Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Пиле с гъбен сос


Това пилешко с гъбен сос е пълна наслада за тълпата и чудесен бърз вариант за средата на седмицата! Сочните пилешки гърди, изпечени на тиган, са задушени с гъбен сос, който е направо за умиране. И не се притеснявайте – от тази рецепта се получава много сос!

Победител, победител… Пиле с гъбен сос!

Онзи ден погледнах началната страница на моя уебсайт и видях само златисти, кафяви, жълтеникави храни. Започвайки от най-новата: Канелони със сирене и спанак и рикота (предимно жълто), пролетни рулца (златистокафяво), хрупкави печени картофи с пармезан (златистокафяво), печени зеленчуци с ориз (малко цвят, предимно кафяв подправен ориз), бисквити с фъстъчено масло с 3 съставки (100% кафяво).

Обещах да споделя нещо цветно тази седмица. Ярки, свежи цветове, много зелено. Исках да освежа уебсайта си, по дяволите!!!!

И почакайте да видите рецептата за уикенда в петък. Тя е още по-кафява.

Факт: кафявите храни са страхотни. Златистокафявите парченца от всяко ястие винаги са най-хубави. Бавно приготвени задушени ястия, къри, пайове – този тип храни са моите.

Блоговете за здравословна храна вероятно са много зелени с много цветни зеленчуци.

Моят блог е много кафяв. И това напълно ме устройва. 😉

Така че ето още малко кафява храна за вас – Пиле с гъбен сос.

Знам, че много хора изключително много обичат да готвят с пилешки гърди, но за мен това е по-скоро изключение, отколкото правило. Аз съм любител на тъмното месо – бутчета, крилца, бутчета, на практика всяка друга част от пилето. Само тялото, пилешките крачета не ми се правят – а на вас?? 😉

Но в този случай, с целия този сос и бързото запържване в тигана, пилешките гърди се получават чудесно. Разбира се, би било страхотно и с бутче!

Мисля, че гъбеният сос е любимият ми вид сос. Казвам „мисля“, защото в момента съм с малко промит мозък, като гледам всички тези снимки, и не мога да се сетя за друг вид сос или сос от типа на соса в момента.

Моят малък съвет е да направите този сос с говежди, а не с пилешки бульон. Знам, че звучи контраинтуитивно да използвате говежди бульон, когато приготвяте рецепта с пилешко месо. Но повярвайте ми, говеждият бульон е по-добър. Той има по-наситен вкус, но ароматът на говеждо месо не завладява ястието. Всъщност, въпреки че хората с изтънчен вкус могат да забележат вкуса на говеждо месо, нормалните хора не биха го забелязали.

Те просто ще разберат, че този сос е за умиране. 🙂

PS Освен това говеждият бульон придава на соса хубав наситен кафяв цвят, докато пилешкият бульон прави соса бледокафяв. Можете да използвате пилешки бульон, ако предпочитате, но аз бих добавила малко допълнителен аромат в соса – вижте бележките в рецептата.

Още рецепти с пилешко месо, които ще ви харесат!


ПИЛЕ С ГЪБЕН СОС
ГЛЕДАЙТЕ КАК ДА ГО ПРИГОТВИТЕ


Пиле с гъбен сос видео рецепта! Обърнете внимание на частта, в която приготвям соса, как добавям бульона постепенно, като разбърквам непрекъснато. Това е от ключово значение, за да се гарантира, че в соса няма да има бучки брашно. N x

Искате още? Абонирайте се за моя бюлетин и следвайте Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Пиле с гъбен сос

Съставки

Пилешко месо:




  • 600 г / 1,2 фунта
    пилешки гърди, без кост и кожа,
    , 4 малки (Бележка 1)



  • Сол и черен пипер



  • 2
    ч.л.
    зехтин



  • 1 с.л. / 15 г
    масло

Гъбен сос:




  • 2 с.л. / 30 г
    масло
    , отделен



  • 120 г / 4 унции
    гъби
    , нарязани на филийки



  • 1
    скилидка чесън
    , ситно нарязан (или смлян)



  • 1/4 чаша / 35 г
    брашно
    (3 супени лъжици)



  • 2 чаши / 500 мл
    говежди бульон
    (Забележка 2 за пилешки бульон)

Гарнитура (по избор):




  • Мащерка или магданоз

Инструкции

Пилешко месо:

  • Поставете найлонова торбичка или фолио върху пилето и го начукайте до равномерна дебелина 2 см / 4/5″. Поръсете двете страни обилно със сол и черен пипер.
  • Загрейте олиото и разтопете 1 с.л. масло в голям тиган на силен огън. Добавете пилето и го запържете за 3 минути или до златисто, след което го обърнете и запържете и от другата страна за 3 минути. Прехвърлете в чиния и покрийте свободно с фолио.

Сос:

  • Добавете 1 с.л. масло в тигана. Добавете гъбите и гответе за 3 минути или докато станат златисти.
  • Добавете останалата 1 с.л. масло и чесъна. Гответе за 1 минута, докато гъбите станат златисти.
  • Намалете температурата до средна. Добавете брашното и разбъркайте за 1 минута.
  • Добавете около 1/4 от говеждия бульон, като разбърквате в движение. След като се включи, добавете постепенно останалия бульон, като разбърквате непрекъснато. Това е ключово, за да се избегнат бучки в соса. Ако е необходимо, използвайте бъркалка (работи добре дори с гъби) (Бележка 3 за начинаещи).
  • Гответе соса за около 2 минути или докато се сгъсти по ваш вкус – не забравяйте, че ще се сгъсти още повече, когато се охлади при сервиране. Регулирайте солта и пипера.
  • Ако желаете, върнете пилето в тигана и го обърнете, за да се покрие със соса.
  • Поставете пилето в чинии за сервиране и го полейте със соса. Най-добре е да се сервира с картофено пюре или нещо подобно, за да се постигне оптимално усещане за гъбен сос!

Бележки към рецептата:


A fabulous quick midweek meal - juicy pan seared Chicken with Mushroom Gravy. recipetineats.com

Хранителна информация:


ЖИВОТЪТ НА ДОЗЕРА

Събуждане, закуска, решаване на лични въпроси, настаняване на дневното легло, за да наблюдавате изгрева на слънцето. #HardLifeOfDozer

  1. Правя това тази вечер. Искам само да кажа колко много обичам блога ти. Никога не ми се е случвало някоя рецепта да се окаже лоша – всички са били вкусни, от десерти (RED VELVET CAKE) до вечери. Много съм щастлива, че сте в отметките на браузъра ми!


  2. Това е моята рецепта за гъбен сос. Използвам пилешкия гъбен сос за пилешкото, а говеждият гъбен сос приготвям за говежди връхчета или хамбургерска пържола. Тази рецепта е много лесна за изпълнение. Смесвам 1/4 с.л. брашно с 2 с.л. бульон на стайна температура и разбърквам с бъркалка, преди да го добавя към гъбите, за да предотвратя образуването на бучки. Ако бульонът е в хладилник, го загрявам, докато стане леко топъл.

  3. Направих това тази вечер с пилешки бутчета. Беше много добро. Въпросът ми е, че след като сготвих бутчетата (които покафеняха хубаво) и ги извадих, в тигана остана много сок. Трябва ли да изцедя сока преди да готвя гъбите? Благодаря, Джим


  4. Още един победител от Recipetin! Сервира се с пюре от сладки картофи, бейби моркови и грах за малко цвят!

  5. С приятеля ми много се насладихме на това! Лесно е за приготвяне. Добавих сотиран лук за повече вкус и използвах бейби гъби Бела. Овкусих пилешкото със сол, черен пипер и чесън на прах. Бих направила това отново!


  6. Прекрасен вкус с ежедневни съставки! Друг победител. Благодаря ви за рецептата.


  7. Това беше третата ми рецепта, която използвах през последните 5 дни, всички вкусотии са добре направени и ви благодаря Анна от Малта😍


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart