Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Сингапурска юфка


Любим продукт за изнасяне! Сингапурските нудъли с характерен вкус на къри и жълт оттенък се приготвят от тънки оризови нудъли, скариди, китайско свинско на барбекю, яйца и червени чушки. Не се притеснявайте, ако не разполагате с всички съставки – струва си да приготвите ястието с каквото имате!

Рецепта за сингапурски юфка

Сингапурската юфка е толкова популярна тук, в Австралия, че присъства в менюто на повечето крайградски китайски ресторанти, независимо дали предлагат други сингапурски ястия или не.

Въпреки че, ако потърсите сингапурски нудъли в Сингапур, те ще ви се изплъзнат толкова, колкото и митичната представа, че във всеки австралийски двор има коали.

Оризови нудъли за сингапурски нудъли

Сингапурската юфка се приготвя с тънка оризова юфка, наречена vermicelli noodles. В днешно време те са много разпространени, продават се във всички супермаркети. Wai Wai е моята любима марка – смятам, че тя издържа най-добре на много хвърляне – и ще я намерите в Woolies, Coles и т.н. тук, в Сидни.

Други неща, които влизат в състава на сингапурските нудъли

В сингапурските нудъли почти винаги се намират скариди и китайско свинско на барбекю (Char Siu), както и яйца.

Ако случайно нямате запаси от Char Siu във фризера си, не се притеснявайте! Можете да си направите бързо такова със свински котлети, като използвате купен от магазина или домашно приготвен сос Char Siu. Само 20 минути мариноване, след това пържене или печене – указанията за двата варианта са в рецептата.

Или – пропуснете го и го заменете с пилешко месо, бекон или шунка. Все пак ще бъде супер вкусно ястие!

Сингапурски сос за юфка

Сингапурският сос за юфка се приготвя от соев сос, китайско вино за готвене, къри на прах, захар и черен пипер.

Именно кърито на прах е отличителният вкус на сингапурските нудъли. Въпреки че може да изглежда неуместен в една азиатска рецепта, всъщност не е така. Използва се във всякакви рецепти, не само в индийски кърита, включително:

Както при повечето пържени ястия, след като приготвите съставките, готвенето става доста бързо. Макар че в тази рецепта има няколко стъпки повече от повечето, защото скаридите и яйцата първо се приготвят отделно, преди да се пристъпи към изпълнение на рецептата.

Но все пак цялата работа, включително подготовката, отнема 20 минути. И ако сте почитатели на сингапурските нудъли, независимо от липсата на реални сингапурски корени, пак ще харесате тази любима на публиката рецепта!

Чудесни нудъли от цял свят

И бързата колекция от нудли рамен


ВИЖТЕ КАК ДА Я ПРИГОТВИТЕ

Гладни за още? Абонирайте се за бюлетина ми и следете във Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Сингапурски нудъли

Съставки

Сос




  • 2
    супена лъжица
    соев сос
    (Забележка 1)



  • 2
    супена лъжица

    Китайско вино за готвене

    (Забележка 2)



  • 2 1/2
    ч.л.
    къри на прах (люто или обикновено, Забележка 3)



  • 1/2
    ч.л.
    захар



  • 1/2
    ч.л.
    бял пипер (може и черен)

Разбъркайте пърженото




  • 100 г / 3 унции
    сушени оризови юфка-вермичели
    (Забележка 4)



  • 2
    супена лъжица
    фъстъчено масло
    , отделен



  • 8-10
    средно големи сурови скариди / скариди
    , обелени и почистени от костилките



  • 2
    яйца
    , разбити



  • 1/2
    средно голяма глава лук
    , тънко нарязан (жълт, кафяв или бял)



  • 4
    скилидки чесън
    , смлян



  • 1
    ч.л.
    джинджифил
    , прясно настърган



  • 1/2 фунта / 250 г
    Китайско свинско месо за барбекю (Char Siu), тънко нарязано (Забележка 5)



  • 1
    чаша
    червена чушка / червен пипер



  • 2
    ч.л.
    тънко нарязана люта зелена чушка (според вкуса, по желание)

Инструкции

  • Комбинирайте съставките за соса в малка купа и ги разбъркайте.
  • Поставете оризовата юфка vermicelli в голяма купа, пълна с преварена вода, и я накиснете според инструкциите на опаковката. Отцедете и оставете настрана.
  • Загрейте 1 с.л. олио в уок или тежък тиган на средна температура. Добавете скаридите и гответе, докато се сварят – около 2 1/2 до 3 минути. Извадете ги и ги оставете настрана.
  • Добавете яйцето и го разстелете, за да се получи тънък омлет. След като стане готов, го навийте на руло с помощта на шпатула, извадете го от уока и го нарежете на филийки (докато е все още навито на руло).
  • Върнете уока на средна температура и добавете останалата 1 с.л. олио. Добавете чесъна, джинджифила и лука и гответе 2 минути, докато лукът леко омекне.
  • Добавете чушките и гответе за 1 минута.
  • Добавете юфката и соса, разбъркайте няколко пъти. След това добавете яйцето, свинското месо, скаридите, лютите чушки (ако използвате). Разбъркайте, докато сосът покрие всички нудъли и всичко се загрее – около 1-2 минути.
  • Сервирайте веднага.

Бележки към рецептата:


Overhead photo of Singapore Noodles in a black bowl with chopsticks resting on the edge, ready to be eaten.

Хранителна информация:

Singapore Noodles - fast and easy to make, use whatever meat and veg you have on hand!


ЖИВОТЪТ НА ДУЗЕРА

В цялата тази суматоха около контузията му съвсем забравих да споделя ТОВА – неговия 6-ти рожден ден!!

Това, което започна като обикновена торта за кучешки рожден ден, се превърна в двупластово глазирано творение, но мисля, че в момента, в който приготвях капеща глазура, с която да се намаже отгоре, това наистина се случи:


  1. Вкусно!
    След като прочетох отзиви, се придържах към рецептата, с изключение на кърито. Удвоих я за 4 души, но не и кърито, и се радвам, че го направих. Беше перфектно с половината количество. Купих свинското месо от китайски ресторант.
    Определено се превръща в редовен продукт в нашата къща!


  2. Супер ароматна рецепта. Направих я за първи път за вечеря.
    Вкусът беше точно като на най-добрия сингапурски Chow Mei Fun, който харесвам в близкия китайски ресторант.
    Благодаря ви за цялата работа по вашия уебсайт. Пожелавам ви голям успех за новата ви готварска книга.


  3. Това влезе направо в списъка ми с любими рецепти, след като го направих снощи за първи път Направих го по рецептата за пилешко Char Siu вместо свинско и беше перфектно във всяко отношение. Това е една от онези рецепти еднорози, които са невероятно пълни с вкус, но се правят супер бързо и лесно.


  4. Благодаря за тази рецепта. Замених месото с тофу, за да я направя вегетарианска. Прочетох някои от коментарите и изглежда, че някои хора не са знаели, че това ястие се нарича правилно „Сингапурски нудъли“ в Австралия. Въпреки това беше вкусно и ще го направя отново!

  5. Абсолютно невероятно, първият ми опит да направя това ястие и абсолютно вкусно.


  6. За първи път приготвям това ястие. Абсолютно ми хареса !!! Дори сестра ми отиде за втори кръг, а това обикновено не се случва 🤣🤣


  7. Обожавам тази рецепта – правя я вече над 10 пъти! Просто е перфектна. Още един абсолютен победител Наги, благодаря ти 🙂


  8. Страхотна рецепта!!! Това беше толкова вкусно! Използвах мирин вместо китайско вино за готвене и сейтан вместо месо и пак беше страхотно! Тази рецепта определено е пазител!!


  9. Много хубаво, но твърде пикантно за децата. Следващия път ще добавя по-малко черен пипер и къри.


  10. Правя тази рецепта вече три пъти – и я усъвършенствам за моя вкус. Използвам малко повече захар (½ чаена лъжичка) и замествам тъмния соев сос с обикновения соев сос. Освен това нарязвам на ситно шалот вместо лук, тъй като той сякаш добавя малко повече сладост към ястието – освен това смятам, че шалотът е по-крехък. Приготвянето на това ястие е лесно, стига първо да сте смесили соса и да сте нарязали всички зеленчуци и свинско месо! Вкусно.


  11. Абсолютно вкусно! Благодаря за още една страхотна рецепта. Половинката ми обича пикантна храна и много й хареса. Утре ще вземе остатъците за обяд на работа.


  12. Това беше вкусно. Но о, боже мой, защо моето беше толкова пикантно хаха. Седя тук и умирам 😂 децата ми не можаха да го докоснат? Мисля, че може би белият пипер? За щастие дадох остатъците на бившия ми.

  13. Съпругът ми и децата харесаха това ястие. Благодаря на Наги за всичките ти страхотни рецепти! Открих блога ти по време на пандемията и наистина направи готвенето отново забавно.


  14. Случвало ли ви се е да ядете юфка, която изглежда и има вкус на мокър ориз? Моят неуспех започна с това, че оставих юфката в купата с вряща вода за около 10 минути, ха-ха-ха, като чаках приятелите ни да пристигнат, а аз дори не прочетох инструкциите на опаковката, тъй като надписът беше толкова малък! За щастие в тази рецепта имаше пакет с нудълс уай уай (голям и евтин, не като мен, а може би, понякога като онзи огромен пакет тоалетна хартия от Costco!), така че това означаваше, че мога да направя нудълса отново за около две минути. Харесва ни как юфката става малко суха отвън, но с всички аромати. Сервирах ги с монголското агнешко на Тинеатс (още един победител!) 🚴♂️


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart