Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Пилешки гърди със сметана и лимон


Рецептите за пилешки гърди могат да бъдат толкова скучни – време е да ги подобрите! Сметаната и лимонът са пищна комбинация и са сензационни, поднесени върху златисто хрупкаво пилешко месо. Бърза и лесна 10-минутна рецепта с малко съставки, поднесете това пиле с лимон с паста, картофено пюре или за вариант с ниско съдържание на въглехидрати – с кремообразно пюре от карфиол!

Рецепта за пилешки гърди

Онзи ден разглеждах канала си в Инстаграм и единственото, което си помислих, беше: „Толкова е жълто и оранжево„. Споделих това наблюдение с майка ми, а нейният незабавен отговор беше: „Е, разбира се. Публикуваш толкова много сирене, хляб, картофи и месо. Всичко, което харесваш, е жълто и кафяво. Дори е жълто.“ (Представете си това с японски акцент и завърши с изхъркване от смях).

Нямах никакъв умен отговор за това. Защото това е напълно вярно. 😂

Така че едно от моите (многобройни) новогодишни решения ще бъде (за пореден път) да публикувам повече зелени храни в RecipeTin Eats.

Какво ви трябва за кремообразни пилешки гърди с лимон

  • Пилешки бульон/бульон – придава вкус на соса (без него е доста скучен)

  • Сметана и лимон – защото правим сметаново-лимоновсос

  • Брашно – за посипване на пилето (придава му коричка, по която сосът иска да полепне, по желание)

Как се приготвят пилешки гърди със сметана и лимон

  • Добавете всичко останало и оставете да къкри за 3 минути, докато се сгъсти;

  • Сервирайте върху паста, картофено пюре или за вариант с ниско съдържание на въглехидрати – кремообразно пюре от карфиол.

За тази рецепта за пилешки гърди има много кремообразен лимонов сос. Достатъчно, за да се поднесе на пастата!

Какво да сервирате с Пиле със сметана и лимон

Поднесете го с хрупкава градинска салата с пикантен френски дресинг или балсамов дресинг. Или опитайте някоя от тези:

Предложения за странични салати

Също така, няколко топли хлебчета, с които да забършете чинията, няма да са излишни! Ако сте в настроение за домашно приготвен хляб, опитайте тези лесни меки рула за вечеря без месене или този прост ирландски содов хляб (аз го наричам хляб за спешни случаи!).

Вижте как да го направите

Гладни сте за още? Абонирайте се за моя бюлетин и следете във Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Close up of easy chicken breast recipe - Creamy Lemon Chicken

Пилешки гърди със сметана и лимон

Съставки

Хрупкаво пиле




  • 600 г / 1,2 фунта
    пилешки гърди (2 големи)
    (Забележка 1)



  • 1/2
    ч.л.
    сол



  • Черен пипер



  • 1/4 чаша (35 г)
    брашно



  • 3 супени лъжици (40 г)
    масло
    , безсолно



  • 1 – 2
    скилидка чесън, смляна



  • 1 1/4 чаши (325 мл)
    пилешки бульон/бульон



  • 3/4 чаша (185 мл)
    сметана
    , тежка/ сгъстена (Забележка 2)



  • 3 – 4
    супена лъжица
    лимонов сок (регулирайте според вкуса, започнете с 3 с.л.)



  • 2
    ч.л.
    дижонска горчица



  • 3/4 чаша (75 г)
    сирене пармезан
    , прясно настърган ИЛИ закупен от магазина, ситно настърган (Забележка 3)

За сервиране




  • Паста по избор
    (аз използвах лингвин)



  • Ситно нарязан магданоз

Инструкции

Хрупкаво пиле

  • Нарежете пилешките гърди хоризонтално, за да получите две тънки пържоли (така че да получите общо 4 тънки пържоли).
  • Поръсете всяка страна със сол и черен пипер, след което я оваляйте в брашно, като изтръскате излишното.
  • Разтопете маслото в голям тиган на средно висока температура. Гответе пилето по 2 минути от всяка страна, докато стане златисто и хрупкаво, след което го извадете в чиния.

Сос

  • Ако тиганът е сух, добавете малко масло, но не би трябвало да е необходимо. Добавете чесъна, разбърквайте 10 секунди.
  • След това добавете пилешкия бульон, сметаната, лимона и дижонската горчица. Оставете да къкри и остържете дъното на тигана, за да се разтворят кафявите парченца в течността. Ако е необходимо, използвайте бъркалка, за да разтворите горчицата.
  • Добавете пармезана и оставете да къкри бързо в продължение на 3 минути или докато сосът леко се сгъсти. Добавете сол, черен пипер и регулирайте лимона на вкус.
  • Върнете пилешкото в тигана (излейте и соковете в чинията) и го обърнете, за да се покрие.
  • Поставете пилето в чинии за сервиране с паста или картофено пюре. Поръсете с пресен магданоз, ако използвате. Полейте с лъжица лимоновия сос и сервирайте! (Хлябът за забърсване също няма да е зле)

Бележки към рецептата:

Хранителна информация:

Първоначално публикувана през януари 2016 г., актуализирана с нови снимки и видео през ноември 2019 г.

Животът на Dozer

В голямата луксозна къща, която в момента стопанисвам, докато съм между къщите – когато му омръзне да ме следва нагоре-надолу по стълбите, той се паркира на половината път!

    • Здравей, Шарън – Не съм тествала това. Възможно е да се разпадне и вкусът да е по-кокосов. Да ми кажете дали работи при вас. Н х


  1. От предишния ден имах пилешко месо, бульон, сметана и лимонов сок, които трябваше да се използват. Няколко допълнителни изваждания от хладилника плюс малко кускус и вечерята беше готова. Бърза, лесна и вкусна.


  2. Обичам тази рецепта! Това е любимото нещо, което приготвям, на най-добрата ми приятелка, така че трябва да го правя винаги, когато тя ми гостува. Тя обожава допълнителния сос върху юфката!


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart