Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Хрупкаво немско свинско кокалче (Schweinshaxe) с бирен сос


Казвате, че това е парче невъзможно крехко и сочно свинско месо с кост, увито в хрупкава кожа? Успокойте се, сърцето ми бие! Наречено Schweinshaxe, това бавно печено немско свинско кокалче се предлага с богат бирен сос.

Сред многото неща, които германците са усъвършенствали, свинското печено е точно там. А ключът към това месно изкуство е, разбира се, невероятната запръжка– нещо, което в повечето рецепти не достига за свинското кюфте… но ние разгадахме кода!

Немско свинско кюфте (Schweinshaxe)

Свинската пържола – понякога наричана свински кокал – е баварска като Октоберфест, ледерхозените и BMW. Наричани Schweinshaxen, тези мощни парчета печен свински бут са неизменна част от кръчмите и бирариите в Мюнхен и тази част на Германия, както и в близката Австрия.

Винаги поднасян в локва от тъмен бирен сос с малцово съдържание, свинският джолан е обичан от германците заради сочното, разяждащо месо с кости, обвито в златиста обвивка от трески, която се разпада под ножа.

Не позволявайте на външния вид да ви заблуди! Свинското кюфте може и да не печели конкурси за красота (освен може би в очите на баварците! 😂), но е достатъчен само един вкус, за да се влюбите в тази немска класика. А след като веднъж сте го направили, нищо друго не върви толкова добре с огромна кана студена немска бира!!

Photo of pouring beer gravy over German Pork Knuckle (Schweinshaxe) with ultra Crispy Skin

Предизвикателството: Как да направим хрупкава кожа на свинско бутче

Въпреки че приготвянето на вкусно крехко месо в германския свински джолан е достатъчно лесно, много рядко се среща свински джолан, който да е напълно покрит с наистина добра кожа. Имам предвид правилно набъбналата кожа, тази, която се разбива възхитително на хиляди парченца свинско под зъбите. А не твърдите и плоски крекели, при които е по-вероятно зъбите ви да се разпаднат!

Формата на свинското бутче е тази, която затруднява получаването на перфектни крекери по цялата му повърхност. Напукването е достатъчно лесно, когато кожата е равна и плоска, както при свинския корем и плешката, поради равномерното разпределение на топлината. При свинското кюфте кожата е увита около костта и е ориентирана вертикално.

Това означава две неща. Първо, поради височината и съответно разликата в температурата във фурната, горната и долната част на кожата на бутчето се изпичат по-трудно равномерно. Второ, кожата се свива по време на печенето, което води до появата на гънки и прегъвания, които никога не се превръщат в добро печене.

И така, как да получите идеално хрупкави кренвирши за свинско кюфте?

 1. Оставете суровия свински джолан непокрит в хладилника за една нощ, за да може кожата да изсъхне. Тази стъпка препоръчвам за всички мои рецепти за хрупкави кренвирши от свинско месо, като този корем, също този корем и тази плешка;

 2. Набодете кожата навсякъде с помощта на малък остър нож или клечка. Това е изпитана техника, която съм използвала за хрупкав китайски свински корем, за да стане крекингът мехурчесто-хрупкав, а не твърд и плосък лист;

 3. Използвайте шишове, за да поддържате кожата опъната и плоска. Това е СЪВЕТЪТ, КОЙТО ПРОМЕНЯ ИГРАТА! Без шишовете кожата се свива при печенето. Така се образуват пукнатини и гънки, които водят до лошо напукване. 😞

Overhead photo of prepared pork knuckle, ready to be roasted
Making German Pork Knuckle (Schweinshaxe) with ultra Crispy Skin

Съставки за хрупкаво немско свинско бутче

1. Свинско кокалче

Първо, трябва да се сдобиете със свинско кокалче. Ето как изглежда то:

Raw Pork Knuckle

Първо, свинското кокалче е свинско краче! Въпреки наименованието, това всъщност е горната част на свинския крак, която е месна. Свинските бутчета се наричат още свински бутчета, свински джоланчета, свински бутчета и шункови бутчета (макар че това се отнася и за пушени или сушени бутчета). За германския свински джолан са необходими именно кокалчетата на задния крак, тъй като те са много по-големи и по-месни. Свинските бутчета, отрязани от предните крака на прасето, са по-малки и често се пушат за приготвяне на пушени бутчета, за ястия като супа от грах и шунка.

Имайте предвид също, че понякога свинските кокали се продават осолени като мариновани кокали или шунка. Леко саламурените бутчета може да са подходящи за тази рецепта, но аз не съм проверявал това. Не искаме и пушени бутове. Препоръчвам ви да се придържате към необелени, сурови свински бутчета.

Едно свинско бутче (около 1,2 – 1,3 кг) е достатъчно, за да нахрани двама души. Ако е особено малка, тя ще нахрани един много гладен човек!

Къде да си купите свинско кокалче – Тук, в Сидни, то се продава в някои месарници, но обикновено трябва да попитате за него, тъй като може да е изнесено отзад, а не на щанда. Въпреки това установих, че е доста лесно да си купя свинско кокалче от азиатските месарници. Те могат да го излагат или съхраняват отзад. Цената им е добра – около 8 долара за килограм (4 долара за паунд)! Запомнете: Питайте за задните бутчета/кокалчета. И им покажете снимката по-горе! 😂

(Малко любопитни факти за вас: причината, поради която свинските кокалчета се намират лесно в азиатските месарници, е, че това е разфасовка от свинско месо, използвана в азиатската кухня. За разлика от тях свинското кокалче често е част от цял бут (крак) в западната кухня, поради което не се предлага толкова широко отделно в западните месарници).

2. Разтриване на подправки

Ето какво ви е необходимо, за да подготвите свинското месо за печене:

Ingredients for Beer Gravy for German Pork Knuckle (Schweinshaxe) with ultra Crispy Skin
 • плодове от хвойна, кимион и копър – това са някои традиционни аромати, които се използват при овкусяването на свинското бутче. В днешно време те се намират лесно, въпреки че плодовете от хвойна са по-рядко срещани в масовите магазини за хранителни стоки в Австралия. Освен в магазините за подправки, те обикновено се предлагат в деликатесните магазини и магазините за пресни продукти с добра селекция от билки и подправки (напр. Harris Farm);

 • Чесън – защото чесънът винаги е добре дошъл! Той се нарязва на парченца и се натъпква в малки разрези, направени в свинското месо; и

 • Оцет – Оцетът се използва за намазване на месото и кожата на свинското месо, за да се намали силната миризма на свинско месо, която понякога се получава при печене на вторични парчета свинско месо. Това не е стъпка, която се среща във всички рецепти за свинско месо, но си струва да се направи като застраховка. Тя изобщо не прави вкуса на свинското „оцет“.

3. Съставки на немския бирен сос

Богатият, тъмен, плътен сос, ароматизиран с бира, е традиционният сос, който се сервира към свинско кюфте . Основата на соса са соковете от тигана, останали след печенето на свинското кюфте. Ето какво ви е необходимо за приготвянето му:

Ingredients in Beer Gravy for German Pork Knuckle (Schweinshaxe)

Тъмна немска бира – основният аромат на соса, който му придава и наситен, тъмнокафяв цвят. Аз използвах Weihenstephaner Tradition Bayrisch Dunkel – тъмна немска бира (всъщност баварска!), която се продава в Dan Murphys в Австралия.

Ако не можете да намерите немска тъмна бира, всяка тъмна бира, портвайн или стаут е подходяща (дори Гинес!). Само се уверете, че това е истинска тъмна бира, защото в противен случай на соса ще му липсва богатство, сладост и цвят. Избягвайте обаче прекалено тежките и горчиви стаути, тъй като те могат да се окажат прекалено тежки.

German Beer for Beer Gravy
 • Дафинов лист, моркови, лук и чесън – типични съставки, използвани в домашните бульони за основа на вкуса, което по същество е това, което правим тук!

 • Пилешки бульон – за допълнителна пикантна дълбочина на соса. Ако не разполагате с такъв, съм сигурен, че сосът ще има достатъчно вкус, ако вместо него използвате само вода;

 • плодове от хвойна – повече плодови плодове с бодлив вкус, които повтарят аромата на свинското месо;

 • Царевично брашно / царевично нишесте – за сгъстяване на бирения сос. Това е доста традиционно за бирения сос по няколко причини. Първо, то придава на соса по-ясен завършек в сравнение с брашното, което прави сосовете мътни.

  На второ място, след като свинското месо се изпече, в тигана остава доста количество течност, тъй като по време на печенето се получава вкусен бульон. Това е различно от капки в тигана от печено месо, като например при печено агнешко, печено свинско и т.н., при които първоначално липсва много течност. Затова се нуждаем от сгъстител, който можем да разбъркаме направо в бульона, за да направим соса, вместо да варим брашно в мазнината на тигана и след това да добавяме течности.

Как се прави хрупкаво немско свинско бутче

Този раздел е малко по-дълъг. Не се страхувайте: всъщност това е просто информация, а не индикация за усилие! В интерес на истината, щом стигнете до същинската част, ще разберете, че това всъщност е рецепта с много малко усилия. 🙂

Ето как съм разпределил този раздел:

Част 1: Приготвяне и овкусяване

How to make German Pork Knuckle
 1. Пробождане на кожата – Направете много малки дупчици по цялата кожа на свинското кюфте с помощта на малък остър нож или дори клечка (например безопасна клечка, клечка за шиене). Около 100 или повече. Наистина. Много и много! Колкото повече дупки пробиете, толкова повече „мехурчета“ ще се получат – а мехурчетата са хубави! Без дупки = плоско и твърдо пукане = изпочупени зъби!

 2. ВНИМАНИЕ: Не пробивайте месото! Внимавайте да не пробиете мазнината под кожата и да не проникнете в месото. Ако дупките са прекалено дълбоки, месните сокове ще изплуват през дупката и ще се стичат по кожата. Месните сокове няма да станат хрупкави навсякъде, където влизат в контакт с месото.

How to make German Pork Knuckle
 1. Намажете месото с оцет – намажете с четка или втрийте 1 супена лъжица оцет в свинското месо, включително вътре в пукнатините и цепнатините, както и под кожата, където тя се съединява с месото (но не отлепвайте кожата). Вижте по-горе в раздела за съставките защо използваме оцет.

  Обърнете внимание, че на този етап нанасяме оцет само върху месото. Кожата ще бъде обработена по-късно, по време на печенето на висока температура, когато ще се получи хрупкава коричка!

 2. Наръсете с чесън: Направете плитки разрези в откритото свинско месо само с малък нож, след което го напълнете с чесън. Това се прави, за да се придаде аромат на месото;

How to make German Pork Knuckle
 1. Приготвяне на натривката: Натрошете съставките за натривката в хаванче и чукче до получаване на едър прах (или използвайте Nutribullet, мелничка за подправки или подобна машина);

 2. Втрийте подправките в свинското месо: Натрийте свинската кожа със зехтин. След това втрийте сместа от подправки по цялото свинско месо, кожата и във всички пукнатини и цепнатини.

How to make German Pork Knuckle
 1. Нарежете кожата на шиш (тайна за хрупкава кожа! ): Издърпайте кожата надолу, за да я опънете, така че да няма гънки. След това промушете 2 метални шиша близо до основата на бутчето във формата на буквата „Х“. Направете това, като пробиете кожата от едната страна, промушите шишчето през месото и през кожата от другата страна, така че да пробие кожата на около 2 cm / 0,8″ от ръба на кожата. Повторете с другото шишче, перпендикулярно на първото (за да се образува буквата „Х“), за да задържите опънатата кожа на място.

  – Разположете шишовете така, че да преминат възможно най-близо до костта;
  – Направете точката, в която пробивате кожата, на 2 cm / 0,8″ от долния ръб на кожата. Ако е твърде близо до ръба, тя може да се разкъса при печенето;
  Нямате метални шишове? Използвайте дървени или бамбукови шишове, но преди това ги накиснете за 1 час във вода, което ще помогне да не загорят във фурната. Освен това отрежете по-голямата част от стърчащите навън шишове;

 2. Оставете за една нощ: Поставете свинското месо в изправено положение върху чиния, след което го оставете непокрито в хладилника за една нощ. Целта на това е двойна. Първо, да се „маринова“ свинското бутче, за да навлязат ароматите на подправките в месото, както и солта. Второ, да се изсуши кожата, за да се получи страхотна хрупкава треска!

Част 2: Бавно печене

Овкусяването и мариноването са готови, сега е време за бавно печене, за да стане месото красиво крехко!

How to make German Pork Knuckle
 1. Подготовка за печене – Сложете всички съставки за бирения сос в тава за печене, която е достатъчно дълбока, за да побере повече от ~1,5 л (3 кварца) течност. След това поставете решетка върху тигана и сложете свинското бутче отгоре с отрязаната страна надолу.

  С тази настройка се постигат две неща. Първо, парата, която се издига от течността, запазва месото от долната страна хубаво и влажно, без да влияе на хрупкавостта на кожата (ъгълът на наклонената кожа на бутчето е такъв, че тя не попада директно под въздействието на парата). И второ, соковете от месото се стичат в тигана, което добавя много месен аромат в бульона, който приготвяме за бирения сос. Печеля, печелиш, печелиш!

 2. Бавно печене 2 часа и 10 минути – Печете около 2 часа и 10 минути на 180°C / 350°F (160°C вентилатор), като завъртите тавата по средата, или докато вътрешната температура в най-дебелата част достигне 85°C / 185°F.

  Наличието на термометър за месо наистина помага за постигане на идеалното време за приготвяне на месото. Месото на свинското бутче всъщност не е толкова мазно или равномерно богато на съединителна тъкан, така че ако го готвите прекомерно, може да започне да губи сочност на места.

  Все пак то е много по-щадящо от постните парчета свинско месо, като например филето, при които сухотата настъпва бързо, ако го готвите по-дълго от необходимото. Но то не е толкова щадящо, колкото например свинската плешка или свинският корем, при които можете да надвишите значително необходимото време за готвене и месото все още ще бъде сочно.

  Накратко, най-добре е да използвате термометър за месо! Аз имам Thermapen – повече за тази страхотна джаджа тук.

Как изглежда месото след първоначалното бавно печене, преди кожата да стане хрупкава

Когато извадите свинското бутче от фурната след това първоначално бавно печене, кожата трябва да е все още мека и гумена, но много суха. Кожата трябва да е мека на този етап, за да се образуват мехурчетата на свинското месо, когато го поставим отново във фурната при много висока температура. Ако кожата е хрупкава на този етап, тези прекрасни мехурчета не могат да се образуват и всичко свършва! 😩

Ето как трябва да изглежда след първия етап на готвене:

Making German Pork Knuckle (Schweinshaxe) with ultra Crispy Skin

Част 3: Направете тези хрупкави свински кюфтета!

How to make German Pork Knuckle
 1. Увеличете температурата! – Прехвърлете бутчето в отделна тава и увеличете фурната на 260°C / 500°F (240°C с вентилатор). Кренвиршите се нуждаят от супер гореща фурна!

  Течността в тигана за печене на този етап трябва да е намаляла и само да се сгъсти, за да се получи биреният сос – вж. част 4 по-долу;

 2. Намажете кожата с оцет – Намажете кожата с половината от останалата 1 с.л. оцет. За предназначението на оцета вижте по-горе в раздела за съставките.

  Не се притеснявайте! Намазването с оцет не влияе на хрупкавостта на кожата. Намазваме само малко и високата температура на фурната го изпарява бързо;

 3. Да го взривим! Сложете кокалчето във фурната за 30 минути, като завъртите тавата по средата и в този момент намажете с останалия оцет.

 4. А сега, замислете се... Кожата трябва да е хрупкава отвсякъде, наситено златиста и покрита с красиви, малки мехурчета. Тя ще бъде почти перфектна – толкова перфектна, колкото може да се получи крекинг със свинско бутче! Факт е, че формата на свинското бутче означава, че кренвиршите никога няма да бъдат толкова съвършени , колкото могат да се получат с хубаво, плоско парче свински корем, при което кренвиршите могат да бъдат перфектни от край до край.

  Но ние се доближаваме до него и смятам, че е по-добър от всичко, което съм виждал навън!

  Сега оставете свинското месо да почине за 15 минути, за да се разпределят соковете в месото. Ако пропуснете тази стъпка, соковете от месото ще потекат навсякъде, когато започнете да разкъсвате месото!

  Не забравяйте и буркана с немски бирен сос! Вижте по-долу стъпките за приготвянето му.

* Няма друг начин да се опише как трябва да се яде свинско кокалче!

How to make German Pork Knuckle

Част 4: Немски бирен сос

Докато кожата се изпича във фурната и се превръща в съвършена треска, пригответе бирения сос:

How to make German Pork Knuckle
 1. Точното количество течност, което ще остане в тенджерата, зависи от точността на фурната, размера на тенджерата и т.н. Но тук не е необходимо да проверяваме точното количество течност, можем да го коригираме, след като добавим царевичното брашно/царевичното нишесте. Ето как:

  – Ако нямате достатъчно течност, сосът ще бъде твърде гъст, така че можем просто да добавим вода, за да увеличим обема;
  – Ако имате твърде много течност, сосът ще бъде твърде рядък, така че варете соса по-дълго, за да се намали и концентрира;

  Стремете се към около 1,5 – 2 чаши, но се съобразявайте с гъстотата на соса като ориентир за подходящите количества. И опитайте, разбира се!

 2. Сгъстяване на соса с царевично нишесте – След като регулирате обема и концентрацията (ако е необходимо), оставете бульона за соса да заври. Смесете царевичното брашно и водата, за да се получи каша, след което изсипете в соса, като разбърквате.

  След това оставете да къкри за 2 минути, докато се получи гъст сироп. Биреният сос за свинско кюфте не трябва да бъде толкова гъст, колкото соса в английски стил, какъвто се сервира с печено свинско или печено агнешко. Вижте по-горе за регулиране на гъстотата според нуждите.

  Изсипете соса в кана и го поднесете заедно със свинското кюфте. Или пък го поднесете по традиционния начин, като първо излеете голяма локва сос в средата на чинията, а след това поставите отгоре величествено пържолата!

Ladle scooping up Beer Gravy for German Pork Knuckle (Schweinshaxe) with ultra Crispy Skin
Close up photo of beer being poured over German Pork Knuckle (Schweinshaxe) with ultra Crispy Skin
Plate of German Pork Knuckle (Schweinshaxe) with ultra tender meat and really crispy skin with beer gravy

Как и какво да сервирате с немското свинско котле

Традиционно свинското кюфте често се сервира с едно или две големи немски картофени кнедли. Лепкавите кюфтета са идеалното твърдо средство (в добрия смисъл на думата!) за попиване на вкусния сос! Като гарнитура може да се поднесе кисело зеле или салата от зеле (подобна на тази, която би била чудесна гарнитура тук).

Картофените кюфтета са извън обхвата на днешния ни разговор, затова по-късно тази седмица вместо тях ще споделя Немска картофена салата, която да подхожда на свинското кюфте, както и освежаваща немска салата от краставици със заквасена сметана и копър, която ще бъде идеална, за да пресече цялата лепкава богатство на свинското кюфте.

А за десерт? Ами това трябва да бъде любимият на всички немски сладкиш с череши – тортата „Шварцвалд“, нали? 😉 Следете това място!

С това, всичко е за вас! Кой може да изчака времето на Октоберфест, за да направи това невероятно печено? Аз не, това е сигурно!!

Вижте как да го направите

Искате още? Абонирайте се за моя бюлетин и следете във Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Close up photo of German Pork Knuckle (Schweinshaxe) with ultra Crispy Skin

Немско свинско бутче (Schweinshaxe) – бавно печено с хрупкави кренвирши!

Съставки
 • 1 x 1,25 кг / 2,5 фунта
  свинско кокалче
  (Забележка 1) • 2
  супена лъжица
  бял оцет
  (Забележка 2) • 3
  скилидки чесън
  , нарязан на 4 – 6 стръка (Забележка 3)

Разтривка за марината:
 • 2
  ч.л.
  сол
  , кошерна / готварска, а не трапезна сол (Забележка 4) • 1
  ч.л.
  черен пипер • 1
  ч.л.
  плодове от хвойна
  (Забележка 5) • 1
  ч.л.
  семена от кимион • 1
  ч.л.
  семена от резене

Сос от бира:
 • 2
  чаши
  тъмна немска бира
  (Забележка 6) • 2
  чаши
  пилешки бульон / бульон
  , с ниско съдържание на натрий • 1
  моркови
  , необелен, нарязан на филийки с дебелина 2 см / 0,8″ • 1
  лук
  , необелен, разполовен, нарязан на филийки с дебелина 1,25 см / 1/2″ • 1
  глава чесън
  , разрязан хоризонтално на две половини • 5
  плодове от хвойна
  (Забележка 5) • 2
  дафинови листа
  , за предпочитане пресни, иначе изсушени

Сгъстяване и подправяне на соса:
 • 2
  ч.л.
  царевично брашно/царевично нишесте • 1/2
  чаша
  вода • 1
  ч.л.
  бяла захар • 1/4 – 1/2
  ч.л.
  сол
  , кошерна / готварска, а не трапезна сол (Забележка 4)

Инструкции

Приготвяне и овкусяване:


 • Прободете кожата: Направете много малки дупчици по кожата на свинското бутче с помощта на малък остър нож или дори клечка (напр. безопасна клечка, клечка за шиене). Внимавайте да не пробиете сланината в месото (Забележка 7).

 • Оцет: Намажете (или втрийте) 1 с. л. оцет само върху свинското месо, включително вътрешните пукнатини и месото под кожата, където тя се съединява с месото (но не отлепвайте кожата). Избягвайте попадането на оцет върху кожата.

 • Наръсете с чесън: Направете плитки разрези в свинското месо (само) с малък нож, след което го напълнете с чесън.

 • Натривка: Натрошете съставките за натривката в хаванче и чукче до получаване на едър прах (или използвайте Nutribullet, мелничка за подправки или подобна).

 • Втрийте подправките в свинското месо: Натрийте свинската кожа със зехтин. След това втрийте сместа от подправки по цялото свинско месо, по кожата и във всички пукнатини и цепнатини.

 • Нарежете кожата на шиш (тайна за хрупкава кожа! Бележка 8): Издърпайте кожата надолу, за да я опънете плътно и да няма гънки. След това промушете през 2 метални шиша във формата на буквата „Х“ близо до основата на бутчето. Промушете кожата на 2 см / 0,8″ от основата на свинското кокалче, за да задържите опънатата кожа на място.

 • „Мариновайте“ за една нощ: Поставете свинското в изправено положение върху чиния, след което оставете непокрито в хладилника за една нощ (Бележка 9).

Бавно печене:


 • Загрейте фурната на 180°C / 350°F (160°C с вентилатор).

 • Бирен сос: Сложете всички съставки на бирения сос в тава за печене (достатъчно дълбока, за да побере всички течности и зеленчуци).

 • Поставете решетка върху тигана: Поставете решетка върху тигана. Поставете свинското бутче върху решетката в изправено положение. (Забележка 10)

 • Бавно печене: Печете в продължение на 2 часа и 10 минути, като завъртите тавата по средата на пътя. (Ако течността в тавата е твърде малко и има опасност да изсъхне, доливайте по 1/2 чаша вода.) Печете, докато вътрешната температура в най-дебелата част на месото достигне 85°C / 185°F.

Направете хрупкави кренвирши от свинско бутче!

 • Извадете бутчето от фурната, прехвърлете го върху тава.

 • Увеличете фурната: Увеличете фурната на 260°C / 500°F (240°C с вентилатор) (Забележка 11)

 • Намажете кожата с оцет: Намажете кожата с 1/2 от останалата 1 с.л. оцет. Поставете във фурната за 30 минути, като завъртите тавата по средата и намажете с останалия оцет.
 • Кожата трябва да е хрупкава, златиста и с мехурчета.

 • Почивка: Починете 15 минути, преди да сервирате с немски бирен сос!

Немски бирен сос:


 • Прецедете течността : Прецедете соковете от тигана за печене в тенджера. В идеалния случай трябва да имате около 1,5 – 2 чаши.

 • Сгъстете: Оставете течността да заври. Смесете царевичното брашно и водата, след което изсипете в течността, като разбърквате. Добавете захар и сол на вкус.

 • Оставете да къкри: Варете на слаб огън в продължение на 2 минути или докато се получи гъст сироп (немският бирен сос не трябва да е толкова гъст, колкото обикновения сос, а доста течен). Ако е твърде гъст, добавете малко вода. Ако е прекалено рядък, оставете да къкри, за да се намали – ще се сгъсти. Сервирайте със свинско бутче!

Бележки към рецептата:

Хранителна информация:

Животът на Дозер

 • Close up photo of German Pork Knuckle (Schweinshaxe) with ultra Crispy Skin
 • Close up photo of German Pork Knuckle (Schweinshaxe) with ultra Crispy Skin

 1. Не съм имала голям успех с бамбуковите шишчета – те просто се чупят. Искам да си взема металните. Мисля, че те ще работят много по-добре.

  • Не мога да гарантирам, че крекените ще останат хрупкави, след като са били в хладилника! Н х

 2. Току-що сложих това в хладилника за една нощ. Толкова съм нервна! Помислете за хрупкави неща за утре!


   • Работи, толкова хрупкаво. Кожата се отдели от шишчетата, така че все още се навиваше. Можех ли да направя нещо различно?


 3. Здравейте, Наги
  Направих това свинско бутче за втори път. Поднасям го със сметаново пюре и зеле/моркови плюс ябълков сос. Сблъсках се с проблема, че соковете от тигана, от които се приготвя сосът/джусът, бяха много мазни. Останалата част от сока беше най-мазната. Как мога да преодолея този проблем? Ще ви бъда благодарна за помощта. Благодаря Лийза

 4. Когато казвате: „Загрейте фурната до 180°C / 350°F (160°C с вентилатор)“, това означава ли, че трябва да я сложа на 160°C, ако избера да използвам режима с вентилатор? Трябва ли да е обикновеният режим „Вентилатор“ или режимът „Вентилатор + печка“? Кой според вас е най-добрият режим за тази конкретна рецепта? Конвенционален, вентилаторен или вентилаторен+гориво?

  Планирам да направя тази рецепта следващата седмица и наистина искам да се справя! Благодаря много!


 5. УЖАСНО!! Вероятно най-доброто ястие в историята! По-добро от всеки немски ресторант! Крекингът беше на следващото ниво..

 6. Упс… не скролирах достатъчно надолу… какво да кажа? Аз съм стара и руса!!!

 7. Имам всички съставки Прегледах ги отново и отново и не мога да намеря къде, колко или какво да направя с бирата, за да направя соса (????????)

 8. Здравейте – обичам вашите рецепти и ги очаквам с нетърпение. Най-накрая ще направя тази рецепта, но не разбирам инструкциите за соса. Дали трябва да приготвя бульона, бирата, морковите, лука и т.н. върху капки от тигана, или първо да ги приготвя, след това да пресея и да сложа капки от тигана при бульона? Днес извадих свинското бутче, за да го размразя, и утре вечер ще го мариновам за една нощ, но трябва да знам за соса до събота, ако това е възможно? Благодаря предварително.
  Lorelle

  • Здравейте, Лорел, те се приготвят във фурната под бутчето. Видеото би трябвало да ви помогне и тук! Н х

   • Много се извинявам, напълно пропуснах тази стъпка! И сега, когато моята фурна реши да я опакова, утре смело ще опитам това едно по едно (имам 2) във фритюрника. Пожелай ми късмет, Наги!

 9. Здравей, Наги,
  Каква тава и решетка за печене използваш тук? Аз просто не мога да намеря достатъчно голяма решетка, за да не падне в моята тава.


 10. Изисква малко планиране, но не е сложно и е забавно да се приготвя и готви. Получи се вкусно – толкова добро, колкото си спомням, че съм яла в Мюнхен. Сервирах го с яйчена юфка и вашата салата от зеле без майо (която също е много добра).


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart