Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Пътеводител за Токио: ШинджукуПреминете към:
Най-важните забележителности на Шинджуку
/ Какво да правите / Какво да ядете / Как да стигнем дотук / Карта

Шинджуку е известен като районът на Токио, в който има всичко и то в огромни количества! Можете да прекарате един месец в Шинджуку и да се чувствате като новодошли в района. С безкрайно много магазини, ресторанти, питейни заведения, развлечения и блокове от високи офис небостъргачи, това е огромен и оживен район с лабиринти от улици, които през нощта светят в дъги от цветни знаци!

Shinjuku street at night

Шинджуку

Шинджуку обхваща голям район в западната част на Токио. Всичко, което бихте могли да поискате, се намира тук на едно място – от пазаруване до пиене, от развлечения до хранене. В него има планини от всичко това, обхващащи целия спектър от петзвездни до евтини и мизерни заведения.

Поради тази причина понякога обичаме да отсядаме в Шинджуку. Можете да прекарате тук месец или дори година и едва да се докоснете до всичко!

Shopping in Shinjuku - Oi Oi

Акценти от RecipeTin

 • Нощно излизане в Шинджуку – изберете някой от препоръчаните от нас ресторанти за хранене, но си запазете място за бира и похапване в алеята на якитори!

 • Изгубете се по улиците на Шинджуку – всичко това е част от преживяването Шинджукуһттр://….

 • Разходете се из квартала на червените фенери през нощта (но само на разходка бих ви предложила … 😂😂😂 … ако не защото обирите в съмнителни заведения тук всъщност са често срещани)

 • Разходете се из Националната градина Шинджуку Гьоен, за да отдъхнете от уличната лудост

Най-добър съвет: елате тук вечер през седмицата, за да видите шумни японски бизнесмени, които се сбиват на бира в алеята на якитори!

Shinjuku station - the world's busiest station

Гара Шинджуку

Сърцето на Шинджуку е гара Шинджуку най-натоварената жп гара в света, през която всеки ден преминават повече от 3 милиона души. Гарата е огромна и почти сигурно ще се изгубите в нея в някакъв момент – дори ние все още го правим!

По-голямата част от зоните за развлечения и пазаруване в Шинджуку се намират от северната и източната страна на гарата, съответно между гарата и Seibu Shinjuku и Shinjuku San-chome.

На североизток се намира Кабукичо, кварталът на червените фенери, и оживеният район, в който се намират огромен брой малки барове и заведения за хранене, наречен Golden Gai.

Районът на запад от гарата е предимно бизнес район, състоящ се предимно от офис небостъргачи и големи хотели.

На югоизток се намира Шинджуку Гьоен (парк Шинджуку) – голям парк, особено популярен през сезона на вишневия цвят.

Шинджуку е огромен и може да се окаже непосилен за разглеждане от хората, които го посещават за първи път. Разстоянието между интересните места от двете страни на гарата може да надхвърли един километър. С чакането на светофара, придвижването до гарата и лабиринта от улици тази разходка може лесно да отнеме половин час. Затова планирайте маршрута си по подходящ начин и обърнете внимание на използването на правилните изходи на гарата.

Shinjuku aerial photo from Park Hyatt Bar

Безопасен ли е Шинджуку?

Много хора ме питат това: „Безопасен ли е Шинджуку?“ Отговорът е ДА, точно както в по-голямата част на Япония! Безопасно е както през деня, така и през нощта, дори в квартала на червените фенери Кабукичо. Наистина няма район в Шинджуку, който да избягвате от съображения за сигурност.

Какво да правите в Шинджуку

Кабукичо

Кабукичо е мръсната част на Токио. Тук ще намерите смесица от масажни салони, любовни хотели, както и стандартни заведения за забавление на възрастни.

За квартал на червените фенери обаче Кабукичо все още е много безопасен, дори и през нощта. Възможно е да срещнете случайни измамници или съмнително изглеждащи хора, но ако използвате здравия си разум, няма за какво да се притеснявате.

Говорейки за земни желания, освен че ще дойдете за малко лепкава храна, в Кабукичо има много добри места за хранене и това е напълно основателна причина да се разходите в района. През деня обаче е много тихо и се оживява едва през нощта.

Shinjuku - Kabukicho red light district

Golden Gai

Колко бара могат да се поберат на малка площ от 80 x 50 метра / 66 x 87 ярда? Почти 200 според един източник, ако става дума за Golden Gai, в квартала за нощен живот Кабукичо в Шинджуку. Този малък район, състоящ се от шест улички, е претъпкан с миниатюрни барове един до друг. Повечето от тях не са по-големи от навес за инструменти, като това със сигурност е най-голямата концентрация на барове на квадратен метър на планетата.

През деня Голдън Гай е доста мъртъв, с изключение на странни заведения за хранене като Nagi Ramen (вж. „Храни и напитки“ по-долу). Нощем Златен гай започва да се раздвижва. Вижте раздела „Най-добра храна“ по-долу за повече информация относно пиенето в Златен гай.

Golden Gai Shinjuku alley in Tokyo

Шинджуку Гьоен

Шинджуку Гьоен (или Национална градина Шинджуку Гьоен) е красив парк с обширни тревни площи и спокойни езера, който предлага спокойна почивка от лудостта на града наоколо. Лесно можете да прекарате няколко часа в ленива разходка из парка.

В парка има повече от 20 000 дървета, както и оранжерия в източния край, в която се отглежда флора с умерен климат. В парка са включени три различни градински стила: Английски, френски и традиционен японски. Всеки от тях може да бъде представен в отделни части на парка.

С 1500 цъфнали вишневи дървета, някои от които впечатляващо големи, Шинджуку Гьоен е едно от основните места, където хората могат да дойдат и да се насладят на вишневия цвят през сезона. Тълпи от хора се стичат в парка, за да се любуват, снимат и да си правят пикник под дърветата.

Shinjuku Gyoen (or Shinjuku Gyoen National Garden)

Палуба за наблюдение на сградата на правителството на Токио

Архитектурните маниаци вероятно ще бъдат заслепени от двете кули, от които се състои сградата на правителството на Токио . За обикновените посетители обаче основната причина да ги посетят е панорамната гледка към хоризонта на града от наблюдателните площадки на двете сгради. Още по-хубаво е, че входът е напълно безплатен. Смята се, че от сграда 1 се откриват по-интересни гледки, затова се насочете към 45-ия етаж.

Shinjuku Tokyo Metropolitan Government Buildling

Най-добрата храна в Шинджуку

Освен страхотното пазаруване, отличното пиене и хранене е голямата атракция и в Шинджуку сте разглезени откъм избор на храна! Ето нашите предложения за най-добрите ресторанти в Шинджуку, които обичаме.

KAISEKI

На 19-ия етаж на невзрачния хотел Century Southern Tower (в рамките на южната тераса на Шинджуку) се намира ресторант Horikawa. Майка ни и нейните местни приятели са редовни посетители, които се събират тук на кайсеки (традиционна японска многостепенна вечеря) всеки път, когато посещава Япония.

Изящно поднесените ястия в кухнята кайсеки се състоят от различни сурови, пържени, задушени, печени на скара и задушени на пара ястия, които се сменят според сезона – основни характеристики на истинската кухня кайсеки.

Кайсеки е задължителна за всички любители на японската кухня, а Horikawa е отличен избор, да не говорим за разумната цена, за да опитате този луксозен клон на японската кухня. Звездната гледка към Шинджуку под вас също не пречи.

Horikawa

Адрес: 19F Odakyu Hotel Century Southern Tower, 2 Chome-2-1 Yoyogi, Shibuya-ku, Токио(Карта)
Телефон: +81 3 3320 6552
Отворено: От понеделник до петък обяд 11:30-15:30 ч. (LO 14:30 ч.), от понеделник до петък вечеря 17:00-22:30 ч. (LO 21:30 ч.), събота/неделя/почивка 11:00-22:30 ч. (LO 21:30 ч.)
Уебсайт|Tabelogpage

Shinjuku Horikawa Kaiseki restaurant

SUSHI

Ново откритие за нас, предизвикано от ревю, на което попаднахме, Kyubey в хотел Keio Plaza предлага изключително суши на умерени цени. Има меню на английски език, от което ви препоръчваме да изберете един от разнообразните суши курсове (ние имахме курс от девет части Sino, което не звучи като много, но беше изненадващо засищащо, след като се добави доста голямото маки-зуши).

Любезните готвачи ще приготвят превъзходна селекция от суши, оформена с перфектен ориз. По време на нашето посещение опитахме едни от най-добрите chu-toro (средно мазен корем от риба тон), които някога сме яли, вкусно сладки uni (хайвер от морски таралеж) от префектура Аомори и пресни anago (морска змиорка), предлагани по два начина с различни подправки.

Kyubey

Адрес: 2 Chome-2-1 Nishishinjuku Shinjuku-ku, Токио(Карта)
Телефон: +81 3 3344 0315
Работно време: обяд 11:30-14:30 (LO 14:00), вечеря 17:00-22:00 (LO 21:30) всеки ден
Страница с таблици

Kyubey -Best sushi restaurant in Shinjuku

YAKINIKU

Имате настроение за якинику (японско месо на барбекю). Може би обаче сте с ограничен бюджет (якинику може да бъде скъпо). А може би искате да опитате възможно най-много различни парчета месо, преди да се изчерпат. А може би не сте достатъчно гладни, за да се отдадете на пълноценно преживяване в ресторант „Якинику“.

Jiromaru е мястото за вас. В този малък, непринуден „стоящ ресторант“ (буквално няма места за сядане и се храните стоящи ) можете да си поръчате единични парчета говеждо месо вагю и други меса, които да си изпечете сами на собствена мини скара пред вас.

Менюто е само на японски език, но ако сте разположени пред дисплея с месо, винаги можете да посочите и да вдигнете пръсти, за да уточните колко парчета, като кажете „onegai-shimasu“ („моля“). Този ресторант е идеален избор и за самостоятелни пътници.

Jiromaru

Адрес: 1 Chome-26-3 Kabukicho, Shinjuku-ku, Токио(Карта). Също така в Akihabara, Shibuya и др.
Телефон: +81 3 6380 3292
Работно време: 11:00-17:00 ч. всеки ден
Уебсайт (японски)|Табелогстраница

Horikawa - Shinjuku Kaiseki restaurant

TEMPURA

Местният производител на темпура Tsunahachi е много популярен ресторант, посещаван както от местните жители, така и от туристите (има го във всички пътеводители). Темпурата тук е вкусна и на достъпни цени, а персоналът и менютата са достъпни и за туристите.

Истината е, че при последното ни посещение сметнахме, че обслужването на вечерята е малко забързано и повърхностно, но темпурата беше отлична и виждаме защо това място остава популярно.

Tsunahachi

Адрес: 3 Chome-31-8 Shinjuku, Shinjuku-ku, Токио(Карта). Също така в Гинза, Икебукуро, Марунучи и др.
Телефон: +81 3 3352 1012
Работно време: 11:00-22:30 ч. (ЛО 22:00 ч.) всеки ден с изключение на празниците от края на годината до Нова година
Уебсайт|Tabelogpage

Tsunahachi - Excellent Shinjuku Tempura

YAKITORI и IZAKAYA


Omoide-yokocho
(„алея на спомените“), очарователно наричана още Шонбен-йокочо („алея на урината“), е тясна уличка в близост до железопътните линии, в която се намират десетки малки, занемарени заведения за хранене. Не е трудно да я откриете. Просто следвайте димния аромат на месо, приготвено на барбекю, който се носи от малките магазинчета вътре, които понякога са достатъчно големи, за да поберат само няколко души. Това е мястото, където наемните работници идват след работа, за да разпуснат с колегите си с няколко шишчета якитори (пилешки шишчета на скара), купичка задушени карантии с вкус на мисо или може би соба (юфка от елда), заляти с евтин грог.

Обожаваме непринудената храна и старинната атмосфера и имаме прекрасни спомени от пиянските вечери тук, когато сме похапвали вкусни неща на шишчета. Възможно е да има или да няма менюта на английски език, така че се подгответе да откриете местата, където има, или да използвате стария метод на посочване на храната.


Omoide-yokocho


Адрес: 1 Chome-2 Nishishinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo(Карта)
Уебсайт

Omoide-yokocho (

RAMEN

За рамен, който не прилича на никой друг, който сте опитвали досега, опитайте Nagi Ramen в Golden Gai. Nagi Ramen са известни със своя нибоши рамен – рамен, чиято рецепта за супа включва сушени сардини(нибоши), варени в продължение на много часове. Резултатът е силен рибен бульон, който е леко горчив по приятен начин и е наситен с умами.

Специалният рамен е техният отличителен белег и се поднася с меко сварено яйце, печено свинско месо и листа нори. Купете билет за поръчката си от автомата в горната част на стълбите. На разположение са менюта на английски език, които ще ви помогнат.

Nagi Ramen

Адрес: 1 Chome-1-10 Kabukichō, Shinjuku-ku, Tokyo (2F G2 Alley, Golden Gai, Map). Също така в Готанда, Икебукуро, Шибуя и др.
Телефон: +81 3 3205 1925
Работно време: 24 x 7
Уебсайт|Табеловатастраница

Nagi Ramen - best ramen in Shinjuku

БАРОВЕ

Само на шест алеи се намират невероятен брой малки барове в района, известен като Златен гай, като повечето барове разполагат само с шепа места.

Всеки бар има свое собствено уникално обзавеждане, атмосфера и характер. За съжаление някои от тях са и доста ексклузивни и обслужват само японски клиенти или редовни посетители. Търсете барове, чиито менюта или табели за добре дошли са изложени на английски език, тъй като те са най-благосклонни към туристите. Или пък просто се отбийте в тях, за да усетите атмосферата. Съвсем скоро ще разберете дали мястото е такова, в което искате да се настаните за питие.

Имайте предвид, че в някои барове се заплаща кавър такса, но цените на напитките са справедливи, за да компенсират това.

Golden Gai in Tokyo Shinjuku

SAKE

Moto е малък, интимен бар за саке (оризово вино), който опитахме при последното си посещение в Шинджуку. Менютата са на японски език, но персоналът е много любезен и говори малко английски – достатъчно, за да ви препоръча нещо. Както любителите на саке, които търсят уникална напитка от оризово вино, така и обикновените посетители, желаещи автентична дегустация на саке, ще намерят Moto за малко заведение, което добре отговаря на изискванията.

Moto

Адрес: B1F Hakuho Bldg., 5 Chome-17-11 Shinjuku, Shinjuku-ku, Токио(Карта)
Телефон: +81 3 6457 3288 (без резервации)
Отворено: Понеделник-Петък 15:00-23:00 (храна LO 22:00, напитки 22:30), Събота/Неделя/Петък 12:00-21:00 (храна LO 20:00, напитки 20:30)
Уебсайт (само на японски език)|Табеловатастраница

Moto Best Sake Bar in Shinjuku Tokyo

БАР

Барът в петзвездния хотел Park Hyatt с прозорци от пода до тавана, от които се открива широка гледка към хоризонта на Токио, никога няма да бъде евтино място за пиене. Но си заслужава всеки цент, ако не заради блестящата гледка към града, която е двойно по-вълшебна, ако дойдете по залез слънце.

Класическият бар „Ню Йорк “ на 52-ия етаж е известен с участието си във филма “ Изгубени в превода„. За по-спокойно изживяване се спуснете няколко етажа по-надолу към Peak Lounge, който е по-просторен, с удобни места за сядане и същата гледка. Менюто с напитки обаче е по-ограничено.

Бар Ню Йорк

Адрес: 52F Park Hyatt Tokyo, 3 Chome-7-1-2 Nishishinjuku, Shinjuku-ku, Токио(Карта)
Телефон: +81 3 5323 3458 (без резервации)
Работно време: Неделя-Сряда 17:00-24:00 ч., Чет-Сат 17:00-1:00 ч.
Уебсайт|Tabelogpage

Park Hyatt Shinjuku wine cocktail bar great views over Shinjuku

YOSHOKU (ПАСТА)

Yoshoku е наименованието на западните храни, които са уникално адаптирани към японските вкусове чрез използването на японски съставки и техники. Yoshoku е „нещо“ в Япония – и ние го обичаме!!

Spaghetti Hashiya е ресторант за йошоку , в който от 50-те години на миналия век се сервират само спагети. Тук можете да опитате ястия от спагети със съставки и сосове за паста, каквито не сте опитвали досега.

Гъби шимеджи в соев сос и маслен сос. Морски таралеж в кремообразен сос от хайвер на треска. Малки миди асари в сос на основата на джинджифил. Това са само част от изобретателните, но вкусни комбинации, които се предлагат в Hashiya.

Спагети Hashiya

Адрес: B2F Shinjuku Murano Bldg., 1 Chome-26-2 Nishishinjuku, Shinjuku-ku, Токио(Карта)
Телефон: +81 3 3346 2371
Отворено: Понеделник-Петък 11:00-21:00, Събота 11:00-14:00 (ЛО 13:20), Четвъртък 11:00-20:30, Неделя затворена
Уебсайт (само на японски)|Табеловатастраница

Spaghetti Hashiya - Best Yoshoku pasta in Shinjuku

КАМИОНИ ЗА СЛАДКИ КАРТОФИ

От стари времена камионите за сладки картофи са едни от оригиналните улични камиони за храна в Япония, преди камионите за храна изобщо да станат готини някъде. These lonely little vehicles can still be seen trundling slowly through neighbourhoods moaning, „Ooooiiiiiiiiiimmmmoooooooooo“ („Potaaaaaatoooooooo“) in a low, brooding voice over a loudspeaker.

Когато за първи път чухме този звук, си помислихме, че тези камиони съобщават, че някой важен човек е починал. За щастие се оказа, че те съобщават за по-щастлив развой на събитията: пристигането на вкусни печени с костилки сладки картофи.

Горещи и опушени от готвенето в кожите им върху горещи камъни, месото е сладко като бонбон и е особено вкусно в студена нощ. Ако попаднете на някой от тези камиони от отминалата епоха, непременно опитайте.

Shinjuku Sweet Potato Truck

Как да стигнете до Шинджуку

До гара Шинджуку можете да стигнете с един от следните автобуси.

Прочетете раздела „Влакове в Токио“ в Пътеводителя за Токио за информация относно пътуването с влакове и как да разберете кои влакове къде да хванете!


Карта на района на Шинджуку
Как да използвате тази карта

 • По име на ресторант – щракнете върху иконата в горния ляв ъгъл, за да видите нашия списък с препоръчани ресторанти в този район (вижте по-горе за повече информация за всеки ресторант). След това кликнете върху ресторанта, за да получите повече информация за него, както и да маркирате маркера на картата.

 • Увеличавайте и намалявайте мащаба, като щракнете върху + и – в долния ляв ъгъл.

 • Голям изглед – щракнете върху иконата в горния десен ъгъл, за да отворите нов раздел и да видите картата на цял екран.

 • Кликнете върху маркер на картата, за да разкриете повече информация за ресторанта.

Вижте нашия пътеводител за Токио!

Родени в Япония, израснали в Австралия, Сидни е нашият роден град, но Токио е нашата детска площадка. Този пътеводител за Токио е кулминацията на цял живот пътувания до Токио, събрани на едно място!!

Какво да правите в Токио – индивидуални пътеводители за района

Бързи връзки към отделни страници за отделни ръководства за основните области, представляващи интерес за посетителите на Токио. Всеки от тях съдържа: какво да правите, препоръчаните от нас акценти , как да стигнете дотам, карта, какво да ядете и къде да го ядете!

Асакуса / Шинджуку / Шибуя / Хараджуку /Гара Токио /Императорският дворец / Гинза /Уено/Акихабара

 1. Все още си спомням пътуването си из цяла Япония преди 15 години. Бих живял досега, храната, хората, културата, пейзажите, да не забравяме колко ефективен е транспортът дори в 23 часа през нощта. Красива и невероятна страна

 2. Здравей, Наги, в момента сме в Шинджуку и обичаме атмосферата. Едно нещо, за което бих предупредила пътуващите, е, че пушенето все още е разрешено в заведенията за хранене ( извън големите хотели и вериги). Така че проверете два пъти, преди да се настаните, иначе апетитът и дрехите ви може да бъдат съсипани от цигарения дим. Това е странно връщане към австралийското хранене от средата на 90-те години на миналия век, което ме изненада.

 3. Можете ли да препоръчате добър ресторант за тепаняки за вечеря за семейство от 5 възрастни.
  Това е вечеря за рожден ден, така че бих искал нещо разумно.


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart