Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Киш препечени чаши


Тези препечени чашки с киш се приготвят от хляб за сандвичи, напълнен със смес от яйца, бекон, лук и сирене. Кой може да устои на тези сладки малки хапки?

Тостови чашки с киш

Обичам киш, но обикновено не разполагам с готови сладкиши, а още по-рядко се опитвам да приготвям сладкиши. Така че това е моят начин за приготвяне на мини кишове – с помощта на чашки за тостове, направени от хляб за сандвичи. Не се справих много добре с притискането на хляба във формата за мъфини, както можете да видите от криволичещата форма на моите чашки за тостове. Изкушавах се да ги нарека „Мини чашки за киш“ и да ви накарам да си помислите, че съм ги направила нарочно („Идеални за следващия рожден ден на вашите малки момичета!“), но после си помислих, че е по-добре да призная факта, че просто не съм се справила добре 🙂

Но това определено не се отрази на вкуса и всъщност означаваше, че има повече хрупкави хребети върху тостовите чашки за киш.

И така – има едно голямо „трябва да се направи“ при приготвянето на тези сладки малки сирни хапки. Трябва, трябва, трябва, трябва да сложите тостовите чашки във фурната за няколко минути, преди да изсипете яйчената смес. В противен случай яйчената смес ще се впие в хляба и накрая ще се получат по-скоро мокри чашки, отколкото препечени чашки, пълни с пълнеж от сиренце. Говоря от опит.

Опитах се да заобиколя този проблем, като използвах престоял хляб, мислейки, че той няма да поеме толкова много от яйчената смес. Пълен провал. Първо, хлябът беше толкова сух, че не можех да го сплескам, а просто се връщаше обратно към първоначалната си дебелина. Дори ударих хляба с чукче за месо в знак на неудовлетвореност и пак не се получи – всъщност той се разпадна и навсякъде се разхвърчаха парченца трохи.

Второ, ако се опитате да оформите застоял хляб във формата за мъфини, ще разберете, че това е невъзможно. Тъй като е престоял, той не е податлив, така че когато се опитах да го вкарам във формата за мъфини, той просто се разпадна и навсякъде имаше още трохи. Истинска история. Сякаш в кухнята ми беше кацнала бомба с трохи.

Затова се запътих към супермаркета, за да купя един хляб, за да не губя вече приготвения пълнеж. И тогава всичко се събра за тостовите чашки с киш. Опитах метода на краткото печене, за да изсуша тостовите чашки, и той се получи перфектно. Бях много щастливо момиче.

Достатъчно за моите кухненски катастрофи! Ето и рецептата. Чудесно малко лакомство за следващия брънч!

Още няколко мини предястия за една хапка!

Искате още? Абонирайте се за моя бюлетин и следете Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Тостови чашки с киш

Съставки




  • 1
    парче бекон
    с отстранена кора, нарязан на кубчета (50 г / 1,5 унции)



  • 1/4
    лук
    , нарязан на ситни кубчета (кафяв, бял или жълт)



  • 1
    ч.л.
    олио



  • 6
    резени
    бял хляб за сандвичи
    (пресен)



  • 2
    яйца с обикновен размер
    (или 3 малки)



  • 2/3
    чаша
    мляко



  • 1/3
    чаша
    сирене
    настъргано (вкусно, грюер, чедър – всяко добро топящо се сирене)



  • 2
    ч.л.
    магданоз
    , нарязан на ситно



  • Сол и черен пипер



  • Спрей за олио

Инструкции

  • Загрейте фурната на 180С/350F.
  • Загрейте 1 ч.л. олио в малък тиган на силен огън. Добавете лука и бекона и запържете, докато беконът стане хрупкав – около 2 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана (можете просто да го оставите в тигана).
  • Нарежете хляба на кръгчета или просто отрежете кората. Аз използвам 800-грамова/28-унция доматена кутия (изпразнена и измита) – идеален размер за изрязване на кръгчета, които да се поберат във формички за мъфини от хляб, сладкиши и т.н.
  • Използвайте точилка, за да сплескате хляба.
  • Напръскайте леко 6 отвора на формата за мъфини със спрей за олио, след което натиснете хляба във формата за мъфини.
  • Поставете във фурната за 3 минути. Извадете от фурната и оставете настрана. Тостовите чашки не трябва да са запечени, а само малко сухи (като „тост“).
  • Разбийте заедно яйцето, млякото, магданоза и щипка сол и черен пипер.
  • Разпределете сместа с бекон между 6-те чашки за препечени филийки, а след това и сиренето.
  • Изсипете по 2 1/2 с. л. от яйчената смес във всяка чаша, след което веднага поставете във фурната. Ако мине твърде много време между изсипването на яйчената смес в чашките за тостове и поставянето им във фурната, яйцето ще започне да попива в хляба.
  • Печете за 12 до 15 минути, докато горната част стане леко златиста и пълнежът е готов.
  • Извадете от фурната и оставете да почине за 5 минути, преди да сервирате. Пълнежът ще се надуе, но ще се издуе, докато почива.
  • По желание украсете с допълнителен магданоз. Сервирайте топло.

Бележки към рецептата:


Quiche Toast Cup Nutrition

Хранителна информация:

  1. Аз съм само на 11 години, а те бяха толкова забавни и лесни за приготвяне!

    • Радвам се да чуя това, Елиза, какво ще готвиш по-нататък?!?! ❤️ N x

  2. Наистина бързи и лесни, не използвах бекон и лук, само сирене и яйца. Хареса ми!

  3. Здравейте, може ли да ги изпечете на предния ден и да ги държите в хладилника?

  4. Такава страхотна рецепта! Това е новата ми любима. Според мен е много по-ароматна от тестото за сладкиши. Добавих и зелен лук и домат в тестото 😊


  5. Неговата е толкова лесна и невероятна! Аз съм само на 11 години, така че всеки може да го направи, ако аз мога! Супер лесно и забавно и най-хубавото е, че е вкусно! Дори изпратих рецептата по електронната поща на моята учителка.

  6. Направих ги днес! Не съм фен на бекона, затова пропуснах бекона, добавих малко чушки. Много вкусно!

  7. Ще ги направя утре, може ли да се замразят тогава? Благодаря

  8. Ще ги направя утре. Може ли да се замразят, ако ги направя двойно? Благодаря

  9. Няколко начина да предотвратите втасването им (или на всяка друга кора) е да поръсите хляба с лек, но здрав слой пармезан или друго твърдо, ситно настъргано сирене, преди да го разточите, или леко да намажете с разбит белтък, за да запечатате отворената повърхност на хляба, както бихте могли да подготвите обикновена кора за пай за мокра плънка, и да продължите с рецептата, както е написано.

  10. Може ли да се замрази? Ако се освежи в слаба фурна, ще остане ли коричката хрупкава?


  11. Харесва ми – толкова бързо, лесно и вкусно. Аз имам свой собствен обрат, като добавих лъжица бял сос, приготвен от маслото на задушения бекон. Придава на вкуса нов импулс и го прави кремообразен. Добавям и четвъртинка намазан с масло хляб отгоре като капак – изглежда светкавично и придава хрупкавост.

    • Звучи божествено, Джанел, ще трябва да опитам!

  12. Обичам рецептите ти и бих се радвала на твоите безплатни електронни книги с рецепти.

    • Здравей, Кристин, благодаря много!! Ако искате безплатните електронни книги, просто се абонирайте за бюлетина ми. Ще получавате линковете във всеки нов имейл, който изпращам – N x

  13. Направих ги днес в групата за млади родители, отново голям хит! Получих допълнителни бонус точки, като поднесох коричките за хляб с канелена захар, които последваха!

  14. Ще опитам това за моите момчета! Ако се получи и те ще го ядат, тогава ще го направя отново. Просто нещо различно за моите момчета!

  15. Изключителен пост, Мисля, че хората трябва да придобият много от това
    уеб блог си наистина потребителски приятен. Толкова много прекрасна информация тук
    :D.


  16. Обичам тази рецепта, използвана за брънч чаено парти, и тя излезе перфектна, толкова пикантна и наистина завърши брънча ми заедно с моите мини сандвичи, които гостите ми ги обичат ♡ Благодаря ви. Силно препоръчвам на хората да го тава Благодаря ви много, че споделяте с нас вашата рецепта Бог ви благослови =)

    • Това е страхотно, Глория! Много се радвам, че ти е харесала – благодаря, че ми съобщи! N x


  17. Блестяща идея! Направих няколко за обяд в работата и в училище. Обичам свежестта на магданоза. Имах остатъци от супа тако, затова я отцедих и наредих в хлебчета. Синът ми обожава вашата супа тако, така че се надявам и кишът с тако да му хареса 😉.

  18. Здравейте, може ли да се направи без бекон и без многозърнест хляб.


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart