Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Убийствен сос от лимоново масло за риба


Този сос от лимоново масло за риба е страхотен – 3 минути, 2 съставки, напълно достоен за ресторант.

Тайната е в кафявото масло – на френски се нарича Beurre noisette. Научете се как да го произнасяте, за да можете да кажете на семейството и приятелите си: „Тази вечер ще ядем френски!“ (Но не им казвайте колко е просто?)

Сос от лимоново масло за риба в ресторантски стил!

Висококачествената риба не е евтина. Но си заслужава да се инвестира, защото:

  • красиво парче риба изисква съвсем малко работа, за да се получи ястие, за което бихте платили сериозни $ в луксозен ресторант за морски дарове; и

И така, представям ви новия ви любим пош, но лесен и супер бърз начин за риба: пържена до златисто и полята с 3-минутен сос от лимоново масло, по който ще полудеете.

Сосът от лимоново масло

Лимоновият маслен сос се приготвя само от масло и лимон . Но не е „просто“ масло и лимон.

Ако не сте свикнали с кафявото масло, този сос ще промени света ви – той е пристрастяващ. Кафявото масло е всичко, което обичате в разтопеното масло, подсилено с невероятен орехов, препечен аромат.

Французите го наричат Beurre noisette . Буквалният превод е „лешниково масло“ и въпреки че лешниците изобщо не влизат в уравнението, ние го разбираме. 🙂

Как се приготвя сос от лимоново масло

  • Оставете, докато маслото стане кафяво и миризмата му изведнъж се промени и стане орехова – около 3 минути;

Видеото с рецептата е полезно, ако за първи път се занимавате с кафяво масло – особено сравнението преди и след това.

Бързи съвети

Макар че кафявото масло е лесно за приготвяне, ако е на твърде висока температура, то може да се превърне от орехово съвършенство в изгоряло за секунди. Затова ви предлагаме няколко бързи съвета:

  • Използвайте сребърен малък тиган или тенджера, за да можете да видите кога маслото променя цвета си;

  • Направете соса от лимоново масло преди рибата, за да се концентрирате върху правилното му приготвяне. Той остава топъл до 30 минути, но ако се забавите и се втвърди, са необходими само 10 секунди в микровълновата фурна, за да се разтопи до първоначалното си състояние; и

  • Не се опитвайте да приготвяте соса от лимоново масло в същия тиган, в който приготвяте рибата – тиганът ще бъде твърде голям.

Използвайте пестеливо – той е богат!

И не ви трябва много – този сос е богат! Рецептата е малко повече от необходимото, защото да свърши сосът по средата на вечерята е ужасно, но честно казано, моята стандартна порция е 1 супена лъжица сос на филе от риба.

Той изглежда много по-кафяв в купата, отколкото когато го капнете върху рибата. Което всъщност е перфектно – след като се капне, има яркожълт лимонов цвят 🙂 Ако беше просто разтопено масло, нямаше да се получи същият интензивен тъмножълт цвят, който виждате в чинията – нито пък щеше да се разлее в чинията като на снимката по-долу.

Рибното филе е снимано в тази публикация със салатата от кейл и киноа, която публикувах в понеделник 🙂 Съхранява се с дни в хладилника, приятели! Не мислете за нея като за модерна салата от типа „здравословно хранене“. Това е просто адски вкусна засищаща салата, в която по случайност присъстват 2 суперхрани. Тествано и доказано!

Ето още няколко идеи за ястия, с които да поднесете тази риба:

И още рибни рецепти!


ВИЖТЕ КАК ДА Я ПРИГОТВИТЕ

Искате още? Абонирайте се за моя бюлетин и следете Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Сос от лимоново масло за риба

Съставки

Сос от лимоново масло:




  • 60 г / 4 с.л.
    безсолно масло
    , нарязано на парчета



  • 1
    супена лъжица
    пресен лимонов сок



  • Сол и фино смлян черен пипер

Хрупкава пържена риба:




  • 2 x
    тънки филета от бяла риба (120-150 г / 4-5 унции всяко), без кожа и кости (аз използвах лефер, Бележка 1)



  • Сол и черен пипер



  • 2
    с.л.
    бяло брашно



  • 2
    с.л.
    олио
    (аз използвам рапица)

Сервиране:




  • Клинчета лимон



  • Ситно нарязан магданоз, по желание

Инструкции

Сос от лимоново масло (вж. видеото):

  • Поставете маслото в светла тенджера или малък тиган на средна температура.
  • Разтопете маслото и го оставете на котлона, като от време на време разбивате/разбърквате. Когато маслото придобие златистокафяв цвят и мирише на ядки – около 3 минути, веднага го свалете от котлона и го изсипете в малка купа. (Забележка 2)
  • Добавете лимонов сок и щипка сол и черен пипер. Разбъркайте и опитайте, когато се охлади леко. Регулирайте лимона/солта според вкуса.
  • Оставете настрана – ще остане да се излива в продължение на 20 – 30 минути. Вижте бележка 3 за съхранение.

Хрупкава пържена риба:

  • Подсушете рибата с хартиени кърпи. Поръсете я със сол и черен пипер, а след това с брашно. Използвайте пръсти, за да разнесете брашното. Обърнете и повторете. Изтръскайте добре излишното брашно, като при необходимост го разбъркате с ръце.
  • Загрейте олио в незалепващ тиган на силен огън. Когато олиото заблести и се появи слаб дим, добавете рибата. Гответе за 1 1/2 минута, докато станат златисти и хрупкави по краищата, след това обърнете и гответе от другата страна за 1 1/2 минута (ако имате по-дебели филета, гответе по-дълго).
  • Извадете веднага в чинии за сервиране. Полейте всяка от тях с около 1 с.л. от соса (за да избегнете тъмните петна, които се утаяват на дъното на купата), украсете с магданоз и сервирайте с лимон отстрани. На снимката в публикацията със салата от кейл и киноа.

Бележки към рецептата:


Overhead photo of a crispy pan fried fish fillet drizzled with Lemon Butter Sauce and sprinkled with parsley. On a white plate.

Хранителна информация:


ЖИВОТ НА ДОЗЕРА

Преди 3 часа: както обикновено, отказвам да сляза от колата, знаейки какво ми предстои – спускане на маркуч.


  1. Не знаех какво да правя с 2 замразени филета хоки! Наги на помощ. След като размразих рибата, следвах тази рецепта докрай. Вкусно! Ореховото лимоново кафяво масло е много вкусно!

  2. Здравейте. Благодаря ви, че споделихте тази рецепта. Получи се толкова добре. Заедно с рибата направих и ориз с гръцки лимон и я сервирах с основна салата. Беше толкова вкусно

  3. Любопитно ми е защо се изисква безсолно масло, а след това се добавя сол?

    • Здравейте, Джули! Просто така можеш да контролираш по-добре количеството на солта 🙂 Освен това несоленото е стандартно в рецептите, така че е по-лесно да го имаш под ръка. Н х

  4. Благодаря за тази бърза и лесна рецепта, с точни инструкции. Направих я с филе от червен снапер и се получи просто супер. Синът ми каза, че е по-добре, отколкото да ям в ресторант ! Със сигурност ще трябва да я направя отново ….


  5. Направих това тази вечер! Никога преди не бях приготвяла кафяво масло, така че беше забавно.

    Страхотен сос! Хубав ядков вкус и перфектно количество лимон. Благодаря ви!


  6. Благодаря на Tin👍, когато казах на семейството, че за вечеря ще имаме риба на скара. попаднах направо на твоя сайт 😊 Тази рецепта е проста, но толкова елегантна. Сервирах я с градинска салата, беше хит.

    За всички нови тук, следващия път, когато искате да сготвите нещо и нямате рецепта. просто влезте направо в този сайт и потърсете това, което ви трябва. 👍

  7. О, Боже мой!!! Това е НАЙ-ДОБРАТА рецепта за риба, която сме опитвали от много време насам. Задушихме рибата в топено масло, защото сме кето, иначе следвахме рецептата докрай. Вкусно, вкусно, вкусно, вкусно!!!


  8. Използвах вашата рецепта за прясна бяла риба от езерото Superior. Съпругът ми каза, че ястието е било „ресторантско качество“. Благодаря за подробните бележки за соса от кафяво масло. Отлично!


  9. Толкова добър! Отне ми малко повече време, по-скоро 10 минути, защото бях нагряла твърде слабо, но уау! Заслужава си чакането. Следващият път ще бъда по-агресивна с топлината.


  10. Днес направих хрупкава пържена риба в тиган с лимонов сос. Благодаря ви за рецептата. Беше вкусно и съпругата ми това трябва да отиде в папката за повторение.

  11. Това е вкусно, имах соса с пържени на тиган филета барамунди. Небесно! Направих няколко различни рибни рецепти от RecipeTun сега, всички са невероятни и наистина изграждат увереността ми с готвенето и приготвянето на риба у дома.

      • Колко време трябва да готвя рибата, когато я пържа в тиган с брашно


    • Направих го с диво уловени барамунди. Филетата бяха малко дебели, но вкусът беше великолепен. Ще направя този сос отново!

  12. В продължение на повече от 1 година се възползвах от вашите рецепти, а след това изведнъж ги няма. Аз съм възрастна дама, живея в Мексико с един син. Възможно ли е да ми изпратите отново рецептите си? Обичам ги! Tk U.

    • Здравейте, Стела, моят пощенски списък автоматично премахва читателя, ако имейлите са изпратени и останат непрочетени за определен период от време – просто за да не спамя някой, който не иска да ги чете! Можете да се регистрирате отново, като въведете данните си на началната ми страница, за да получавате месечния ми бюлетин 🙂 N x

  13. За пореден път – перфектните инструкции, направени прости. Харесва ми, че обяснявате защо и как. това е единственият начин да се готви риба

  14. рецептата ви е невероятна , много ми харесва , но мога ли да използвам маруля вместо брашно за кето диета?


  15. След като направих тази рецепта, съпругът ми поиска телефонния ви номер, за да ви се обади и да ви благодари! ха!


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart