Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Свински котлети, задушени с френски лук


Когато френската лучена супа се срещне със задушени свински котлети, се случват много добри нещаһттр://…. Тези сочни свински котлети се поднасят с невероятен сос с вкус на френски лук, приготвен от карамелизиран лук, след което се заливат с разтопено сирене, за да завършат преживяването с френски лук.


ФРЕНСКИЯТ ЛУК СЕ СРЕЩА СЪС ЗАДУШЕНИ СВИНСКИ КОТЛЕТИ

Когато видите думата „задушен“ в контекста на храната, знаете, че сте попаднали на нещо добро. Независимо дали става въпрос за пилешко месо, задушено в гъбен сос, пържоли със сос от черен пипер, пържола Солсбъри или бански с лук, ако е задушено, знаете, че ви очаква добро ястие.


КАРАМЕЛИЗИРАНИЯТ ЛУК

Обещах ви карамелизиран лук и ще получите карамелизиран лук.

И така, в стила на френската лучена супа, започваме с основа от карамелизиран лук. 2 големи глави лук, нарязани на кръгчета, след което се задушават в масло за 15 минути, докато се превърнат от гигантска купчина стържещ в очите суров лук в ТОВА: сладък, златист, карамелизиран лук. Без никаква помощ от захарта!


СЪСТАВКИ НА СВИНСКО МЕСО С ФРЕНСКИ ЛУК

Карамелизираният лук е толкова страхотна основа за вкус, че за това свинско месо с френски лук са необходими много малко други аромати.

Масло, чесън и лук за карамелизирания лук. Прости подправки за котлетите – чесън на прах (не е от решаващо значение), сол и черен пипер. Говежди бульон/бульон и брашно за приготвяне на соса от френски лук.

И финалните щрихи: сирене, което да се разтопи върху котлетите, и малко поръсване с пресен розмарин.

Пропуснете или заменете розмарина. Но ако искате да се насладите на истински френски лук, не пропускайте сиренето! (Струва ми се, че го казвам често…..🤔)


ВСИЧКО СЕ ПРИГОТВЯ В ЕДИН ТИГАН

Обичам да приготвям тези котлети с френски лук в един тиган. Не за да спестявам миене, защото всъщност използването на един тиган увеличава общото време за готвене.

Един тиган означава, че не губим никакъв аромат. Първо карамелизираме лука, след което го изваждаме. Използвайте остатъчната мазнина в тигана, за да запържите за кратко свинските котлети – искаме да са сурови отвътре, за да се сготвят по-късно във френския лучен сос.

Извадете котлетите и върнете лука в тигана, за да приготвите соса. По този начин сосът ще се възползва и от всички онези вкусни кафяви парченца, които са останали в тигана от запържването на котлетите (наречени “ fond“, ако искате технически термин!).

Накрая връщаме котлетите в соса, за да се досготвят. Това е двупосочна вкусова улица – котлетите попиват вкусните аромати на соса, а соковете от котлетите се смесват със соса.

Но в тези краища френската лучена супа без парче хляб със сирене е просто лучена супаһттр://…. 😂

PS Да, това може да се направи с пилешко месо. Или с говеждо месо, в този смисъл. Макар че при говеждото сигурно ще пропусна сиренето.


ОЩЕ ЗАДУШЕНИ КОМФОРТНИ ХРАНИ


ГЛЕДАЙТЕ КАК ДА ГО НАПРАВИТЕ

Гладни сте за още? Абонирайте се за моя бюлетин и следете във Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Задушени свински котлети с френски лук

Съставки




  • 4 – 5
    свински котлети
    , обезкостени (~ 150-200 г/5-7 унции всеки) (Забележка 1)



  • 1/2
    ч.л.
    чесън на прах



  • Сол и черен пипер



  • 2
    големи глави лук
    , нарязан на колелца (кафяв, жълт или бял)



  • 2
    скилидки чесън
    , смлян



  • 1,5 супени лъжици / 25 г
    масло
    (или зехтин)



  • 1
    ч.л.
    масло
    , ако е необходимо



  • Сол и черен пипер



  • 1 чаша/250 мл
    говежди бульон/бульон
    , с ниско съдържание на натрий



  • 2
    супена лъжица
    брашно



  • 4
    резени
    сирене
    (Забележка 2)



  • Ситно нарязани пресни листа от розмарин

Инструкции


  • Карамелизирайте лука: Разтопете маслото на средна степен (или на средно ниска степен за силни печки). Добавете лука и чесъна и гответе 15 минути, докато станат златистокафяви и карамелизирани, като разбърквате редовно (вж. видеото). Извадете от тигана.

  • Пригответе котлетите: Поръсете котлетите с чесън, сол и черен пипер.

  • Изпечете: Ако е необходимо, добавете масло в тигана. Увеличете температурата до висока. Запържете котлетите по 1 минута от всяка страна, докато станат хубаво запечени, но не се изпекат отвътре. Извадете върху чиния.

  • Сос: Намалете температурата до средна. Върнете лука в тигана, като изстържете сока. Добавете брашното и разбъркайте.
  • Добавете говеждия бульон и разбъркайте, докато се смеси. Подправете соса на вкус със сол и черен пипер.

  • Задушете котлетите в
    Соса: Когато сосът заври, разбъркайте го и добавете свинските котлети.
  • Върху котлетите се слага сирене, покрива се с капак, за да се разтопи, и котлетите се допичат – само 3 минути за тънки котлети, каквито използвам аз. Вътрешната температура е 160F/70C, ако няма розово (или 155F/68C, ако има розово ).

  • Гарнитура: Отстранете капака и поръсете с розмарин. Полейте с лъжица френския лучен сос и поръсете с още розмарин.

  • Сервирайте веднага върху картофено пюре или нещо подобно.

Бележки към рецептата:












Хранителна информация:


ЖИВОТЪТ НА ДОЗЕР

  1. Определено ще го направя отново. Котлетите бяха крехки, а картофеното пюре направих с половин и половина, масло, заквасена сметана и настърган пармезан ( рецепта от Barefoot Contessa). Сервирах и двете с печени тиквички. Още една рецепта, благодаря, Наги! Прегръдки за теб и Дозер🥰

  2. Здравей, Наги! Някак си мога да направя това във фурната? За повече от 20 души??
    Лая x


  3. Е, това беше победител, който беше наистина страхотно обичам ароматите и не отнема много време и имаше всичко в килера твърде лесно Благодаря Nagi


  4. Невероятно, лесно и всичко в една тенджера! Изненадана съм колко лесно и бързо беше да се направи това.. наистина се наслаждавах на всяка част от него, определено ще правя по-често 🙂 Благодаря ти Наги


  5. О, Боже! Тази рецепта е просто толкова вкусна! Сервирах я върху картофено пюре с пресен зелен фасул и зелева салата. Благодаря ви за още една вкусна рецепта!

  6. Аз го направих. Толкова е просто и вкусно. Благодаря ви!

  7. Здравей, Наги, какви страни използваш за това вкусно изглеждащо ястие? Прочетох статията, но не мога да ги открия.

    • Здравей, Майкъл, картофено пюре, обикновена зелена салата, печени зеленчуци са само няколко идеи! Н х


  8. Отлично, както обикновено, единствената промяна беше малко бяло вино след запържването, за да се разтопи тиганът ми… толкова добро.

  9. Ако използвам свинска плешка вместо пържоли, ще бъде ли същото?
    Това е любимото ми парче.


  10. ОМԌ, дали това някога е било добро. Бях осолила котлетите (с дебелина 1″), преди да намеря рецептата, така че не ги посолих и не ги поръсих с черен пипер, преди да ги изпека. Хвърлих в тигана малко нарязани на филийки гъби, когато ги обръщах, и ги деглазирах с малко останало Шардоне. Иначе точно както е написано. Може би това са най-добрите свински котлети в историята.

  11. Абсолютно вкусно! Малко се колебаех дали да добавя сирене, но се оказа, че греша, сиренето се разтопи в соса и бум! Това се пази. Ще опитам много от вашите рецепти. Благодаря, че споделяте таланта си с нас.


  12. Това беше страхотно. Вкусно. Всеки обичаше обичаше това. Това е първата рецепта на готвач/кулинар/блогър, която всеки път, когато я приготвя, се оказва ароматна и просто вкусна. Склонна съм да добавям повече чесън към всичко, така че го направих. Обичам го. Благодаря ви


  13. Оказа се страхотно, лесно да се направи! Подготвих всичко останало, докато лукът се карамелизираше, включително бульона от говеждо месо.**

    Единственото ми предложение е да се добави количество за нарязан розмарин. Аз направих около 1 ч.л., но двойно повече би било още по-добре.

    Благодаря ти, Наги!
    ————–
    **Навремето купувах бульон в кутии, но е много трудно да се намери НСА дори в раздела за биологични продукти. След това открих органичните кубчета бульон GoBio, които напълно промениха живота ми (в готвенето) – под 4 долара в магазините за кутия с 6 броя = 4,5 л (18 чаши) вкусен бульон. Пилешки и зеленчуков, наличен в НСА, така че мога да добавям собствената си розова сол. Приятна икономия на пари и място на рафта 🙂


  14. Страхотна разписка, семейството я обича! Определено ще го направя отново. Имах по-дебели котлети и използвах термометър, за да измеря температурата, отне около 10 минути, за да се сготви докрай.


  15. Изключително обилно и с всички необходими удобства за една хладна ноемврийска вечер в Канада! Освен това рецептата се състави доста бързо и свинското месо беше много влажно. Обичам вашите рецепти и, разбира се, Dozer!


  16. Партньорът ми прекали с това и не можа да помръдне до следващата сутрин 😀 Трябва да ти благодаря Наги за видеата, те са толкова полезни за хора като мен, които не са най-уверени в кухнята, но все пак искат да приготвят хубави ястия и утре ще направя един от твоите рецепти за агнешко бутче, вече направих няколко, но трябва да опитам всичко, ще оценя това в понеделник 🙂 x


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart