

  Той обаче играе роля и за крехкостта на трохите, тъй като киселината спомага за разграждането на глутена (както е отбелязано по-горе при мътеницата). И интересното е, че използването на оцет спомага за запазване на яркия червен цвят на кексовете.

  Така че, въпреки че не използваме сода за хляб в тази рецепта, оцетът остава в нея!

 • Олио и масло – Да, и двете са необходими в тази рецепта за най-добри резултати! Обичаме маслото заради вкуса, но то не прави нещата влажни. Олиото прави сладкишите влажни, но не добавя вкус. Затова използвайте и двете!

 • Ванилия – Екстрактът от ванилия превъзхожда изкуствената ванилова есенция. Не използвайте ванилия за тази рецепта.

 • Какао на прах – съвсем малко, за да се получи финият шоколадов вкус, който познаваме и обичаме в Червеното кадифе! Тук се използва стандартно какао на прах, но и по-интензивното с холандски вкус също е подходящо.

 • Захар – Захарта на прах / суперфината захар е най-подходяща тук, защото се разтваря по-лесно в тестото. Но може да се използва и гранулирана/обикновена бяла захар, ако разполагате само с нея.

 • Червен оцветител – за да стане кексът ЧЕРВЕН! Използвайте обикновен хранителен оцветител (а не интензивен гел), като се нуждаете от 1 цяла супена лъжица червен хранителен оцветител. Ако използвате гел, потопете и намажете клечка за зъби 3 пъти и сравнете цвета на тестото със снимките по-долу.

 • Яйца – Уверете се, че яйцата са със стайна температура, а не студени от хладилника, и че са с етикет „големи яйца“, което е стандартният размер в Австралия и САЩ (55-60 г/ 2 унции всяко). Кашонът ще бъде обозначен като такъв.

  Защо яйцата трябва да са на стайна температура? Защото те се вграждат по-добре в тестото. Освен това студените яйца, смесени със сметаново масло, карат маслото да се втвърди отново! Да, имало е, направих го!

 • Red Velvet Cupcake Batter
 • Cupcake liners filled with Red Velvet Cupcake batter ready to be baked

Как се приготвят кексчета „Червено кадифе

Начинът на приготвяне не се различава от този на типичните маслени кексове.

How to make Red Velvet Cupcakes
 1. Пресейте сухите съставки в купа, така че да нямат бучки. Не обичам да пресявам, но в този случай е необходимо, защото какаото на прах е склонно да прави бучки.

 2. Разбийте маслото, след това захарта – Разбийте омекналото масло и го разбийте с електрическа бъркалка или с миксер на стойка за 1 минута, докато стане гладко. След това добавете захарта и разбивайте още 2 минути, докато стане пухкава и маслото се превърне от жълто в много бледожълто, почти бяло.

 3. Яйца – Добавете яйцата едно по едно, като разбивате междувременно, докато се смесят.

 4. Олио, мътеница, оцет и ванилия – След това разбийте останалите мокри съставки, докато се смесят.

 5. Добавяне на сухите съставки – Накрая добавете сухите съставки и разбъркайте само за 30 секунди, докато се включат и вече не се виждат ивици от брашно. Възможно е все още да има малки бучки и това е нормално. Това е по-добре, отколкото да прекалите с разбъркването, което е често срещана грешка при кексчетата. Това води до преработване на тестото, поради което кексът не е толкова крехък.

  Важно – След като сухите съставки се смесят с мокрите, не спирайте. Напълнете формата за мъфини и я вкарайте бързо във фурната. Причината е, че след като мокрите съставки се смесят със сухите, бакпулверът се активира. Ако го оставите да седи, бакпулверът ще бълбука в суровото тесто и докато то се изпече, няма да се надигне толкова добре. Това правило важи за всички рецепти за печене!

 6. Напълнете формата за мъфини с тестото. Получават се 12 перфектни кексчета, така че разделете цялото тесто между 12-те дупки. Ако използвате стандартна форма за мъфини с хартиени подложки за кексчета с размера, който използвам аз, тогава трябва да напълните хартиените подложки до 3/4 отгоре, за да се получат идеално куполообразни кексчета!

 7. Печете само 20 минути в загрята на 180°C/350°F (160°C с вентилатор) фурна или докато клечка за зъби, поставена в средата на кекса, излезе чиста.

 8. Повърхността на някои от кексчетата ще бъде леко напукана. Но това не е абсолютно никакъв проблем. Защото в кой свят хората изпращат незамразени кексчета?? 😂

  Охладете напълно, преди да нанесете глазурата. Топли кексчета с глазура на маслена основа = катастрофа! (Под формата на разтопена глазура!)

Red Velvet Cupcakes fresh out of the oven

Съставки за глазура от крема сирене за червено кадифе

Крем сиренето е най-често срещаната глазура, която можете да видите в наши дни за торта и кексчета „Червено кадифе“, и това е, което споделям днес. Кремообразната, пухкава сладка глазура с остър вкус от крема сиренето е перфектно съчетание с кексчетата!

Ingredients for cream cheese frosting for Red Velvet Cupcakes
 • Крема сирене – Трябва да е блокче, а не крема сирене от ваничка, което е по-меко, тъй като е за мазане. Ако използвате такова, глазурата ще бъде твърде мека и небрежна.

  Филаделфия все още е моята предпочитана марка, въпреки че в днешно време по-изгодните марки са доста добри (не бих казала това преди 5 години!). Уверете се, че е омекнала, за да може да се разбие, за да стане пухкава и кремообразна. Ако сте в Австралия, крема сиренето „Филаделфия“ в наши дни е достатъчно меко направо от хладилника, за да се разбие. Ако сте в САЩ, оставете го за малко на плота.

 • Мека захар за глазура / пудра захар – Не трябва да се бърка с чистата захар за глазура, която е твърда за неща като кралска глазура, меката захар за глазура / пудрата захар е смес от тръстикова захар и тапиока или царевично нишесте, така че лесно се разтваря в глазурата, предназначена да бъде мека, пухкава и кремообразна.

 • Масло – за придаване на плътност на глазурата и за придаване на структура, така че да може да се пипне.

Как се приготвя глазура от крема сирене

Трикът за приготвяне на прекрасна пухкава, кремообразна глазура от крема сирене е да разбивате, разбивате, разбивате. А и да разбиете първо маслото, преди да добавите крема сиренето, и да добавяте пудрата захар на части, за да не се получи прашна буря в лицето ви!

How to make Cream Cheese Frosting for Red Velvet Cupcakes
 1. Кремообразно масло: Разбийте маслото първо за 1 минута, докато стане гладко и започне да придобива по-блед цвят – на скорост 6 при миксер с приставка с гребло или на скорост 9 при електрическа бъркалка. Правя това, защото маслото трябва да се разбива по-дълго, отколкото крема сиренето. Освен това помага глазурата да стане по-бяла – маслото променя цвета си от жълт на почти бял, колкото по-дълго го разбивате.

 2. Кремообразно сирене: Добавете крема сиренето и разбивайте още 1 минута на същата скорост до гладка смес.

 3. Добавете пудрата захар: Добавете пудрата захар на 4 порции, като разбивате между тях, докато се включи, започвайки на скорост 1, за да не получите прахова буря в лицето си! Ако все пак имате проблеми с праховата буря, просто поставете чиста кърпа върху купата, докато разбивате.

 4. Разбийте до пухкав крем: Добавете ванилията и солта, след което разбивайте в продължение на 2 минути до пухкав крем – на скорост 6 със стоящ миксер, на скорост 9 с електрическа бъркалка. Трябва да е кремообразна, но все още да държи формата си на връх (вижте видеото). Ако е твърде небрежно, поставете го в хладилника за 30 минути, след което разбийте отново.

 5. Нанесете върху кекса , като го завиете хубаво и високо! От тази рецепта се получава достатъчно количество за щедра глазура за 12 кексчета, както е показано на снимката.

Piping cream cheese frosting onto Red Velvet Cupcakes
Showing the soft crumb inside Red Velvet Cupcakes

Пресен за 3 дни – по-нежен от повечето!

Ще откриете, че тези кексчета „Червено кадифе“ са по-влажни и нежни от типичната рецепта, което се дължи на използването на комбинация от масло и олио (за разлика от само маслото) и на доста строгото време за разбиване, което осигурявам. Прекаленото разбиване е една от най-честите причини за твърди кексчета с „груби“ трохи. Придържайте се към посочените от мен времена и ви гарантирам, че ще имате най-плюшените кексчета „Червено кадифе“ в квартала!

Другото предимство на изключително меките кексчета „Червено кадифе“ е тяхната трайност. Кексчетата са известни с това, че на следващия ден стават доста сухи. Но не и тези! Срокът им на годност е 3 дни в херметически затворен контейнер. Дръжте ги в хладилника, ако е топло там, където се намирате. Глазурата ще стане твърда, така че не забравяйте да я поставите на стайна температура, преди да я консумирате, за да стане глазурата отново хубава и кремообразна!

Гледайте как да я приготвите

Искате още? Абонирайте се за моя бюлетин и следете във Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Close up of a Red Velvet Cupcake with Cream Cheese Frosting

Кексчета с червено кадифе и глазура от крема сирене

Съставки

Сухи съставки:
 • 1 1/3
  чаши
  брашно за торта
  (заменете с обикновено/ универсално брашно, Забележка 1) • 1
  супена лъжица
  какао на прах
  , неподсладено (Забележка 2) • 1 1/2
  ч.л.
  прах за печене
  (не сода за хляб, Забележка 3) • Щипка
  сол

Мокри съставки:
 • 60 г / 4 супени лъжици
  безсолно масло
  , омекнало (Забележка 4) • 2/3
  чаша
  пудра захар (суперфина захар) • 2
  големи яйца
  , при стайна температура (Забележка 5) • 1/3
  чаша
  растително масло
  (или канола) • 1/2
  чаша
  мътеница
  , със стайна температура (Забележка 6) • 1
  ч.л.
  екстракт от ванилия • 1/2
  ч.л.
  бял оцет
  (Забележка 7) • 1
  с.л.
  червен хранителен оцветител
  (да, цяла 1 супена лъжица!)

Глазура от крема сирене:
 • 1/3
  чаша
  безсолно масло
  , омекотено (Забележка 4) • 170 г / 6 унции
  Крема сирене на блокче Philadelphia
  , омекотено (Забележка 8) • 1/2
  ч.л.
  екстракт от ванилия • 1/8
  ч.л.
  сол • 2 1/2
  чаши
  смес от мека пудра захар (пудра захар)
  , пресята (Забележка 9)

Инструкции

Кексчета:


 • Загрейте фурната до 180°C/350°F (160°C с вентилатор). Подредете стандартна форма за мъфини с 12 дупки с подложки за кексчета.

 • Пресейте сухите съставки в купа.

 • Разбийте маслото: Сложете маслото в отделна купа и разбийте на скорост 2 за 1 минута с електрически миксер или миксер с приставка за гребло.

 • Крем захар: Добавете захарта и разбивайте още 2 минути на същата скорост, докато маслото стане много бледожълто, почти бяло.

 • Разбийте яйцата: Добавете яйцата едно по едно, като след всяко добавяне разбивате в продължение на 30 секунди на скорост 1.

 • Добавете останалите мокри съставки: Добавете олиото, мътеницата, ванилията и червения хранителен оцветител, след което разбийте на скорост 1, докато се смесят и тестото стане гладко.

 • Разбийте брашното : Поръсете сухите съставки по повърхността и разбъркайте на скорост 1 само за 20 секунди. Остържете стените на купата, след което разбъркайте отново за 10 секунди. Тестото вече трябва да е гладко – няколко малки бучки са позволени. Не продължавайте да разбивате – тестото се преработва = кексчетата не са толкова меки!

 • Напълнете формата: Разпределете тестото между 12-те формички за кексчета – трябва да се запълни до 3/4, но това зависи от големината на използваните формички за кексчета.

 • Печете за 20 минути или докато клечка, забодена в центъра на средния кекс, излезе чиста.

 • Охладете: Незабавно извадете кексчетата върху решетка. Охладете ги напълно, преди да ги глазирате с глазура от крема сирене.

Глазура:


 • Маслото се разбива на крем: Поставете маслото в купа и разбивайте в продължение на 1 минута, докато стане гладко и започне да придобива по-блед цвят – на скорост 6 при стоящ миксер, на скорост 9 при електрическа бъркалка.

 • Кремообразно сирене: Добавете крема сиренето и разбивайте още 1 минута на същата скорост до гладка смес.

 • Добавете пудрата захар: Добавете пудрата захар на 4 порции, като разбивате между тях, докато се включи, започвайки на скорост 1, за да не получите прахова буря в лицето си!

 • Разбийте до пухкавост: Добавете ванилията и солта, след което разбивайте в продължение на 2 минути до пухкавост – на скорост 6 със стоящ миксер, на скорост 9 с електрическа бъркалка. Трябва да е кремообразна, но все още да държи формата си на връх (вижте видеото). Ако е твърде небрежно, поставете го в хладилника за 30 минути, след което разбийте отново.

 • Поставете тръбички: Прехвърлете в торбичка с желания накрайник за пипване. Нанесете върху кексчетата – получава се достатъчно количество за щедра глазура на 12 кексчета, както е показано на снимката в публикацията.

Бележки към рецептата:

Хранителна информация:

Животът на Dozer

Dozer burger


 1. Правено е безброй пъти и никога не ме разочарова. Обичам тази рецепта

 2. Здравейте! Направих тези кексчета за училищната си разпродажба и се получиха страхотно! Всички ги харесаха! Много ви благодаря!

 3. Здравейте! Направих тези кексчета за моята училищна разпродажба и се получиха страхотно! Всички ги харесаха! Много ви благодаря!

 4. Здравей, Наги, искам да направя това, но нямам оцветители за храна. Каква марка оцветители за храна препоръчваш?

  • Наистина всякакъв вид оцветители за храна, няма значение!

 5. Здравейте, в момента ги правя и преди да добавя сухите съставки, сместа е доста бухнала, а се разбърква за известно време. Трябва ли да направя нещо, за да поправя това?

 6. 1. Брашното за торта прави кексчетата малко по-нежни и „кадифени“ (вярно на името си!) и им придава сладка форма на купола. Обикновеното/ универсалното брашно също е подходящо, но кексът не е толкова нежен и куполът ще има лека форма на връх (което не е голям проблем, ако е скрит под купчина глазура!)

  Обикновено брашно (известно още като универсално брашно) – широко разпространено е погрешното схващане, че брашното за кекс е тайната на нежните и пухкави кексове. Това просто не е вярно. Тези кексчета всъщност се получават по-добре, ако се използва обикновено брашно, а не брашно за кекс. Вкусът на ванилията и маслото е малко по-добър, трохите са малко по-кадифени, а и се запазват малко по-добре. Тортеното брашно е почти толкова добро, така че ако разполагате само с него, може да го използвате. Не замествайте брашното с брашно с набухвател или безглутеново брашно

  • Здравейте, Магиһттр://Vanilla cupcakes и red velvet са много различни рецепти с различни съотношения на хидратация заради какаото на прах. И двата кекса съм тествала обстойно с различни брашна, така че бележките са специфични за рецептата, с която са написани, и важат само за нея. Някои кексове изискват брашно за торта, а при други резултатите са по-добри с универсално брашно! Благодаря на N x

 7. Здравей, Ниги, твоите червени кадифени кексчета изглеждат прекрасно, току-що ги направих, макар че бяха меки, но нямаха много сладост, не мога да купя блокче сирене „Филаделфия“ тук, в Ирландия, само мекото. Надявам се, че когато сложа глазурата върху кексчетата, тя ще добави сладост към тях.
  Поздрави от Дъблин, Ирландия 🇮🇪
  Патриша Обриен

  • Мекото крема сирене ще направи глазурата мека, но все пак ще има добър вкус. Да ми кажете как ще се получат! Н х

 8. Здравей, Наги ти си невероятен перс И твоите рецепти винаги са добри и бам с мен, но искам да те попитам, как мога да направя за 6 кексчета вместо за 12 същото нещо с шоколадовите кексчета? Чакам да ми отговориш, Ily❤️☺️


 9. Тези кексчета са божествени.трохите са невероятни.и вкусът е страхотен!! Направих глазурата по метода за глазура от ермине, като замених половината масло с крема сирене( така че половин чаша масло и половин чаша крема сирене), резултатите бяха неземни. Ти си страхотна Наги! Нямам търпение да опитам още твои рецепти! Следващата ми рецепта е твоята портокалова торта – звучи толкова добре!! В момента се подготвям да направя партида от твоите кексчета „Червено кадифе“ – отново – за поръчка утре сутринта!


 10. Направих ги точно според рецептата и бяха невероятни. Толкова меки, пухкави и влажни. Сега това е моят избор. Благодаря на Наги.


 11. 5 звезди за теб, не толкова за мен, аз изобщо не съм пекарка, първо, аз съм 100% солено момиче и второ, аз съм боклук в печенето, но си помислих, че ще дам това преди за децата, в магазина бяха свършили червените хранителни оцветители, така че партньорът ми си помисли, че ще бъде умен и взе жълти вместо тях, ама те не се оказаха жълти, сменяли ли сте някога бебешки пелени? Не казвайте повече и за глазурата, моята беше течна като всичко и не мога да се сетя какво съм направила погрешно, освен че яйцата не бяха на стайна температура. 12-те кекса обаче не издържаха много дълго, децата и един възрастен ги изядоха за нула време, така че само защото моите бяха грозни, не означава, че са били лоши на вкус, „не съдете за книгата по корицата“ Не се отказвам от печенето само защото малко се провалих в този случай, така или иначе, трябва да оценя друг ваш рецепт, който направих вчера 🙂 x

 12. Здравей, Наги
  След две седмици ще правя мини кексчета с червено кадифе за годеж, много ми се иска да използвам твоята рецепта!
  Имам домашно кисело мляко, мога ли да го използвам вместо мътеница?

  • Здравей, Насаал, да, можеш да използваш кефир вместо мътеница, надявам се да ти харесат! Н х

 13. Метричната мярка за какаото е неправилна, трябва да се чете 15 г, а не 5 г. Това е една супена лъжица, а не една чаена лъжичка.

 14. Метричната мярка за какаото е неправилна, трябва да се чете 15 г, а не 5 г.

  • Здравейте, Айслинг, 5 г е правилно, какаото не тежи толкова, колкото течността, така че няма да е 15 г. (Точно както чаша брашно тежи по-малко от чаша вода) N x

  • Здравейте, можете ли да ми дадете измерванията в грамове, моля, не знам какво е 2/3 чаши.

 15. Здравейте, използвах тази рецепта тази вечер, но кексчетата се получиха тъмнокафяви, а не яркочервени, както желаех. Имате ли представа къде съм сбъркала или какво мога да направя, за да излязат червени? Бисквитените блатове обаче бяха леки и пухкави, така че поне това ме радваһттр://….


 16. С удоволствие направих тези кексчета. охлаждат се сега. Мога ли да добавя оцветител от хранителен гел към глазурата?

 17. Има ли начин (или рецепта) да се превърнат в шоколадови кексчета? Вашите кексчета са най-хубавите на всички времена!

 18. Знам, че ще ви се стори много глупав въпрос, но аз нямам желание за сладко, аз съм солено момиче, така че никога не пека, но дъщерите ми го обичат и си помислих, че може да се опитам да бъда нормална майка за няколко часа и да опитам това (вече се страхувам), така че когато казвате какао на прах, това е нещо, което се намира в отделението за печене или е същото като горещия шоколад на прах, който се слага в чаша гореща вода и се пие? Стискам палци да не се объркам и кой знае, може би дори ново хоби 😉 x

  • Какаото на прах не е същото като горещия шоколад на прах, който съдържа захар и други съставки. В нашия супермаркет сега какаото на прах се съхранява в пътеката за печене, въпреки че преди беше при другите продукти за горещи напитки.


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart