Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Френски тост


Събудете се с неустоима закуска за уикенда, която се приготвя изключително бързо! Ето как се приготвя френски тост – разбийте 2 яйца, 1/2 чаша мляко, канела и ванилия. Потопете хляба, изпържете го в масло за по 2 минути от всяка страна до златисто, след което го залейте с кленов сироп!

Френският тост винаги ще бъде основен продукт за неангажираща закуска през уикенда, заедно с любимите ми пухкави палачинки и палачинки, пълни с боровинки. Затова прескочете опашката в бистрото и си направете брънч у дома този уикенд!

Френски тост

Знаете ли, когато ви се иска да приготвите нещо грандиозно за закуска през уикенда, но сте прекалено отпаднали, за да се заемете с Яйца Бенедикт?

Защо? Защото е лесно, а и има много възможности за гарниране!

Как се приготвя френски тост

Разбийте 2 яйца с 1/2 чаша мляко, 1/2 ч.л. канела и 1 ч.л. ванилия. Натопете хляб по избор (най-добре е да е престоял), след което го изпържете в масло, докато повърхността стане златиста и краищата хрупкави, след което го залейте обилно с кленов сироп.

Какъв е вкусът на френския тост?

Прилича на пудинг от хляб и масло. Отвътре е кремообразен, а краищата му са хрупкави и златисти, дори може да се яде обикновен, но подобно на палачинките е идеален за заливане с кленов сироп!

Най-добрият хляб за френски тост

Масленият бриош е моят избор – на снимките. Това е напълно безсрамно удоволствие, подражание на модните местни бистра, в които за него се плаща цяло състояние.

  1. Халата също е отличен хляб – подобна текстура като тази на бриоша, но не толкова маслена;

  2. Други обикновени бели хлябове – дори рула и багета, нарязани на филийки (вж. рецептата ми за мини френски тост);

  3. хрупкави занаятчийски хлябове (с квас и др.). Лично аз не предпочитам вкуса на закваската в моите френски тостове, но знам, че някои хора я обожават!

Варианти за гарнитура за френски тост

От любимия на всички кленов сироп до пресни плодове, карамелизирани плодове, компоти или плодови сиропи, сладолед (за закуска!), шоколадови и карамелени сосове, ядки, БАКОН (да, да, ДА!!!)…..

Толкова много невероятни възможности, но ще ви кажа една тайна:


Любимият ми френски тост е само с кленов сироп и малко масло.

Единствената причина, поради която добавих ягоди, е, за да изглеждат снимките малко по-красиви. Защото, както читателите знаят, много добре осъзнавам, че в блога ми преобладават толкова много жълти и кафяви храни, а тази рецепта за френски тост попада твърдо в тази кофа.

Затова, за да се почувствам малко по-добре, добавих ягоди. Само за малко цвят. 😂 –

Сладки превъплъщения на френски тост

Рецепта за френски тост

Гледайте как да го направите

Искате още? Абонирайте се за моя бюлетин и следвайте Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Френски тост

Съставки




  • 6
    филийки
    бриош или бял хляб за сандвичи
    , леко престоял (Забележка 1)



  • 30 – 40 г / 2 – 3 супени лъжици
    масло

Смес от яйца:




  • 2
    големи яйца
    (~60 г / 2 унции всяко)



  • ½ чаша / 125 мл
    мляко



  • 1/2
    ч.л.
    канела на прах



  • 1
    ч.л.
    екстракт от ванилия

мацерирани ягоди, по желание:




  • 250 г / 8 унции
    ягоди, разрязани наполовина



  • 1
    супена лъжица
    бяла захар

Сервиране:




  • Кленов сироп, масло

Инструкции

  • Разбийте яйчената смес в купа. Енергично разбиване = избягване на плуването на канела отгоре.
  • Разтопете 15 г / 1 с.л. масло в незалепващ тиган на средна температура.
  • Потопете бързо парче хляб в яйчената смес, като покриете и двете страни. Поставете в тигана. Повторете с още филийки, за да запълните тигана, но не го претъпквайте (правете по 2 или 3 наведнъж).
  • Гответе за 2 ½ – 3 минути от всяка страна, докато повърхността стане златиста, след което прехвърлете в чинии за сервиране.
  • Добавете още масло в тигана и изпечете останалия хляб.
  • Сервирайте с масло и много кленов сироп, както и с мацерирани ягоди, ако използвате!

Мацерирани ягоди (по желание):

  • Объркайте ягодите със захарта и ги оставете настрана за над 20 минути. Ягодите ще омекнат, ще се изпотят и ще се получи малко сироп.

Бележки към рецептата:

Хранителна информация:

Първоначално публикувана през юни 2018 г. U

актуализирано

с цел поддържане на реда, без промяна в рецептата.

Животът на Dozer


  1. Ягодите, които внасяте, от ВИЕТНАМ ли са? моля, покажете ми как да го направя. Семейството ми ще бъде много щастливо да я използва. дъщеря ми може да я направи

    • Здравейте… това са ягоди от Куинсланд, които са от Австралия! N x


  2. Тази торта изглежда много вкусна, ягодите, които сте внесли, от ВИЕТНАМ ли са? но не съм я опитвала, бих искала да я опитам в моята страна и да я направя сама по вашата рецепта. Благодаря

  3. За да може канелата лесно и напълно да се смеси с яйцата – Преди да добавите яйцата в купата, добавете ванилията. След това към ванилията добавете канелата и разбъркайте, като в нея ще се получи паста. Разбийте яйцата в отделна купа и след това ги добавете към канелената смес. Те ще се комбинират лесно без плаваща канела.


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart