Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Печени във фурната пилешки гърди


Това е най-популярната от всички рецепти за пилешки гърди, които някога съм публикувала. Това е пикантно печено на фурна пилешко филе, поръсено с
с вълшебна подправка, след което се пече, докато се карамелизира. I
е лесно, бързо и невероятно вкусно!

Невероятно лесна рецепта за пиле, която е любима на читателите заедно с пилето с чесън с мед, това епично пиле с пармезан и хрупкаво пиле с чесън. Ще я харесате!

Пилешки гърди, изпечени на жар!

Макар че винаги твърдо заявявам, че кафявото месо е по-добро от бялото – повече аромат, повече сочност – постните пилешки гърди са редовна част от количката ми за пазаруване, седмица след седмица.

Затова днес споделям моята рецепта за приготвяне на печено на фурна пилешко филе.


„Никога не е излишно да има много бързи рецепти за пилешки гърди!“

Колкото и просто да звучи, ако пъхнете подправени гърди във фурната, без да се замислите, има вероятност да си проправите път през сухото пиле и яростно да сипете огромно количество кетчуп, за да се опитате да го спасите.

Не е нужно да е така. Влезте – една страхотно проста, вълшебна подправка за печени пилешки гърди:

Подправката за пилешки гърди

Направена само от кафява захар, червен пипер, риган, чесън на прах, сол и черен пипер, тайната съставка в нея е кафявата захар:

  1. прави повече подправки, така че да можете да покриете добре гърдите и да им придадете красива коричка, без да ги претоварвате с много подправки, които се нуждаят от повече време за готвене, отколкото пилешките гърди; и

  2. прави го по-сочно – пилето се изпотява, докато се пече, така че се получава влажност, която прави пилето по-сочно от обичайните печени пилешки гърди.

Да, добавя сладост, но не се притеснявайте, тези печени пилешки гърди са все така пикантни!

Колко време се пекат пилешките гърди

Средно големи пилешки гърди се пекат 18-20 минути при 220С/425F. Бързото печене на висока температура е тайната на великолепното карамелизиране и изключително сочното пилешко месо отвътре. Тук няма изсъхнали гърди!!

Овкусяването на това пиле всъщност е много добър показател за това кога пилето е изпечено до съвършенство. По принцип, така че извадете го от фурната!

Моят последен съвет за наистина чудесно печено пилешко филе е да го начукате до равномерна дебелина с точилка, чукче за месо или дори с юмрук (много терапевтично). Това има двоен ефект – равномерно изпичане и омекотяване на месото.


„Тайната на това печено пиле се крие в простата, вълшебна подправка“

Най-популярната от всички рецепти за пилешки гърди!

Това сочно пилешко гърло, печено на фурна, е най-популярната от всички рецепти за пилешки гърди, които някога съм споделяла.

Но не ми вярвайте. Разгледайте по-долу какво казват другите!

Опитайте да сервирате това с гарнитура от ориз с чесново масло и кейл, показан на снимката в публикацията. Гарнитура от една тенджера с въглехидрати + зеленчуци, с кейл, направена вкусно! В противен случай опитайте с овкусена оризова гарнитура като ориз с домат и босилек или ориз с гъби.

Ако сте в настроение за картофи, опитайте тази Лимонова картофена салата, класическа кремообразна картофена салата или по-лека салата от червени картофи без майонеза с овъглена царевица и бекон.

А за нещо свежо, Пролетна салата или Кремообразна салата от краставици с дресинг от лимоново кисело мляко ще се съчетаят чудесно с пилето. В противен случай просто намажете задушените зеленчуци или градинската салата с италиански дресинг, балсамов или френски винегрет.

Още рецепти за пилешки гърди, които читателите обичат!

  • Пиле по киевски – ретро класика! Намачкани и изпържени пилешки гърди, пълнени със сочно чесново масло …

Печени пилешки гърди рецепта
ВИЖТЕ КАК ДА ГО НАПРАВИТЕ

Искате още? Абонирайте се за моя бюлетин и следвайте Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Печени пилешки гърди на фурна

Съставки




  • 4
    пилешки гърди
    , 150-180 г / 5-6 унции всяка (Бележка 1)



  • 2
    ч.л.
    зехтин

Подправки:




  • 1 1/2
    с.л.
    кафява захар



  • 1
    ч.л.
    червен пипер



  • 1
    ч.л.
    сушен риган или мащерка
    , или друга билка по избор



  • 1/4
    ч.л.
    чесън на прах



  • 1/2
    ч.л.
    сол и черен пипер

Гарнитура, по желание:




  • Ситно нарязан магданоз

Инструкции

  • Загрейте фурната до 425°F/220°C (200°C с вентилатор).
  • Начукайте пилето до 1,5 см в най-дебелата част – с помощта на точилка, чукче за месо или дори юмрук (ключов съвет за равномерно изпичане + крехко пиле).
  • Смесете подправките.
  • Застелете тавата с фолио и хартия за печене/пергамент. Поставете пилето с главата надолу върху тавата. Намажете пилето с около 1 ч.л. олио. Разтрийте с пръсти. Поръсете с подправките.
  • Обърнете пилето. Напръскайте с 1 ч.л. олио, разтрийте с пръсти и поръсете с подправки, като покриете възможно най-голяма част от повърхността.
  • Печете 18 минути или докато повърхността стане златиста според снимките и видеото, или докато вътрешната температура е 165°F/75°C с помощта на термометър за месо.
  • Извадете от фурната и веднага прехвърлете пилето в чинии за сервиране.
  • Изчакайте 3 – 5 минути, преди да сервирате, гарнирано с прясно нарязан магданоз, ако желаете. На снимката с гарнитура от ориз с чесново масло и кейл.

Бележки към рецептата:

Хранителна информация:


Рецептата е публикувана през март 2018 г. Обновена за домакинска цел през март 2019 г., без промяна в рецептата.

* Историята и подробностите за раздаването на ръчно изработени японски ножове, които първоначално придружаваха тази рецепта при публикуването ѝ, бяха преместени в отделна публикация, тъй като раздаването приключи.

ЖИВОТЪТ НА DOZER

Тя просто виси там, подигравайки му се. Той я подсмърча подозрителноһттр://….

  1. Рязането е единственото нещо, което не обичам, вероятно защото имам гадни ножове (ама аз ги обвинявам, както и факта, че съм левичар и никой никога не е успял да ми покаже как да режа, без да си изгубя пръста!!! 😉 )
    Принтирах тази рецепта – скоро пътувам до НЗ и това е бърза и лесна за приготвяне рецепта с ограничени прибори – thx

  2. Здравей, Наги,
    Името ми е Мисти (аз съм 7-годишно куче). Бих искала майка ми да спечели този страхотен японски нож, той би бил страхотен за нарязване на ябълки, стъбла от броколи и моркови за моите лакомства.

    P.S. Мисля, че може би съм влюбена в твоя „Дозер“ – толкова е красив!

  3. WOW Nagi!! Какво страхотно раздаване! Благодаря ти! Винаги съм се възхищавала на японската стомана. Изпитвам голямо уважение към майсторите на суши (и самураите), така че съм напълно съгласна, че страхотният нож е от съществено значение във всяка кухня. За мен би било чест да притежавам такава красота, която да ценя. Стискам палци (и нозе) 🙂


  4. Здравей, Наги, отдавна следвам блога ти! Седмичните ни вечери винаги са избрани от твоите рецепти (нямам думичка за лъжа!). Тази вечер ще имаме говеждо фахитас, което е една от рецептите, които все още не съм опитвала. Тези пилешки гърди изглеждат страхотно, нямам търпение да ги опитам! Бих искала да притежавам този невероятен нож 🙂 Благодаря за блога ти, той е спасител в нашата къща! X

  5. Наскоро се преместихме през половината Австралия и всичките ни хубави ножове ръждясаха от повреда от вода. Би било хубаво да кажа на партньора си, че ни се е случило нещо хубаво. Обичам да използвам вашите рецепти и нямам търпение да опитам тази рецепта за пиле.


  6. Искам този нож. Търся нещо, което да подаря на дъщеря ми, когато стане достатъчно голяма, за да започне сама да приготвя вашите рецепти. Тя ги обожава, когато ги приготвям, и винаги иска да ми помага. Малък готвач в процес на създаване 🙂

  7. Готвенето е моята страст! Печенето сгрява душата ми! А аз съм наполовина японка! Достатъчно ли е това, за да спечеля този великолепен нож? О, моля, надявам се! Надявам се! Lol

  8. След като току-що посетих Япония, семейството ми обожава рецептите на майка ти, така че можем да се преструваме, че все още сме там на почивка. имам нужда само от супер японски нож, който да върви с моите японски купички и пръчици за хранене, и тогава наистина ще се чувстваме като в Япония!
    Посетихме един магазин за ножове в Киото – колко фантастични са те? много ми хареса страстта, която персоналът изпитваше към ножовете. Харесаха ми и специфичните прибори за различни ястия. Любимият ми беше правоъгълният тиган за готвене на яйца тип омлет.
    Прекрасен подарък. Майка ви е звезда, нали.

  9. Също така, рецептата ти за пиле изглежда вкусна и с нетърпение очаквам да я изпробвам! Благодаря, че споделихте с нас.


  10. Много обичам твоите рецепти, Наги! Този нож изглежда невероятно :O
    p.s. Благодаря ти за снимките на Dozer


  11. ДОБЪР БОГ НАГИ СИГУРЕН ЛИ СИ, ЧЕ НЕ СИ ПИЯН?? Кой не би искал да не е един. Да, моля, дори ако трябва да дойда в Сидни, за да вземете!! Сега се радвам колко добра е майка ти, Бог да я благослови. ОБИЧАМ, ОБИЧАМ ТОАЛЕТА, ХЕЙВ GORGES ЦВЕТОВЕ. СЪЖАЛЯВАМ, НО НЕ МИ ПУКА ЗА ПИЛЕТО, МОЖЕШ ДА СИ ВЗЕМЕШ МОЯ ДЯЛ. ИМАМ ИДЕЯ, СЛЕДВАЩОТО РАЗДАВАНЕ Е , ЕС ГОСПОДИН ДОЗЕР И ПЕЧЕЛИВШИЯТ Е ВЕРА Г!! Добре, добре, може би НЕ. Преживяхте ли горещата вълна?? Шокиращо . Очаквам с нетърпение по-хладно време. И накрая, но не на последно място, ИСКРЕНИ БЛАГОДАРНОСТИ ЗА БЛАГОДАРНОСТТА ВИ, независимо от това кой е печелившият! Вие сте мила и щедра Душа и, моля, бъдете мила за Вашата МАМА24/7!!!!

  12. Да, искам този нож! Обичам кухненски джаджи, особено фантастичен нож от Япония.
    BTW, thx толкова много за споделяне на всички рецепти и на ножа за подарък.

  13. Здравей, Наги. Това изглежда като още една страхотна рецепта за пиле. Живея с жена си, дъщеря си и внука си и тъй като жена ми е доста болна, а дъщеря ми работи на пълен работен ден, аз готвя почти всичко и бих оценил такъв нож. Благодаря за всички твои страхотни рецепти.

  14. Уау 😮 това е един супер нож!
    Ще направи рязането много по-лесно за мен, тъй като имам ревматоиден артрит и ми е трудно да държа ножовете си твърде дълго, също така ще спаси съпруга ми от това да ми прави готвач!
    Следя блога ви от векове, вашите рецепти се появяват поне пет пъти седмично на нашата трапеза. Предала съм и съм споделила линка ви с толкова много приятели и роднини, че съм сигурна, че тук в Пърт и в Лондон сте нарицателно име 😄


  15. С удоволствие бих спечелила вашия нож! Днес е ден за пазаруване, почти никога не купувам пилешки гърди, винаги избирам бутчета (майка ми е тайландка и не помня някога да съм яла пилешки гърди като дете), но тази вечер ще направя тези! Може би следващият ти подарък трябва да е грилът за якитори 😉

  16. Наги, обожавам рецептите ти. Работя на пълен работен ден и карам съпруга си, който е инвалид, да реже и приготвя всички ястия, за да е по-лесно готвенето ти вечер, но за съжаление ножовете от магазина за долари просто не са толкова добри. Бих се радвала, ако той можеше да притежава този нож за по-лесно приготвяне на храната. Между другото, направих тази рецепта тази вечер, тъй като имах размразени пилешки гърди, излезе по-добре от очакваното. Много бих искала да имам този нож за съпруга си. Обичам вашите рецепти.

  17. Умрях и отидох в рая на ножовете! Този нож буквално ще започне готварската ми треска да готвя повече за съпруга и дъщеря ми.
    Винаги съм искала да отида в Япония не само за да видя красивата страна, която е, но и за да си купя нож или по-скоро ножове! Но за съжаление, тъй като в момента сме с един доход – не можем да си позволим нито едното, нито другото, нито пътуването, нито ножа, така че това ще бъде чудесен начин да се почувствам така, сякаш съм била там.

  18. Уау, този нож е истинско произведение на майсторството! Той би бил добре дошъл в моята кухня.
    Пс обичам рецептите ви.


  19. Не просто искам този нож, а ми е необходим. Аз съм студентка в университета, която обича да готви, но имам само евтини ножове. Знам колко опасен може да бъде лошият нож (веднъж почти загубих горната част на пръста си).

    Обичам вашите рецепти! Благодаря за електронните книги. Често ги преглеждам за вдъхновение.


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart