Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Пикантни италиански ролки за закуска (закуска в движение / мини такито)


Замразяване, микровълнова печка, храна, която можете да ядете с ръцете си – тези пикантни италиански ролки за закуска са полезни за хора като мен, които редовно закусват, докато шофират!

Вдъхновението да ги направя дойде след един особено неприятен инцидент. Ненавиждам трафика, а трафикът в Сидни е пословично лош, особено когато живееш в район, в който пътищата са с една лента за влизане и излизане. Живея доста далеч от града, така че когато имам сутрешни срещи, обичам да ги правя рано, за да мога да избегна трафика.

Обикновено това са срещи по време на закуска, но аз съм от хората, които трябва да ядат веднага след събуждането си, иначе се чувствам зле. Така че станах преди 5 часа сутринта, изведох кучето си навън, за да потичам набързо, а към 6 часа вече бях в колата с термос с кафе и препечена филийка, която да похапвам, докато шофирам.

В града преди 7 часа изскочих от колата и се запътих към кафенето, в което имах среща с приятелката си.

Докато се приближавах, той започна да се подсмихва и каза: „Мислех, че ще се срещнем на закуска?“

„Ами даһттр://Не сме ли в кафене?“, попитах в отговор.

„Значи ще имаш втора закуска?“, попита той, все още усмихнат.

Обичам да си мисля, че съм доста добра в умните отговори, но в този случай се ошашавих, не исках да призная, че вече съм закусвала.

Погледнах надолу и видях, че ЧЕРНИЯТ ми плот е покрит с трохи от препечен хляб. Искам да кажа ПОКРИТИ. Жените ще ме разберат, когато кажа, че има определени материи, по които трохите полепват, а аз носех един от ТЕЗИ топовеһттр://…..

Все още редовно закусвам в колата. Но създадох тази закуска без трохи, за да изглеждам прилично, когато пристигна на местоназначението си 🙂

Това е чудесна закуска в движение. Пълнежът се държи добре, така че няма да ви падат парченца, докато ядете. А и са направени с меки черупки за тако (мини тортили), така че не се трошат, когато ги захапете. Също така предпочитам да ги приготвям с малки тортили, а не с пълноразмерни, защото са с размер „за ръка“. Но, разбира се, можете да ги приготвите и с обикновени тортили. 🙂

Могат да се замразяват и да се претоплят в микровълнова фурна, макар че фурната е по-добра, защото тогава тортилата става хрупкава (но все пак не се разпада много). И можете да променяте плънката по ваш вкус. Беконът е чудесен, както и чоризото (пригответе го по същия начин, както в рецептата), сьомга (пушена или консервирана), царевица, боб или други зеленчуци, нарязани на кубчета (стига да са задушени, за да не са воднисти).

Яйцата в тази рецепта не са с чисто жълтия цвят на стандартните бъркани яйца, защото обичам да използвам аромата на наденичките (или бекона!), за да изпържа яйцата. Ароматът е по-важен от външния вид!

Така че това е продукт за всички, които закусват в движение като мен. Храна, която можете да ядете, без да се оказвате с трохи по вас!

Искате още? Абонирайте се за бюлетина ми и следете Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Пикантни италиански рулца за закуска (закуска в движение / мини такито)

Съставки




  • 1/2
    с.л.
    зехтин



  • 10 унции / 300 г
    пикантни италиански колбаси
    (Забележка 1)



  • 1
    супена лъжица
    масло



  • 1
    малък
    лук
    , нарязан на кубчета (кафяв, жълт, бял, испански)



  • 3
    Чили с птичи очи
    , нарязани на филийки (съобразете количеството с вкуса – Бележка 2)



  • 2
    скилидки
    чесън



  • 6
    яйца



  • 1
    супена лъжица
    мляко



  • 3/4
    ч.л.
    сол



  • Черен пипер



  • 3/4
    чаша
    настъргано сирене
    (използвах чедър, но всяко друго ароматно сирене, което се топи, е подходящо)



  • 1/4
    чаша
    пресни листа босилек
    , нарязани на тънки филийки (или заменете с 1 с.л. сушени италиански билки – босилек, магданоз, риган)



  • 8
    малки
    тортили
    , царевични или брашнени (около 6″ / 12 см кръгли)



  • Зехтин
    , за намазване с четка

Инструкции

  • Загрейте фурната на 180С/350F. Напръскайте тава за печене с олио или я застелете с пергамент/хартия за печене.
  • Извадете наденичките от обвивките.
  • Загрейте олио в голям тиган на силен огън. Добавете наденичките и гответе, като ги начупите на парчета, докато се зачервят хубаво. Извадете от тигана.
  • Намалете котлона на средна степен и разтопете маслото в същия тиган (не почиствайте тигана). Добавете лука, лютите чушки и чесъна и задушавайте за 3 до 5 минути, докато лукът стане прозрачен и леко златистокафяв.
  • Добавете яйцата, млякото, солта и пипера. Разбърквайте бавно, не енергично, с помощта на дървена лъжица, докато яйцата се „сцепят“, но все още са мокри – около 5 минути.
  • Свалете тигана от котлона, разбъркайте колбаса, сиренето и листата босилек.
  • Разпределете плънката между тортилите.
  • Навийте тортилите и ги поставете в тавата за печене с шева надолу. Намажете ги със зехтин (по желание) и ги печете 15 до 20 минути, докато станат светлозлатисти и леко хрупкави.
  • Сервирайте, докато са топли.
  • За да замразите, оставете да се охлади и поставете във фризера. За да затоплите отново, размразете и затоплете във фурната (за да стане отново хрупкава) или в микровълновата фурна (тортилата ще се затопли мека, така че ще прилича повече на бурито).

Бележки към рецептата:


Spicy Italian Breakfast Roll Ups Nutrition


Spicy Italian Breakfast Roll Ups Nutrition - Low Fat Sausages

Хранителна информация:

  1. Хаха, каква забавна история. Аз също, наистина трябва да ям веднага след като стана, иначе имам чувството, че ще припадна…
    Умна идея да ги замразиш! Никога не съм се замисляла за замразяване на рула, но е напълно логично. Колбасът и яйцата са любимите ми продукти за закуска и нямам търпение да направя голяма порция!

    • Аз съм много избирателна по отношение на храните за замразяване, особено на ястията тип закуска! Това се получава чудесно 🙂


  2. Обичам да мога да си правя закуска „вземи и върви“, а тази рецепта изглежда вкусна! Вкусно!

    • Благодаря ви Линда! Могат да се приготвят и с царевични тортили, за да са безглутенови 🙂

  3. Хехе, аз също винаги ги наричам втора закуска! Проклетите трохи са такова раздаване. Тези изглеждат невероятно. Определено си заслужават втората закуска!

    • Благодаря Луси! Знам… тези проклети трохи… просто не мога да запазя тайна! 🙂


  4. Ненавиждам, когато „рафтът“ ми се покрие с трохи (и други неща). Това не ми пречи да ям препечени филийки, но тези прекрасни мини такита биха се превърнали в чудесна закуска в движение или седнала на дивана!

  5. Аз винаги ям в движение! Каква чудесна рецепта и за сутрешните ми пътувания с кола.

    • Благодаря Аманда!! Да, грабвам и отивам 😉 По-добре от Maccers drive through!


  6. Устата ми се свива само като гледам снимките и чета рецептата!!! Yum!! Можете да се обзаложите, че ще ги направя!! БЛАГОДАРЯ ВИ за споделянето!!


  7. Те звучат и изглеждат страхотно и ми харесва как си илюстрирала на снимката възможността да се ползват в движение. Наистина добре направено. Това, което ме впечатлява най-много тук обаче, е фактът, че си готова да тичаш в 5 сутринта!

    • Уау, благодаря много на Никол! Това означава толкова много, идвайки от теб! Ти си страхотна!!! 🙂

  8. Определено не съм достатъчно координирана, за да ям и шофирам. И толкова рядко нося бели дрехи, тъй като върху мен те са като магнит за храна. Затова обожавам тези удобни малки рулца за закуска. Идеални за хора като мен !

    • Аз също! Рядко нося бели дрехи, защото а) имам енергично куче б) имам слабост към юфка! Това крещи опасност!!!

  9. И на мен ми се е случвало да имам криминалистични доказателства за закуска по себе си, когато съм бързала. Обожавам обаче тези малки рулца, чудесни за нас, забързаните сутрешни пчелички 😉

  10. Хобитите винаги имат втора закуска. Мисля, че аз съм хобит 🙂 Тези такита изглеждат чудесно! Страхотна идея. И без трохи. Ще ги хапна и за първа, и за втора закуска.


  11. Толкова забавна история, Наги! Обикновено разсипвам кафето по цялата предна част на ризата си в колата, и то винаги, когато съм облечена в нещо бяло… иди си 😉 Това е толкова страхотна рецепта и чудесна идея за тези, които са на път. Обожавам и пикантната подправка сутрин! Мисля, че бих взела цялата тази кошница, която имаш там, и бих я сложила точно до мен на пътническата седалка 😉

    • Благодаря, Катлийн! Трябва да призная, че това е опасността при тях – тъй като са толкова малки, е много лесно механично да продължиш да ги ядеш, една след друга 🙂

  12. Харесва ми пълнежът в тези такито… и аз мога да ги приготвя не само за закуска, но и за обяд или вечеря… изглеждат вкусни!
    Надявам се, че се наслаждавате на седмицата си Наги 🙂

    • Благодаря ти, Джулиана! И всъщност снощи хапнах едно от тези за вечеря със супа!!! Имам страхотна седмица, надявам се и ти да си! 🙂


  13. YUM- MEE!!! Страхотни снимки Nagi’s Mama! и забавна рецепта 🙂

    • Благодаря Лиза!! Всъщност мама не одобри тази рецепта, но аз все пак я публикувах!!! 😉 Тя не одобри нито снимката, нито рецептата!

  14. Аз също трябва да ям сутрин, иначе се чувствам развалена през целия ден. Учудвам се на хората, които пропускат закуската. Тези малки рулца са просто перфектни за в движение или за престой!!

    • Аз също не ги разбирам Мариса!! Чувствам се зле и ставам раздразнителна, ако не закусвам! 🙂

  15. О, уау, тези мини такита изглеждат абсолютно прекрасно. Вече искам постоянно да закусвам в движение. JK. Но определено ще ги направя.

    ПС: Тези връхчета трябва да бъдат наказани за това, че не са успели да запазят тайната!

    • Знам, нали??! Черните топове могат да бъдат опасни за стила на гурманите!!! 🙂

  16. Наги, тези са страхотни! Аз правя вариация на това с пуешка калбаса и яйца с малко лук… Обожавам ги! Толкова са засищащи и супер вкусни! Никога обаче не съм мислила да ги замразявам! Благодаря за подсказката!

    • Ооо, споделяла ли си своята версия? Трябва да се отбия да проверя! 🙂

  17. О, искам ги за закуска тази сутрин – толкова вкусни Наги:)


  18. Хахаха! Обичам визуалното! Тези проклети трохи от препечен хляб – не могат да се измъкнат от нищо! Харесва ми тази идея за руло, Наги! Италианска наденица? Аз съм за нея, приятелю!!!

    • Благодаря, Ани! Тостовите трохи са НАЙ-ДОБРИТЕ у дома, защото знаеш, че е добър хрупкав хляб, но докато шофираш?? Стилът е опасен!!! 🙂

    • Благодаря Мат! Обзалагам се, че сте правили такито 🙂 Трябва да отскоча да проверя!


  19. Страхотна закуска, а всички трохи ще се съчетаят чудесно с черния ти пуловер… сигурен съм! Нашите сутрини също винаги са забързани. Моите момчета винаги си вземат нещо лесно за из път и да им дам нещо обилно за хапване в ръка, докато чакат градския транспорт, е брилянтно.

    • Благодаря!! И да, тийнейджърите, които си похапват от тях на автобусната спирка, са точно такава идея, каквато имах предвид! 🙂


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart