Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Свински кюфтета за Banh Mi


Това е рецепта за виетнамски кюфтета от свинско месо, които се използват за пълнеж на виетнамските сандвичи Banh Mi. Това са най-меките и сочни кюфтета, които някога сте яли, защото са варени, а не пържени. Използвайте ги за приготвяне на багети Banh Mi – или ги сервирайте като ястие с ориз!

Виетнамски кюфтета за Banh Mi

Това е рецепта за кюфтета от свинско месо за Банх Ми, които са един от най-популярните варианти за пълнеж на Банх Ми– известния виетнамски сандвич, който също публикувах днес!

Щях да я включа в рецептата за Банх Ми, но тя стана доста дълга, затова реших да я публикувам отделно. Тъй като това е допълнителна рецепта, ще я направя кратка и сладка!

Overhead close up photo of Vietnamese Pork Meatballs for Banh Mi Vietnamese Sandwich in a black skillet

Как се приготвят виетнамски кюфтета Банх Ми

Приготвянето на самите кюфтета не се различава от това на всяко друго кюфте – изсипете всички съставки в купа, разбъркайте и оформете топчета.

Но уникалното при кюфтетата Banh Mi е начинът, по който се приготвят – поширани, а не пържени като любимите на всички спагети с кюфтета.

Това, което се пропуска при пърженето, се компенсира с аромата, който те придобиват от подправения, леко сгъстен бульон.

Освен това – най-важното – това са най-меките кюфтета, които някога ще приготвите. Тоест – меки като възглавничка!

How to make meatballs for Vietnamese Sandwich

Spooning sauce over Vietnamese Pork Meatball for Vietnamese Sandwich

Какво ви трябва

Забележка: НЕ се притеснявайте, че ще намерите джикама, има лесни заместители! Jicama е виетнамски зеленчук с текстура, подобна на тази на репичките. Същата сочност, но няма буквално никакъв аромат! Тя е основно за текстура и за да запълни малко кюфтето.

Ябълка, круша наши, бяла ряпа/дайкон или нещо друго с подобна текстура и сравнително неутрален вкус ще бъде почти идеален заместител.

Ingredients for Vietnamese Pork Meatballs for Banh Mi
Jicama for Pork Meatballs for Banh Mi (Vietnamese Sandwich)

А ето и какво ви е необходимо за соса, т.е. течността за поширане:

Ingredients for the sauce for Vietnamese Pork Meatballs for Banh Mi

За какво да използваме кюфтетата Banh Mi

Тази рецепта, която споделям днес, е за пълнене на виетнамски сандвичи Banh Mi, основната рецепта, която споделих днес.

Комбинацията от тези невероятно меки, сочни и ароматни виетнамски кюфтенца в хрупкави хлебчета, намазани с пастет, майонеза, мариновани моркови, пресен кориандър/цилантро, краставица, зелен лук и лют червен пипер, е ЕПИЧНА.

И може би е кощунство да го призная, но наистина мисля, че обичам свинско кюфте Банх Ми повече от класическия вариант с колбаси! 😂

Макар че Банх Ми е основната цел, заради която споделям тази рецепта, те могат да се сервират и върху ориз като ястие. Сосът е толкова страхотен, че може да се сложи с лъжица върху ориза!

Overhead close up photo of Vietnamese Pork Meatballs for Banh Mi Vietnamese Sandwich

Вижте как да го приготвите

Гладни сте за още? Абонирайте се за моя бюлетин и следете във Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Vietnamese Pork Meatballs for Banh Mi in a black skillet, ready to be served

Виетнамски кюфтета от свинско месо за Банх Ми

Съставки

Кюфтета:




  • 2/3
    чаша
    джикама
    , ябълка или дайкон, настъргани с ренде (Забележка 1)



  • 2
    зелен лук
    , нарязан на ситно



  • 500 г/ 1 фунт
    свинска кайма
    (смляно свинско месо) (пилешкото също е подходящо)



  • 2
    чесън
    , нарязан на ситно



  • 2
    ч.л.
    рибен сос
    (или соев)



  • 2
    ч.л.
    царевично нишесте



  • 1
    ч.л.
    бяла захар



  • 1/2
    ч.л.
    черен пипер

Сос:




  • 1
    с.л.
    царевично брашно



  • 1 1/2
    чаши
    пилешки бульон, с ниско съдържание на натрий



  • 1/2
    чаша
    вода



  • 1
    супена лъжица
    рибен сос



  • 2
    ч.л.
    захар



  • 2
    скилидки чесън
    , нарязани на ситно



  • 1
    ч.л.
    джинджифил
    , нарязан на ситно

Инструкции

  • Разбъркайте сместа за кюфтета, докато се смеси.
  • Разточете 2 с.л. от сместа на топчета.
  • Смесете царевичното брашно с малко пилешки бульон, след което го добавете в тигана с всички останали съставки за соса.
  • Оставете да къкри на средно силен огън, като разбърквате редовно, за да не залепне дъното, след което внимателно добавете кюфтетата.
  • Гответе кюфтетата в течността внимателно в продължение на 7 минути, като ги обръщате от време на време.
  • Ако не сервирате веднага, извадете кюфтетата от соса (за да не се сварят допълнително).

Сервиране:

  • Натъпчете в Banh Mi; ИЛИ
  • Гарнирайте с прясно нарязани червени чушки, кориандър и шалот и сервирайте върху ориз със сос!

Бележки към рецептата:

Животът на Dozer

Искам да получа мнението му за рецептата с пасирани плодове, върху която работяһттр://…. (той одобрява… както винаги!!!)

Dozer-passionfruit-cheesecake-bars

  1. Здравей, Наги, абсолютно вкусно и със сигурност ще го направя отново. В хладилника имах домашно приготвени мариновани моркови и дайкон, всичко това се съчетаваше добре в хрупкаво руло с пастет, майонеза и допълнително чили. Благодаря ви за споделянето.

  2. Здравейте Наги, изглежда, че уредът за регулиране на порциите не се показва в тази рецепта. Колко кюфтета се получават по тази рецепта (правя ги за банички, така че искам да знам колко банички ще се получат от тази рецепта). Благодаря!! Обичам вашите рецепти. Вие сте моят №1!

    • Здравей, Катрин! Благодаря, че ми обърнахте внимание, вече съм го поправила 🙂 Рецептата е за 12 кюфтета. – N x


  3. OMG!!!! Направих ги снощи, като използвах тлъста свинска кайма от азиатската месарница за родителите ми, използвайки вашата рецепта за Banh Mi като чудесно ръководство. Достатъчно е да кажа, че моят много капризен баща ги хареса и се наслади на два Banh Mi.

  4. Толкова хубаво, Наги. Благодаря ти! Накълцах няколко водни кестена и се получиха доста добре.


  5. Страхотно направих вчера поширани в течност от задушени в тиган китайски свински колбаси с ориз също приготвени в тиган добавих нарязани колбаси обратно в тигана с уок чой варих докато ориза поеме бульона добавих малко соев сос Какво DA имаше само 2 кюфтета , Свети Толидо. толкова добър “ Добър апетит „


    • Здравейте на всички. Я трябва да ги направиш Я просто трябва. след това ги сготви в превъзходен бульон , Ще опитам следващия в PHO ще подправя малко ще направя милион и ще ги замразя Nagi Nagi Nagi Nagi Какво бижу си ,“ Добър апетит “ “ Добро ядене : Амин


  6. ДЖИМИКА. смяташе, че произхожда от Южна Америка. Преди векове е хрупкава и има лек сладък вкус с високо съдържание на витамин С. Наистина добра рецепта направих кюфтета замразих 20 сега останалата част от сместа в пържено да се слее вкуса утре ще добавя натрошено чили за малко удар.

  7. Тези кюфтета изглеждат фантастично! Ще се справят ли добре тези кюфтета, ако ги замразя и ги извадя да се готвят в соса само при нужда?

    • Да, 100% Маргарет, не съм правила това преди! N x

  8. Искам да науча рецептата за пиле с лимонова трева за Bahn mi, моля.

  9. Тези пилета горещи, топли или студени се използват в банх ми?

    • Здравей, Рон, обикновено се сервират топли в банх ми 🙂 N x

  10. Изглеждат невероятно. В списъка ми за готвене. Имаш ли рецепта за пастета? Банх ми не е пълноценен без него

    • Нямам Аманда – една, която да добавя в списъка си! N x


  11. О, те са толкова вкусни!
    Направих ги тази сутрин за седмичния ни работен обяд… с това, което имах в хладилника… телешка и свинска кайма, ябълка, а зеления лук замених с почти нарязана на ситно хрупкава салата… За щастие сега трябва да излизам, защото щях да изям всички тези вкусни задушени свински/телешки топчета. Те наистина са много меки и пухкави, сочни и вкусни! Нямам търпение да отида на работа ….другата седмицаһттр://!!!!

  12. О, свещени „свински топчета“, жадувам за рулца Banh mi, откакто си тръгнах от почивката във Виетнам. Тези аромати Ммммм. Благодаря Наги, че сега съм на ход.


  13. Изглеждат толкова вкусни, устата ми се свива само от видеото. Трябва да ги направя скоро.

  14. Всичките ти рецепти са фантастични! Никога не съм приготвяла нещо, което да не е прекрасно! Тези сандвичи с кюфтета изглеждат супер добре! Ще ги направя още днес! Благодаря ви! Иска ми се да имаш готварска книга!

    • Здравей, Наги,
      Благодаря ти за фантастичните рецепти. Те винаги се получават добре за мен.
      Едно от нещата, които правят рецептите ти страхотни, е, че често даваш списък с алтернативни съставки. Тъй като живея в храстите и съм далеч от любимите си азиатски магазини за хранителни стоки, това е много полезно.
      С най-добри пожелания
      Тим
      Маргарет Ривър У.А.


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart