Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Салата от печени сладки картофи с дресинг от мед и лимон


Перфектно съчетание: златист печен сладък картоф, рукола, фета или козе сирене, пекани и капка дресинг с мед и лимон. Тази салата от печени сладки картофи е достойна за хранене или като гарнитура за повод – особено ако добавите малко поръсен бекон!


НЕУСТОИМА САЛАТА ОТ СЛАДКИ КАРТОФИ!

Това е страхотна „месна“ салата с фантастични текстури и вкусове, която е достатъчно засищаща, за да се сервира като основно ястие.

Комбинацията от пиперливи свежи листа от рукола, сладък картоф с карамелизирани краища, мека хрупкавост на пекан и солена фета, завършена с лимонов меден дресинг, е неустоима. Една хапка и ще се върнете за още и още!


НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ЗА ПЕЧЕНЕ НА СЛАДКИ КАРТОФИ

Всеки път, когато пека сладки картофи, се чудя защо не го правя по-често. Толкова сочни и меки отвътре, естествено сладки, а отвън се карамелизират прекрасно. Не се сещам за друг зеленчук, който да се карамелизира толкова добре. Дори тиквата – тя става прекалено кашава, преди да се карамелизира така.

Експериментирала съм с печенето на сладки картофи по различни начини и установих, че най-добри резултати получавам, като използвам зехтин и ги пека в силно загрята фурна. Макар че маслото има прекрасен вкус, то изгаря при високи температури във фурната. Опитах да използвам и смес от масло и олио, но все пак установих, че маслото става твърде горчиво.

Въпреки че сладките картофи вече са сладки, те се съчетават перфектно с дресинг с мед и лимон. Обещавам, че не е прекалено сладък! Аз съм пикантно момиче, така че съм много внимателна по отношение на степента на сладост в пикантните храни. Медът просто намалява остротата на лимона и го сгъстява, така че дресингът да полепне по салатата.

През последния месец я правих нелепо много пъти. В момента е моята мания. В момента наистина съм увлечена по салатите. Салатите като ястия. През следващите няколко седмици ще имам още няколко любими, надявам се да ви харесат!

Това е и салата, която редовно има място по време на празничните трапези. Коледа, Деня на благодарността и Великден 🙂 Тя е страхотна гарнитура, защото е нещо малко по-интересно от обичайната градинска салата, а и се харесва на публиката.


ОЩЕ НЕВЕРОЯТНИ РЕЦЕПТИ С КАРТОФИ

Гладни сте за още? Абонирайте се за моя бюлетин и следете във Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Салата от печени сладки картофи

Съставки

Картофи




  • 600 – 700 г / 1,2 – 1,4 фунта
    сладки картофи
    , обелен (2 средни)



  • 1 1/2
    супена лъжица
    зехтин

Салата




  • 100 г / 3,5 унции
    салата от рукола / рукола
    (~3 шепи)



  • 1/2 чаша (70 г / 5 унции)
    пекани



  • 1
    ч.л.
    масло



  • 100 г / 3,5 унции
    бекон
    , нарязан на ситно (използвах постен)



  • 60 г / 2 унции
    Козе сирене или датска фета
    (Забележка 1)

Дресинг с мед и лимон




  • 1
    с.л.
    мед



  • 2
    с.л.
    лимонов сок
    , пресен



  • 2
    супена лъжица
    зехтин екстра върджин



  • 1/2
    ч.л.
    дижонска горчица



  • Сол и черен пипер
    , на вкус

Инструкции

  • Загрейте фурната на 220С / 430F.
  • Нарежете сладкия картоф на филийки с дебелина 1,5 см / 3/5″. Разрежете по-големите кръгчета на половина (на полукръгове).
  • Поставете ги в купа, поръсете с олио, поръсете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се покрият. Изсипете върху тава за печене.
  • Печете 20 минути, след това обърнете с яйце и печете още 10 минути или до златисто.
  • Междувременно поставете съставките за дресинга в буркан, разбъркайте с чаена лъжичка (за да се отдели медът от основата) и разклатете добре, докато се смесят.
  • Запечете пеканите в сух тиган на средно силен огън за 3 минути или докато усетите мирис на ядки.
  • Извадете пеканите, след което загрейте 1 ч.л. олио. Добавете бекона и гответе до златисто.
  • За да сглобите, поставете всичко в купа, като запазите малко бекон, пекани и козе сирене за украса. Напръскайте с по-голямата част от дресинга, след което разбъркайте внимателно.
  • Прехвърлете в купа за сервиране, украсете с останалия бекон, пекан и козе сирене. Напръскайте с останалия дресинг. Сервирайте!

Бележки към рецептата:

Хранителна информация:


ЖИВОТЪТ НА ДОЗЕРА

Roasted Sweet Potato Salad - magical combination of arugula/rocket, pecans, goats cheese or feta, a sprinkle of bacon and a beautiful Honey Lemon dressing. www.recipetineats.com


  1. Това беше толкова добро! Поднесох го с вашата медена сьомга. С какво друго месо бихте могли да го поднесете за моите приятели, които не обичат морски дарове?


  2. Подхожда добре със сьомга с лимонов чесън. Много вкусно, здравословно и засищащо!


  3. Удивителна рецепта! Перфектна комбинация, съпругата ми беше възхитена от тази салата. Аз я коригирах малко, нямах пекан под ръка, затова използвах тиквени семки. Добавих и нарязано на парченца пилешко месо с пармезанова коричка, пасна идеално.


  4. Направих това и ми хареса! Малко експериментирах и пропуснах бекона и добавих боровинки! Определено ще го направя отново!


  5. Здравейте, Наги, само се чудя дали този дресинг може да се направи предварително и да се съхранява в хладилника за няколко дни? Благодаря 🙂 и продължавайте да работите чудесно!


  6. Това ще се появи на коледната трапеза, дори и без да го пробвам първо, само въз основа на коментарите и комбинацията от съставки! Ще добавя червените боровинки, както някой предложи. Благодаря Nagi

  7. Току-що го направих. Трябваше да използвам орехи, тъй като не успях да намеря пекани. Моите печени сладки картофи не изглеждаха като твоите. Какво правя погрешно?

    • Здравей, Рас – съжалявам, че си имала проблеми, какво точно се е случило? N x


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart