Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Сьомга с мед и чесън


Тази сьомга с мед и чесън е страхотен начин за сервиране на сьомга, който е много бърз и много вкусен! Отидете тук, за да видите всички мои бързи и лесни рецепти със сьомга!


Оригиналната рецепта за сьомга с мед и чесън е публикувана през март 2015 г. Обновена с нови снимки и видео през 2017 г.


МЕДЕН ЧЕСНОВ СОС ЗА СЬОМГА

Тази рецепта за сьомга с чесън с мед е изцяло за сос. Само четири прости основни продукта от килера в правилните пропорции – соев сос, мед, чесън и оцет.

Обикновено просто разбивах соса и го изливах върху панираната сьомга. След това започнах да добавям соса в тигана със сьомгата и това е още по-хубаво, затова реших, че е време да опресня тази рецепта (която първоначално публикувах през март 2015 г.!), а освен това добавих и видео с рецептата.

Когато за първи път забъркате соса, няма да си помислите, че е нещо специално. Всъщност той е доста плосък на вкус точно такъв, какъвто е. Има някои сосове, които открадват светлината на прожекторите в дадено ястие – като Сладко-киселия сос и лимоново-кремовия сос в тази печена риба.

Има и други сосове, които са създадени, за да допълнят ястието, с което се сервират, а не да заемат централно място.

Този меден чеснов сос е един от тях (както и чесновото масло със сьомга!) След като се сготви със сьомгата и се карамелизираһттр://…. WOWEE!!!


КОЛКО ВРЕМЕ ДА СЕ ГОТВИ СЬОМГАТА?

3-4 минути от първата страна и 2-3 минути от втората страна за стандартно филе с дебелина около 2,5 см в най-дебелата част.

Така ще получите сьомга, която е идеално приготвена до средно изпечена – месото се лющи, когато го разрежете, а отвътре е красиво влажно и коралово, а не бледо розово/бяло.

Сьомгата е мазна риба, така че е по-щадяща, ако е леко прегоряла. Но когато е идеално приготвена, тя е нещо прекрасно!!

Тази рецепта за сьомга с мед и чесън е много любима в моето домакинство – и е любима на читателите вече много години, откакто я публикувах за първи път!

Това е страхотен бърз и лесен начин за приготвяне на сьомга, който използва всичко, което обичаме в сьомгата – сочното месо, аромата на сьомга и красивото карамелизиране на повърхността, когато се запържи с подходящия сос.

За бързо и лесно ястие я сервирайте с гарнитура от задушени зеленчуци, като броколини или аспержи, показани на снимките. Добавете малко хляб или картофено пюре за попиване на соса и ще имате бърза вечеря на масата за по-малко от 20 минути!

Още рибни рецепти!


ВИЖТЕ КАК ДА Я ПРИГОТВИТЕ

Искате още? Абонирайте се за бюлетина ми и следете Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни новини.

A spectacular way to serve salmon which is crazy fast, crazy easy and crazy delicious! Honey Garlic Salmon recipetineats.com

Сьомга с мед и чесън (5 съставки, 15 минути)

Съставки

Сос




  • 4
    супена лъжица
    мед



  • 2
    с.л.
    соев сос (универсален или лек соев сос)



  • 1
    супена лъжица
    бял оцет
    (или заменете с друг оцет, освен балсамов)



  • 1
    голяма скилидка чесън (или 2 малки)
    , смлян

Сьомга




  • 2
    филета от сьомга или пъстърва, без кожа
    (6 унции / 200 г всяка)



  • Зехтин



  • Сол и черен пипер

Гарнитури по избор




  • Сусамови семена



  • Ситно нарязан лук или шалот/скариди

Инструкции

  • Извадете сьомгата от хладилника 20 минути преди да я приготвите. Подсушете кожата на сьомгата с хартиена кърпа и поръсете със сол и черен пипер.
  • Разбийте съставките за соса в малка купа.
  • Налейте олио в незалепващ тиган и загрейте на средно силен огън (или малко под него, ако печката ви е гореща). Поставете сьомгата в тигана и изпечете първата страна за 3-4 минути до златисто. Обърнете, след което изпечете и другата страна за 2-3 минути или до златисто.
  • Полейте сьомгата със соса. Гответе за 1 минута или докато започне леко да се сгъстява. Проверете страната на сьомгата, за да разберете колко е изпечена средата – аз обичам моята сьомга да е средно изпечена отвътре. (Забележка 1). Ако Сосът се сгъсти твърде много, преди сьомгата да е готова по ваш вкус, просто добавете вода по 1 с.л. наведнъж.
  • Извадете в чинии за сервиране.
  • Поднесете сьомгата, полята със Соса, поръсена със сусам и лук/шалот, ако желаете.

Бележки към рецептата:


A spectacular way to serve salmon which is crazy fast, crazy easy and crazy delicious! Honey Garlic Salmon recipetineats.com

Хранителна информация:


ЖИВОТЪТ НА ДОЗЕРА

В момента съм във Фиджи и получавам обичайните ежедневни доклади от пансиона на Дозер – всичко е наред и (очевидно) няма признаци на тревожност от раздяла. Хмф!!!


  1. Открих тази рецепта по-рано тази година и тя е моят избор, когато искам да имам някакъв сос към сьомгата! Харесва ми как се състои основно от 4 съставки (освен сьомгата), които лесно мога да си припомня на пръстите на ръката си. Благодаря ти, Наги! Всеки, който е опитал този сос, го е харесал.


  2. Бързо и лесно..Опитах го тази вечер! Дори дъщеря ми на 4 години го обича!

  3. Феноменален!
    Добавих няколко допълнителни скилидки чесън и малко сусамово масло към метода и цялостния вкус беше просто перфектен! Благодаря за споделянето!!!


  4. Приготвих това тази вечер с бейби картофи и аспержи. Страхотно! Сосът беше дяволски. Благодаря на Наги

  5. Сьомгата е отлична с меден соев сос. Семейството полудя по него. Обичам всичките ви рецепти!

  6. Правя това тази вечер със спешния пържен ориз! Нямам търпение.
    Днес направих и червените кадифени кексчета, които са божествени ☺️


  7. Направих това тази вечер и момчето беше хит! Направих го във фурната вместо това. Запекох го на 350 градуса за 20-25 минути с глазурата върху него. След 20 минути започнах да го заливам. Определено ще я приготвя отново много скоро!


  8. Супер добър! Много ароматно! Определено ще запазя тази рецепта и ще я използвам в бъдеще. Също така беше супер лесно и просто да се направи, ако нямате време да готвите


  9. Направих тази рецепта два пъти, сосът е лесен за приготвяне, но вкусен! Използвала съм доста от вашите рецепти. Благодаря ти, Наги! Радвам се, че открих сайта ти!


  10. Лесен и бърз начин да разбъркате ежедневната сьомга. Много съм доволна от тази рецепта. Благодаря за споделянето 🙂


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart