Морковена торта – любима рецепта

Със своя изключителен аромат на подправки, супер влажна трохичка и кадифено крема сирене, това е наистина най-добрата морковена торта. Използвайте кафява захар и препечени пекани (американски орехи) за по-добър вкус.

Не я наричам морковена торта. Наричам я „торта за рожден ден“. Морковената торта е любимата ми торта No1. Докато растях, майка ми я правеше за рождения ми ден всяка година и единственото нещо, което я конкурираше, бяха кексчета с моркови отстрани. Възприех тази традиция и всяка година приготвям собствена торта за рожден ден с моркови. И, разбира се, никога не го ограничаваме до само веднъж годишно. Тази торта украсява нашата великденска трапеза и обичам да я правя за всякакви поводи без ограничение.

Всъщност тази рецепта за торта с моркови е толкова популярна тук, че спрях да питам какво искат всички за десерт! Защото винаги е това!

Какъв е вкусът на тази торта с моркови?

Тази торта с моркови поставя стандартите за морковени торти навсякъде. Той е дълбоко влажен и изпълнен с препечени пекани. По-голямата част от вкуса му идва от кафява захар, канела, джинджифил, индийско орехче и моркови. Джинджифилът добавя най-вкусния цинг, но изобщо не е пресилен. Тортата е плътна, но всяка вилица има супер мек и изключително пищен вкус. Ако бъде направен напред, вкусът се засилва и глазурата от крема сирене се просмуква в слоевете, създавайки още по-нежна хапка.

Така че, ако търсите торта, чийто вкус и текстура няма да бъдат нарушени, направете това! Това е пълна класика и 1 вкус превръща всички, дори онези глупави хора, които „не обичат морковена торта“. Кои сте хора ?! 😉

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *