Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Хрупкави пилешки гърди с пармезанова коричка


5 съставки, 10 минути магия – този ултра хрупкав PARMESAN CRUSTED CHICKEN е луд! Сочно пиле отвътре и безумно хрупкава златиста коричка отвън. Приготвено без галета , това е невероятно лесна здравословна рецепта за пилешко.

Поднесете го с копринено пюре от карфиол и капка кафяво масло за най-доброто безглутеново и нисковъглехидратно ястие!

Пиле с пармезанова коричка

Ако не можете да разберете от снимката (наистина ли??!), тази рецепта за пилешко е изцяло с коричка от пармезан.

Тя е хрупкава, златиста, пълна с аромат и перфектно подправена, така че освен най-малката щипка сол в яйчената смес, не е необходимо да добавяте никаква сол или други подправки.

Също така не е необходимо да се бъркате в брашното. Опитах със и без, а за настъргания пармезан не се залепи по-добре, така че предпочетох да го пропусна.

Което означава, че тази рецепта за пиле е 100% безглутенова и е супер нисковъглехидратен вариант за хранене.

Как се приготвя пиле с пармезанова коричка

Не изглежда ли невероятно тази пармезанова коричка?? Този цвят не е от фотошоп, това е цветът, който всъщност има. За циниците – виждате ли? Доказателства. Не съм докоснал плъзгача за насищане!!

Това е супер бърза вечеря. Ако това е в тигана за повече от 6 минути, значи пилето е прегоряло. Бързината е задължителна тук. Висока температура и скорост! (Обичаме бързината за ястия в средата на седмицата, нали? 🙂 )

В съответствие с нисковъглехидратната тема на тази рецепта избрах да направя пюре от карфиол, а не от обичайните ми картофи. И я украсих с най-малката капка кафяво масло – само 1/2 ч.л., капната върху пюрето, прави разликата огромна, защото то е толкова ароматно и има толкова интензивен, богат вкус. Честно казано, ако не сте почитатели на пюрето от карфиол, опитайте го с кафяво масло и се обзалагам, че ще го погълнете като луди!

Мммм, просто си помечтайте за това копринено пюре от карфиол, съчетано с хрупкавото пиле с пармезанһттр://…. е перфектната хапка.

PS Ако се чудите, преминаването към нисковъглехидратна диета не беше новогодишно решение. Това е случайно нисковъглехидратно ястие. 😂 Съжалявам, че разочаровам тези, които са се надявали на повече нисковъглехидратни ястия. Мога да опитам. Но не мога да обещая….

Най-популярни бързи рецепти за пилешки гърди


ВИЖТЕ КАК ДА ГО НАПРАВИТЕ

Искате още? Абонирайте се за моя бюлетин и следете Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Пиле с хрупкава пармезан коричка

Съставки




  • 500 г / 1 фунт
    пилешки гърди (2 парчета)
    (Забележка 1)



  • 1
    яйце



  • 1
    скилидка чесън
    , смлян (по избор)



  • Сол и черен пипер



  • 125 г / 4 унции / 1 1/4 чаши
    настърган пармезан
    (Забележка 2)



  • 2
    с.л.
    масло
    (или повече масло)



  • 1
    супена лъжица
    зехтин

Инструкции

  • Разрежете всяка гърда хоризонтално наполовина, за да се получат 4 пържоли. Ако са по-дебели от 1,75 см (3/4″) (в най-дебелата част), начукайте ги малко.
  • Поставете яйцето, чесъна, щипка сол и черен пипер в купа. Разбийте с вилица.
  • Поставете пармезана в плитка купа.
  • Потопете пилето в яйцето, след което го поставете в пармезана с разрязаната страна надолу (Бележка 3). Натиснете, след което обърнете. Покрийте с допълнителен пармезан и притиснете. Изтръскайте излишното количество. Повторете с останалото пиле.
  • Разтопете маслото и загрейте олиото в голям тиган на силен огън.
  • Поставете пилето в тиган с незалепващо покритие (или добре подправен чугунен тиган). НЕ ПОВИШАВАЙТЕ пилето, в противен случай сиренето ще се плъзне от повърхността, преди да е залепнало! То се залепва, когато стане хрупкаво.
  • Притиснете леко с шпатула. Повдигнете ъгълчето, за да надникнете, и го обърнете с щипци, когато стане златистокафяво (при мен за 3 минути).
  • Гответе другата страна за 3 минути или докато също придобие наситен златист загар и стане хрупкава (отново не премествайте, докато стане златиста). Леко притиснете с шпатула. Не гответе общо повече от 6 минути – пилето се изсушава.
  • Сервирайте веднага! Аз сервирах моето с лимонови резени, карфиол и салата от копър с дресинг от кисело мляко (Бележка 5).

Бележки към рецептата:


Parmesan Crusted Chicken Breast - golden brown and crispy on the outside, juicy on the inside.

Хранителна информация:


ЖИВОТ НА ДЮНЕРА

Това е в любимото ми местно кафене, 2KF в Мона Вейл, а това е собственикът Фил. Направо най-доброто кафе наоколо. Вестник „Сидни морнинг хералд“ направи рецензия и каза: „Той прави кафето на Кампос по-добро от Кампос“! Прекарвам много време тук. Отговарям на съобщения, задавам въпроси за готвене, създавам видеоклипове с рецепти, мисля за следващата рецепта, която ще направя.

А Дозер прекарва много време в гушкане с другите покровители, получаване на парцали и МНОГО гушкане. И от време на време си поръчва кученце-чиноһттр://…. (шеги. Никога!)


  1. Правя ги вече 5 пъти и все още ги обичам! Благодаря ви, че създадохте и публикувате

  2. Какъв тиган използвате? Трябва да знам марката, защото аз направих всичко, което ти направи, но не се получиха като твоите и единственото различно нещо е тиганът??


  3. Вкусно, бързо и лесно, поднесено със салата и пържени картофи от кореноплодни зеленчуци.Имах някои крайни парчета сирена, така че направих пармезан, смесен с Old Amsterdam (твърда оранжева допълнително отлежала гауда), много подобна на парма по текстура с добър вкус, и го подсилих с панко трохи.


  4. Направих това тази вечер и съпругът ми го хареса!! Той дори се върна за втора порция… което е рядкост! Супер лесно… определено се пази!

  5. Омг, тази снимка ме кара да осъзная колко голям е Дозер! Той е адски масивен! (И прекрасен, не мога да забравя прекрасен, lol)


  6. Наистина имам нужда от тиган с незалепващо покритие. Какъв тиган се използва в това видео? Ще работи ли, ако го изпечем във фурната?

    • Здравейте, Шърли, тук ви е необходима горещата топлина на тигана, за да направите това, за съжаление няма да се получи във фурната. Това е просто евтин тиган – всеки незалепващ тиган ще свърши работа. 🙂 N x


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart