Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Колбаси с къри


Най-добрата рецепта за ретро колбаси – Колбаси с къри! Запържени наденички в сос от наденички с вкус на къри, моркови и грах – това е напълно 80-те години, напълно кичозно и ние го обожаваме.

Колбаси с къри

Наденичките с къри са толкова ретро, колкото и панталоните с камбанки. А както модните специалисти добре знаят, панталоните постепенно се завръщат…..

Но що се отнася до мен, наденичките с къри никога не са излизали от мода!!

Ако се съмнявате в тази ретро класика, помислете за нея по следния начин: Наденичките с къри всъщност са просто наденички със сос с добавка на къри.

Така че, ако харесвате тези три неща, то тази рецепта за наденички е написана с вашето име!

Какво ви трябва

Не е необходимо много – освен кърито на прах, съставките са същите като тези за наденичките със сос и каша (Bangers and Mash ).

Ще намерите някои стари рецепти, в които наденичките с къри се приготвят с вода вместо с бульон, но аз лично смятам, че така им липсва вкус.

Ще намерите и някои стари рецепти, които изискват наденичките да се варят, вместо да се запържват. Това ме накара да се разплача!?


Не се притеснявайте да добавите още зеленчуци – сосът от наденички е много, така че може да го поеме!

Как да го направим

Наденичките с къри е чудесна рецепта за бърза вечеря. Частта, която отнема най-много време, е запържването на наденичките – около 6 до 8 минути. Приготвянето на соса от наденички с къри отнема само около 5 минути!

  • Наденичките се запържват, след което се изваждат и се нарязват на парчета по желание – или се оставят цели

  • задушете лука и чесъна – основни аромати за иначе простия сос;

  • изчистете кърито на прах – тази малка допълнителна стъпка ще разкрие аромата на кърито, отново съществена стъпка за един прост сос. Правя това във всички мои прости рецепти с къри, включително в ежедневните ми Пилешко къри и Ориз с къри;

  • изключете брашното – то ще сгъсти соса (заменете царевично брашно/царевично нишесте за безглутенови продукти, указанията са в бележките към рецептата);

  • варете на слаб огън за няколко минути – сосът ще се сгъсти до консистенция на сос

В случай че все още не сте разбрали – наденичките с къри определено НЕ са традиционно индийско къри! Макар че вкусът на кърито със сигурност не е толкова силен или сложен, колкото при любимите индийски кърита като Chicken Tikka Masala и Butter Chicken, то се приготвя много по-бързо с малка част от съставките и е много вкусно само по себе си.

В тази рецепта бях доста сдържана по отношение на зеленчуците, но със сигурност могат да се използват и повече – има много от соса за къри. В противен случай опитайте с гарнитура от градинска салата или зеленолистни зеленчуци, забъркани с френски дресинг, балсамов дресинг или дори с простия винегрет, използван в тази салата от зеле Everyday.

Колбаси с къри
Гледайте как да го приготвите

Искате още? Абонирайте се за моя бюлетин и следете във Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Колбаси с къри

Съставки




  • 0.5
    супена лъжица
    олио



  • 600g / 1,2lb
    колбаси
    , по избор (Забележка 1)



  • 2
    скилидки чесън
    , нарязани на ситно



  • 1
    лук
    , разрязан наполовина и нарязан на филийки



  • 1
    моркови
    , обелен, нарязан по диагонал



  • 1
    супена лъжица
    къри на прах
    , или повече (Забележка 2)



  • 3
    с.л.
    брашно
    , всякакъв вид (Бележка 3 за ГФ)



  • 2 чаши (500 мл)
    пилешки бульон/бульон
    , с ниско съдържание на натрий



  • 1
    ч.л.
    захар



  • 1/2
    ч.л.
    сол
    , плюс още на вкус



  • 1/2
    ч.л.
    черен пипер



  • 1
    чаша
    грах
    , замразен

Инструкции

  • Загрейте олиото в голям тиган на средно висока температура.
  • Изпечете наденичките, като ги обърнете, за да покафенеят отвсякъде, след което ги извадете. По желание: нарежете наденичките на парчета по диагонал.
  • В същия тиган добавете чесъна и лука. Гответе за 2 минути, докато стане прозрачен.
  • Добавете кърито на прах и разбъркайте за 30 секунди.
  • Добавете брашното и разбъркайте за 30 секунди.
  • Постепенно налейте пилешкия бульон, като разбърквате непрекъснато.
  • Добавете морковите, захарта, солта и черния пипер и разбъркайте добре.
  • Добавете наденичките и граха, оставете да къкри и гответе в продължение на 3 минути или докато сосът се сгъсти.
  • Сервирайте върху картофено пюре, ориз, макарони или юфка. За ниско съдържание на въглехидрати опитайте с пюре от карфиол!

Бележки към рецептата:

Хранителна информация:

Животът на Дозер

Запознайте се с приятелката на Дозер – Джара! Джара е спасителка, която принадлежи на добър приятел. Не сме съвсем сигурни каква порода е, но това, което мога да ви кажа със сигурност, е, че тя е МНОГО по-добра от Дозер, по-умна е, по-бърза и Дозер е голям късметлия, че я има за своя най-добра приятелка/приятелка 🤗

Те са детски сладки сърца – това беше любов от пръв поглед!!


  1. Снощната вечеря беше поднесена с ориз с куркума, толкова вкусна, още една 5-звездна вечеря

  2. Здравейте Наги
    Само проверявам, мога ли да използвам малайзийско къри на прах за месо за тази рецепта?
    Имам малко от предишна малайзийска рецепта за пилешко и бих искала да я пробвам,
    Някакви идеи?
    Наздраве

  3. Морковите бяха твърди. Освен това кърито беше прекрасно.


  4. Използвах останали наденички от барбекюто предната вечер и пак беше вкусно.

    • Здравейте, Джейд… тя просто допълва вкуса на соса и омекотява малко аромата на кърито. Н х

  5. Здравейте, може ли някой да ми каже как да сваря наденичките вместо да ги изпържа за тази рецепта, моля, искам да ги направя за възрастната ми майка, която обича наденички с къри Keens.

    • Опитайте да ги приготвите във фурната, аз слагам моите в керамична тава за фурна със спрей с олио, те се приготвят перфектно с хубави здрави кожи, които са тъмнокафяви и дъвчащи, месото е пълно с аромат, излиза много малко мазнина, около 20 минути на 180 работи за мен, надявам се това да помогне.

    • Това е, което обичам да правя.
      Можете да добавите наденичките цели в тенджера със студена вода и бавно да ги оставите да заврат. Надупчете няколко пъти всяка от тях с нож. Така кожата се отделя при нагряването. Когато колбасите почти се сварят, ги извадете с щипци върху дъска за рязане. Изхвърлете водата, тъй като в нея са останали мазнина, мърсотия и кожа. След това ги оставям да изстинат малко, нарязвам ги на желаните размери и ги запържвам с лука, преди да добавя зеленчуците и соса.
      Смятам, че това е много важна стъпка, тъй като благодарение на нея запържването не е толкова мазно и ароматът се усеща добре. Особено ако колбасите са от евтиния сорт. Ние също обичаме Keens.

      • Здравейте, Стеф, много ви благодаря за отговора. Харесва ми идеята за запържване на колбасите с лука. Със сигурност ще опитам. Благодаря много за споделянето.

  6. Не съм голям фен на наденичките с къри, но съпругът ми е, така че реших да опитам и дори аз трябваше да призная, че е вкусно!


  7. Както всички рецепти на Наги, и тази е пълна с аромат, лесна за приготвяне и супер вкусна! Хубаво е да преоткриеш една стара семейна класика – всички я харесаха. Аз използвах комбинация от говежди и пилешки колбаси – получи се чудесно 🙂

  8. Тази рецепта е моята рецепта за бърза вечеря. Единственото нещо, което правя различно в рецептата, е да добавям бейби боб вместо грах и също така да добавям лъжица сос бистро. Винаги е хит, поднесен с кремообразно картофено пюре.


  9. Прекрасен вкус и бързо приготвяне! Преди използвах соса от пакетчетата, но вече не. Чудесно е да имаш рецепта със съставки, които вече са в килера! Сварихме наденичките, тъй като предпочитаме меката им текстура, а и така се премахват много мазнини. Също така, като нарязахме морковите на половина по дължина и след това на фини резени, им дадохме повече време да омекнат. Чудесна рецепта, която може да се донастрои за необходимия ви вкус на подправки. Благодаря ти, Наги!


  10. Страхотно добра, както обикновено, Наги! Хареса ми и се приготви адски бързо.

    • Уаху, благодаря много, че ме уведомихте, Анди! N x


  11. Обичах това! Просто добавих още малко вода. Мисля, че морковите трябва да се сварят предварително, тъй като бяха твърди, но все пак е още една вкусна рецепта!

    • Здравей, Ашли, просто не е показано, но ще трябва да я добавиш според рецептата. Н х

      • Да, забелязах това и си помислих, че съм полудяла, но благодарение на Ашли разбрах, че все още не съм полудяла ! Благодаря – скоро ще го направя, тъй като съпругът ми обича къри снаги, приготвени по стария начин – с варене на снаги!

  12. В отговор на коментара на авторката относно варенето на снагите в наденичките с къри, веднъж опитате ли го, никога няма да се върнете назад. То придава страхотна текстура на снагата, която не може да се получи при запържването ѝ.


  13. Всяка от вашите рецепти се оказва вкусна и тези наденички с къри не са по-различни. Тази вечер ги направих за четвърти или пети път и всички се насладиха на тях. Опитах да използвам евтини колбаси срещу по-скъпи колбаси и за нас няма значение, и двете са страхотни на вкус. Понякога добавям допълнителни зеленчуци.
    Благодаря на Наги за споделянето на всички твои рецепти за печелене на разкъсвания!
    Също така мисля за теб и за всички в затвора и се надявам, че много скоро всички ще си върнат здравето и свободата!!!💖🌈


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart