Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Кремообразна паста с пилешко и бекон


Тази кремообразна паста с пилешко месо и бекон е подходяща за всички онези дни, в които няма да се получи нищо друго освен кремообразна паста. Тя е безпардонно снизходителна и пълна с всички основни хранителни групи – сметана, пармезан, пилешко месо и БЕКОН. Много малко подготовка, а на масата за 20 минути!

Луксозно богата кремообразна паста с пилешко и бекон

Била съм коронована за кралица на сметаната без сметана*, но днес се свалям временно от трона, за да мога да споделя с вас тази паста с пилешко и бекон без капка вина.

Стигнахме до края на годината, а декември е месец на удоволствията. В миналото съм била много разумна и съм споделяла истински рецепти за Алфредо, приготвени по истинския италиански начин. В тази рецепта се използва само 1/2 чаша сметана за 250 г паста.

Тази рецепта използва 3/4 чаша сметана за 180 г паста. Бях много честна с вас още от самото началоһттр://….това е снизходително!

* В миналото съм била известна със самопровъзгласените си титли (като “ Кралица на печеното“). В този конкретен случай обаче редакторът на списание Super Food Ideas беше този, който посочи фетиша ми към кремавото без сметана. Смятам, че това дава известно основание за тази титла!

Всъщност снимах и заснех видеото с рецептата преди около месец. Изчаквах подходящия момент да го споделя. Струва ми се, че това, че успях да стигна до края на годината сравнително невредима, изисква някаква форма на празнуване.

В крайна сметка това е месецът на прекомерните хранителни удоволствия, нали? Месецът, в който дори когато сме твърдо решени да се храним здравословно, на всяка крачка ни примамват лакомства. Служебни поводи, подаръци с храна, събирания със семейства и приятели.

Това е само още една съблазън, която да добавим към този списък. 😈

Чувствам се малко виновна, че споделям с вас такова снизходително лакомство. Затова ви обещавам, че скоро ще ви подготвя голяма здравословна поправка. Може би дори тази сряда!

Междувременно просто си спомнете за всичко, което сте постигнали през 2016 г. Дори и да не сте направили нито една брънка в списъка си, пренебрегнете неуспехите и се съсредоточете върху успехите. Потупайте се по гърба, похвалете се.

След това се поглезете с ТАЗИ кремообразна паста с пилешко и бекон! 😉

Още начини да си набавите кремообразна паста!


ГЛЕДАЙТЕ КАК ДА Я ПРИГОТВИТЕ

Гледайте и плачете, че не можете да достигнете през екрана…

Гладни сте за още? Абонирайте се за бюлетина ми и следвайте във Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Кремообразна паста с пилешко и бекон

Съставки




  • 6 унции / 180 г
    Фетучини или друга паста



  • 5 -7 унции / 150 – 200 г
    бекон
    , нарязан



  • 6 унции / 180 г
    пилешки гърди
    , разрязани хоризонтално наполовина



  • 1 супена лъжица (30 г)
    масло



  • 2
    скилидки чесън
    , нарязани на ситно



  • 1/2
    малка глава лук
    , нарязан на ситно (кафяв, бял или жълт)



  • 3/4 чаша (185 мл)
    гъста сметана / сгъстена сметана



  • 3/4 чаша (185 мл)
    вода за готвене на паста
    (Забележка 1)



  • 1/2
    чаша
    прясно настърган пармезан
    (или 1/4 чаша настърган пармезан от магазина) (Забележка 2)

За сервиране




  • Пресен магданоз



  • Пармезан

Инструкции

  • Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Добавете макароните и ги сварете за времето, посочено в опаковката, МИНУС 2 минути (доваряват се в соса).
  • Изкарайте една чаша вода от варенето на макароните, след което я отцедете.
  • През това време изпечете бекона до златисто и го отцедете върху хартиени кърпи.
  • Овкусете пилето от двете страни и го запържете в мазнината от бекон, по 2 минути от всяка страна.
  • Избършете тигана – не е задължително, за да остане сосът красив и бял и за да се получи чист сос с вкус на масло, а не на бекон (Бележка 3).
  • На среден огън разтопете маслото. Добавете чесъна и лука и гответе 3-4 минути, докато лукът стане светлозлатист и мек.
  • Добавете сметаната, около 3/4 чаша вода за паста и пармезан. Разбъркайте, след което оставете да къкри за 2 минути, докато леко се редуцира – тук не е необходимо да сте точни. Овкусете със сол и черен пипер.
  • Добавете макароните и ги разбъркайте внимателно в соса за около 1 1/2 минути. Сосът ще се сгъсти и ще покрие пастата, направете тази стъпка, докато получите желаната от вас консистенция на соса. Ако сосът стане прекалено гъст, добавете малко вода за пастата.
  • Разбъркайте бекона и пилешкото месо.
  • Сервирайте веднага, гарнирани с пармезан и магданоз!

Бележки към рецептата:


creamy-chicken-and-bacon-pasta-nutrition

Хранителна информация:


ЖИВОТЪТ НА ДОЗЕР

Само се уверявам, че не забравяме, че той е там долу на подаһттр://…..

Creamy Chicken and Bacon Pasta - for all those days when nothing but a creamy pasta will do. www.recipetineats.com

  1. Имах под ръка само 4 резена бекон и нямах пиле, но въпреки това беше вкусно и достатъчно за двама души. Чудесен начин да оползотворите картонената кутия със сметана. Благодаря отново на Наги!


  2. OMG! Това беше абсолютно невероятно и наистина голям размер на порцията също! Синът ми, който е най-суетният ядец някога го обичаше и му даде 10/10!!


  3. Благодаря ви за тази прекрасна рецепта. Направих я тази вечер и беше много вкусна. Надявах се да ми остане за утрешния обяд, но нямах такъв късмет!


  4. Уау, това беше такъв победител със семейството! Моят 6-годишен син дори каза, че е „супер добра“ и има вкус като тази, която поръчваме в местния ресторант! Дори нашият 1-годишен изяде цяла купичка, което е рядкост! Единственото нещо, което направих различно, беше да добавя спанак, за да накарам децата да ядат зеленина, и това проработи. Благодаря на Наги! Единственият проблем сега е, че съпругът ми казва, че повече няма да поръчваме от ресторанта, тъй като мама може да го направи за част от цената! Ах!


  5. Какво просто, но изключително вкусно ястие. Единственото нещо, което направих различно, беше да добавя нарязани кафяви гъби и червени чушки, както и листа от бейби спанак.

  6. Здравейте Наги, благодаря за рецептата. за колко порции е тази рецепта? само за 1 човек?

    • ах, виждам, че е за двама! нека опитам!


  7. Още една страхотна рецепта ! Кълна се, че това е моят сайт и дори не поглеждам към други сайтове. Споделих този сайт с моите колеги и приятели


  8. Тази рецепта е толкова вкусна! Използвахме чоризо вместо бекон, което беше чудесно. Добавих и малко босилек отгоре 🙂


  9. Абсолютно разкошно!😍
    Благодаря ти за рецептата, семейството я хареса!!!


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart