Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Как да приготвяме пържола – като готвач!


Ето как да приготвите пържола като готвач – на тиган и с масло от чесън и мащерка! Това е най-добрата драматична и проста кухня, в която ще изглеждате като професионалисти и ще се чувствате като в най-добрата пържола в градаһттр://…..

Как се приготвя пържола – по чифтосания начин!

Днешната рецепта е по-скоро техника, отколкото рецепта – но всички любители на пържоли трябва да я знаят, защото е лесна, заслужава да се използва за висококачествени пържоли, а също и начин да се повишат икономичните пържоли.

Просто е: докато пържолата се пече в тигана, сложете масло, чесън и мащерка и непрекъснато заливайте, докато пържолата се пече. Маслото, наситено с чесън и мащерка, се отразява чудесно на пържолата, като прониква в пукнатините и цепнатините и полепва по кората на пържолата.

Това е пържола, приготвена на тиган, която е възмутителна – а това е възмутителна с главно „О“!

Какво ви трябва

  • Дебело нарязана пържола – с дебелина не повече от 2,5 см/1″, защото искаме да я приготвим изцяло на печката (по-дебелите парчета трябва да се довършат във фурната). Идеални пържоли: обезкостено ребърце / филе от шотландска пържола, портвайн / нюйоркска пържола, Т-образен кокал. Клас: превъзхожда висококачествената пържола по невероятен начин, наистина повишава икономичната пържола.

БЪРЗИ СЪВЕТИ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ПЪРЖОЛИ!

  1. Доведете до стайна температура! Това е от изключително значение за равномерното изпичане на пържолата, вместо да се получи дебела прегоряла лента, за да може самата сърцевина да бъде изпечена по ваш вкус;

  2. Подсушете и подправете пържолата обилно със сол и черен пипер – това помага да се образува невероятната коричка, която всички познаваме и обичаме в отличните пържоли;

  3. Преди да поставите пържолата, нагорещете тигана до димяща температура – отново за коричка

  4. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Маслото ще се разпръсне, когато добавите мащерката, затова се дръжте настрана!

  5. Снемете пържолата от котлона ПРЕДИ желаната вътрешна температура (вж. таблицата по-долу), тъй като вътрешната температура ще продължи да се повишава, докато пържолата почива; и

  6. ОСТАВЕТЕ пържолата за 5-10 минути, за да поеме обратно собствените си сокове и влакната да се отпуснат. Това е задължителна стъпка за всеки протеин, който приготвяте бързо и усилено!

Тук сготвих само една много голяма пържола, защото 2 се беше смалила в средния по размер тиган, който използвам за целите на фотографията и видеото. Използвам едно и също количество масло, независимо дали приготвям една или две пържоли, защото е необходимо минимално количество, за да има достатъчно, за да може лесно да се изсипва с лъжица върху пържолата, докато се готви.

Какво да сервирате с пържолата

Ако искате да изпитате пълното усещане за луксозен стекхаус, поднесете тази пържола със сос Беарнез, неговото картофено пюре, Paris Mash, и гарнитура от чеснов сотиран спанак.

За вариант с ниско съдържание на въглехидрати я сервирайте с крем пюре от карфиол – ще се учудите колко вкусно е това с помощта на някои допълнителни овкусители!! И още няколко варианта:

А за един наистина лесен вариант просто пригответе на пара много зеленчуци и бейби картофи, след което ги залейте с чесновото масло, останало в тигана. Доста невероятно!!

Още опции за пържоли

Вижте как да я приготвите

Жадувате за още? Абонирайте се за моя бюлетин и следвайте Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Как да приготвите пържола – като готвач!

Съставки




  • 1 – 2
    Обезкостено рибай или филе от шотландска пържола
    с дебелина 2,5 см, приблизително 300 г/10 унции всяка (Бележка 1)



  • 1
    супена лъжица
    растително масло



  • Сол и черен пипер



  • 75 г / 5 супени лъжици
    неосолено масло
    , нарязано на кубчета с размер 1,25 см (Забележка 2)



  • 6
    стръкчета прясна мащерка или 3 стръка розмарин



  • 5
    скилидки чесън
    , обелени и смачкани, за да се разделят (Забележка 3)

Инструкции


  • Доведете до стайна температура: Извадете пържолата от хладилника 30 минути преди това, за да се постави на стайна температура.

  • Изсушете пържолите: Подсушете ги с хартиени кърпи.

  • Загрейте тигана: Загрейте олиото в тежък тиган на силен огън, докато стане много горещо – трябва да се вижда дим!

  • Подправете: Поръсете всяка страна на пържолата обилно със сол и черен пипер, след което веднага я поставете в тигана.

  • Първа страна : гответе 2 – 2,5 минути, докато се получи добра коричка, след което обърнете.

  • Чесново масло: Оставете за 1 минута, след това избутайте пържолите настрани и ги оваляйте в маслото, чесъна и мащерката. Бъдете внимателни – мащерката ще изпръхне!

  • Намажете: Веднага след като маслото се разтопи, непрекъснато го сипвайте върху пържолата, докато се изпече по ваш вкус – общо 2 минути за втората страна за средно изпечена пържола (52С/125F, таблица по-долу за други температури на изпичане).
  • При бастисването се отделя мазнина и отстрани на пържолата – използвайте щипци, за да запечете краищата накрая, ако искате да са по-запечени.

  • Почивка: Преместете пържолата в чиния и покрийте хлабаво с фолио, оставете я да почине за 5 до 10 минути.

  • Сервирайте пържолата с малко масло от тигана, което се капва отгоре. На снимката в публикацията е с хрупкави смачкани картофи.

Бележки към рецептата:


Internal temperature cooked steak medium rare

Хранителна информация:

Животът на Dozer

  1. Обикновено не приготвям пържоли, защото сякаш не успявам да избера правилните разфасовки и в крайна сметка получавам доста твърди пържоли. Има ли начин да омекотя месото по някакъв начин преди готвене? Или има ли друга рецепта, която бихте препоръчали за по-твърда пържола?


  2. Когато дъщеря ми беше малка, един ден тя изпита внезапна нужда да направи категорично сравнение с по-големия си брат: „Принцът е вегетарианец. Аз съм месоядец“. Тя говореше сериозно. По-късно осъзнах това със сигурност, след като я наблюдавах как мълчаливо унищожава ребра в „Руби вторник“. През цялото време тя и ребрата ѝ бяха в свой собствен малък свят. Когато мама я отведе до тоалетната, за да измие месото от предпазливо вдигнатите ѝ ръце и тихото ѝ, „сякаш зашеметено“ лице, тя ми изглеждаше по-скоро като внушителна над 300-килограмова машина за месо, отколкото като 7-годишна, 42-килограмова пипнешком.

    Сега тя е 10-годишна пипнешком и онзи ден каза: „Татко, искам да ям само пържола. Знаеш ли, истинска пържола“. След като приготовленията бяха готови, тази вечер беше нощта. Свикнала да яде сочни лентички от пиперлива пържола, това щеше да бъде първата ѝ „истинска“ пържола и, вярвате или не, за първи път аз приготвях истинска. Иначе жена ми щеше да я направи, и то добре, но тази вечер аз бях този, който трябваше да я посочи. Сериозно, всъщност се притеснявах да не разваля първото ребърце на това малко месоядно чудовище.

    Спазих тази рецепта докрай, включително и периода на почивка. Намазах, намазах, намазах и аз. Единственото нещо, което направих различно, беше да добавя леко покритие от лют червен пипер от всяка страна. (Мама е от Ямайка и кокошият трън не е паднал далеч от растението). Беше страхотен хит! Беше крехко, сочно и пълно с аромат. Имаше хубава коричка и пикантен загар. Дъщеря ми настояваше всички да го опитат, включително и готвачът. Единственият недостатък е, че сега всички искат да им приготвям „тяхната“ пържола. Вече изобщо не се страхувам.

    Наги, много ти благодаря, че ме направи герой тази вечер! Чувствам се страхотно!

    • Коментар на деня!! Шотландското кокиче не е паднало далеч от дървотоһттр://!!!!! 🌶🌶🌶 Звучи като жена от моя тип!!! Ти си суперзвезден герой, татко, че се грижиш тя да получава тази хубава храна! N x

  3. Благодаря много за този метод на готвене и рецептата. От години не съм купувала пържола, освен малки парчета веднъж на синя луна, които бяха намалени (отстъпки от рода на „сготви я тази вечер“), защото отказвах да харча сериозни пари за нещо, което постоянно провалях. Никога в живота си не съм бил по-последователен в нещо от това да провалям пържоли.

    Ето това е, което съм търсил през целия си живот. Тази вечер за първи път през почти 20-годишния ни брак (и вероятно по-малко от 10 опита) жена ми колебливо отхапа от пържолата (винаги се опитва да запази покер лице, въпреки че мога да чета мислите ѝ) и за нейна изненада изпусна „Мммммм! Това е вкусно!“ Тя изяде още няколко парчета (както и аз) и продължи да прави комплименти за ястието.

    Вие просто не знаете колко голяма беше тази работа. Години и години на иначе доста добър готвач, но неудачник в приготвянето на пържоли, бяха заличени тази вечер. Това можеше да има всякакви последици (положителни) за брака ни. Момичето може да се задържи още няколко години.

    Пържолата ми беше прекалено дебела, затова сложих кръгъл лист за бисквити върху тигана, за да задържа повече топлина и да я изпека по-добре. Нищо друго не промених.

    Лесно. Вкусно. Бързо. Вие сте моят нов най-добър приятел. 🙂 Благодаря ви.

      • Рецепта/метод на десетилетието! 🙂 Толкова съм уверена, че тази сутрин купих още 2 (евтини) пържоли, за да ги изпробвам! Скоро може би дори ще мога да спра да свеждам глава от срам пред брат ми, майстора на скарата – ако само успея да разбера как се приготвят пилешките гърди на скара… Отново благодаря!!!


  4. Обикновено се страхувам от готвенето на скъпи парчета пържоли, както много хора, никога не го правя правилно и в крайна сметка със суха пържола, снощи приготвих Eye Fillet от Aldi, използвайки тази рецепта, Omg! Това беше най-нежната вкусна пържола, която някога съм ял, така че като кадифе и ароматна бомба, синът ми каза, че това е най-добрата пържола, която някога е имал, и че трябва да го правя по този начин от сега нататък. Благодаря ви, благодаря ви, благодаря ви.


  5. Уау. Трябваше да се събудя по средата на първата хапка! Никога повече няма да си поръчам пържола навън, като знам как да я приготвям по предпочитания от мен начин с тази рецепта. Чувствам се зле, че съпругът ми не е тук, за да хапне. О, добре, още едно извинение, за да си хапна тази рецепта отново. BTW Обикновено съм от тези, които не опитват да приготвят пържола заради всички „сноби на тема пържоли“, но не се страхувайте повече! Благодаря ви отново. 💐

  6. Ние не обичаме розмарин и мащерка. Какво мога да използвам вместо тях. Дафиновите листа биха ли свършили работа.


  7. Освен ако нямате супер горещ тиган, добавете малко време за готвене. Запържете малко аспержи в тигана, докато пържолата почива, супер вкусно.

  8. Обичам вашата страна обяснява всичко най-опростените начини и от вида на вашите рецепти, проклети те Рок Бих ви препоръчал на всеки Благодаря ви


  9. Току-що приключих с приготвянето му за Деня на бащата, Баща ми го хареса напълно и единственото нещо, което направих по различен начин, беше да добавя гъби. Толкова се радвам, че се получи добре, че за първи път готвя пържола 😛 беше вкусно определено заслужава 5 звезди.


  10. Ужасно! Не съм добра в готвенето на говеждо месо, но бях купила чифт скъпи пържоли за рождения ден на съпруга ми, тъй като той беше доста мрачен, че ще навърши 40 години по време на блокадата тук, в Канада. Помислих си, че ако трябва да се доверя на някой онлайн готвач, то това трябва да е Наги! С много малко усилия те се получиха блестящо и имахме прекрасна вечеря за рождения ден (сервирах я с вашето пюре от карфиол, което почти открадна шоуто!). Благодаря ви, че помагате на хора като мен да създават необикновени ястия за хората, които обичаме. Fine Tree Service Fort Collins


  11. Ужасно! Не съм добра в готвенето на говеждо месо, но бях купила чифт скъпи пържоли за рождения ден на съпруга ми, тъй като той беше доста мрачен, че ще навърши 40 години по време на блокадата тук, в Канада. Помислих си, че ако трябва да се доверя на някой онлайн готвач, то това трябва да е Наги! С много малко усилия те се получиха блестящо и имахме прекрасна вечеря за рождения ден (сервирах я с вашето пюре от карфиол, което почти открадна шоуто!). Благодаря ви, че помагате на хора като мен да създават необикновени ястия за хората, които обичаме.

  12. Обичам вашите рецепти! Само се чудя дали имате някакви съвети за приготвяне на 4 х пържоли едновременно?

    • Здравейте Тиа, трябва да използвате същия метод, но да приготвите 4-те пържоли едновременно 🙂 N x


  13. Това беше толкова добро, колкото и всяка пържолна къща, която съм посещавала. Удивително. Опитах много от вашите рецепти, защото те винаги са фантастични. Благодаря ви!

  14. Може да е глупав въпрос, но когато почивам пържолата, мога ли да я сложа на загрята фурна или това ще продължи да я пече. Впрочем, много вкусно

    • Здравейте, Деби, месото продължава да се готви, дори когато не е на котлона – така че поставянето му в топлинен източник определено ще продължи да го готви. Н х


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart