Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Тайландско пилешко манго къри


Тайните на едно наистина чудесно тайландско къри с помощта на закупена от магазина къри паста са: задушаване на къри пастата с лук, чесън и пресни люти чушки и задушаване на кърито с листа от кафир лайм (ключов съвет). Освен това моят таен съвет за гъст, изключително сочен, изключително вкусен сос с 1/3 по-малко калории – МАНГО. Сериозно. (Ако пък искате класическо тайландско червено къри с пиле, ето го.)

От посещението ми във фермата за тропически плодове Groves Grown, за което разказах в рецептата за кокосови скариди с пикантен тайландски сос от манго, която споделих преди няколко седмици, съм малко луда по мангото.

Манго сорбе. Чийзкейк с манго. Марината от манго (сериозно толкова вкусна!). Салса от манго.

Не искам да ви затрупвам с рецепти с манго, затова реших да избера още една, която да споделя това лято. И наистина, нямаше спор.

Това тайландско пилешко къри с манго. Нямам думи. Честно казано, мисля, че това е най-доброто изобретение „от нулата“, което е излизало от тази кухня от известно време насам. Вижте колко е гъсто и сочно! С 1/3 по-малко калории!!!

Всички обичат страхотно къри, особено кремообразно с кокосово мляко. Но аз рядко ям тайландско къри в средата на седмицата заради калориитеһттр://….WOWZER! Кокосовото мляко е сериозно натоварено с калории. В една кутия от 400 г/13 унции кокосово мляко има 920 калории / 3850 килоджаула. Знаете ли, че??

Разбира се, можете да използвате нискомаслено кокосово мляко. Но това далеч не е същото……Който го е опитвал, знае точно за какво говоря, когато казвам, че къри сосът е воднист, а не кремообразен.

И така, страхотното откритие, което направих?? Замених половината от кокосовото мляко с пюре от манго. Точно така, манго! Под формата на пюре то е гъсто и кремообразно, има сладостта на кокосовото мляко – ПЕРФЕКТНИЯТ заместител на кокосовото мляко. С по-малко от 1/3 от калориите на кокосовото мляко.

И в случай, че се притеснявате, НЕ, не е прекалено сладко! Кокосовото мляко така или иначе е сладко, така че то на практика го замества. Плюс това, тук са съотношенията, които използвам: 1 кутия (400 г/13 унции) кокосово мляко, 1 чаша пюре от манго и 3/4 чаша пилешки бульон/бульон (разрежда мангото, придава допълнителна дълбочина на вкуса).

Няма как някой да опита това тайландско пилешко къри с манго и да си помисли „това е сладко“.

За да е ясно – не съм измислила това пилешко къри с манго, за да олекотя кърито! Направих го просто защото си мислех, че ще е вкусно – и то ме разтърси. И моите дегустатори. Особено когато им казах, че е много по-здравословно от обичайното червено къри!

Това е първата рецепта, която споделям и в която се използва паста за къри, купена от магазина. И е в отговор на молба на приятелка, която спомена, че кърито, което приготвя с купена от магазина къри паста, никога не е толкова вкусно, колкото кърито в ресторанта.

Не може да се отрече, че къри пастата, приготвена в магазина, има значение. Но знаете ли какво? По-важният фактор е правилното използване на закупената от магазина къри паста – освежаване на вкусовете чрез задушаване с лук, чесън, джинджифил и люти чушки.

И най-добрият съвет, който имам? ЛИСТА ОТ КАФИР ЛАЙМ. Това е ключът. Те миришат на лайм, но са по-земни и когато ги сложите в соса, за да се задушат, тогава се случва магията и ще направите къри, което съперничи на ресторантското.

Точно както това е тайната за приготвяне на кокосов ориз по ресторантски. 🙂

Трябва да спра дотук. В противен случай ще напиша дисертация.

Наистина се надявам да опитате това тайландско пилешко къри с манго. Не мога да подчертая достатъчно колко е вкусно! Гъсто, кремообразно, изключително сочно и с по-малко калории. *Очите ми трептят* Тайландско къри на небето.

Гладни сте за още? Абонирайте се за бюлетина ми и следвайте Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Mango Thai Red Curry with Chicken - Restaurant quality, extra saucy, thick and creamy, 1/3 less calories, this Thai Red Curry is truly incredible.

Тайландско пилешко къри с манго

Съставки




  • 1
    супена лъжица
    масло
    (растително, рапично, от гроздови семки)



  • 3
    скилидки чесън
    , смлени



  • 1/2
    ч.л.
    джинджифил
    , смлян (не е от решаващо значение)



  • 1/2 – 1
    ч.л.
    червена люта чушка
    (по желание. Аз използвах 1 ч.л.)



  • 1
    малка глава лук
    , нарязан на филийки (кафяв, бял, жълт) или 3 ешалона



  • 1,2 фунта / 600 г
    пилешки бутчета
    (или гърди), нарязани на парчета с големина на хапка



  • 4 – 5
    супена лъжица
    Тайландска паста от червено къри
    (Забележка 1)



  • 1
    кутия
    (400 мл/13 унции) кокосово мляко (пълномаслено е по-добре, но и нискомаслено е добре)



  • 3/4
    чаша
    пилешки бульон



  • 1
    чаша
    пюре от манго
    , за предпочитане прясно (1 голямо манго) (Забележка 2)



  • 1
    супена лъжица
    рибен сос



  • 2
    листа от кафир лайм

За сервиране

Инструкции

  • Загрейте олио в тиган на средно висока температура.
  • Добавете чесъна, джинджифила, чилито (ако използвате) и лука и задушавайте, докато лукът започне да омеква.
  • Добавете пилешкото месо и гответе, докато побелее отвсякъде, но все още е сурово отвътре.
  • Добавете къри пастата и задушавайте за 2 минути, докато стане ароматна.
  • Добавете кокосовото мляко и пилешкия бульон. Оставете да къкри, като разбърквате, за да се разтвори къри пастата в течността. След това добавете мангото, рибния сос и листата от кафир лайм.
  • Намалете температурата до средна и оставете да къкри 12-15 минути, като разбърквате от време на време, докато сосът се сгъсти. Регулирайте солеността с помощта на рибен сос.
  • Сервирайте върху ориз жасмин, гарниран с кориандър/цилантро, парченца лайм и резенчета червена люта чушка, ако желаете.

Бележки към рецептата:


Mango Thai Red Curry Nutrition


Thai Red Curry Nutrition

Хранителна информация:


  1. Прекрасни вкусове! Радвам се, че взех листата от кафир лайм.

  2. Това звучи невероятно, може ли да се сложи във фурната за 1-2 часа след това, за да продължи да се готви, така че пилето да бъде крехко и да се разтопи в устата?


  3. Това къри беше абсолютно невероятно. Не направих никакви промени, а и не се нуждае от такива! Вкусовете бяха на място, виках.
    Ще бъде добавено към честата ми ротация и вече поканих родителите си на бъдеща вечеря!


  4. Тази рецепта ми е любима. Понякога нямаме късмет да намерим хубаво манго в този климат, затова купувам сушено манго, нарязвам го на парчета, сварявам го с малко вода и след това го пюрирам. Получава се чудесно.


  5. Направих това чудесно къри отново, като добавих водни кестени, чушки и боб Бях смаяна да видя как 13-годишната внучка изяде 2 купички от него, тя, която живее от Макдоналдс, отново ти благодаря Наги

  6. Направих това тази вечер за партньора ми и имам чувството, че е буквално ресторантско качество и е толкова вкусно!!! За съжаление нямаше кафир, но сложих лайм (не е същото) и пак беше много вкусно!! Благодаря ви за рецептата

  7. Мога ли да направя вашите кюфтета и да ги сложа в соса къри


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart