Free Shipping on orders over US$39.99 How to make these links

Бавно готвене говеждо Stroganoff задушено


Говежди строганов на бавен огън е задушената версия на традиционния говежди строганов. Невероятно бавно приготвено говеждо месо, което е крехко и задушено в кремообразен сос Строганов с маслени чеснови гъби, е направено с икономично говеждо месо за задушаване, но има вкус на милион долара!

Говеждо Stroganoff

Знаете, че всичко, което включва думите „бавно готвено“ и „говеждо“, ще бъде победител. А този е направо разкошен!

Това е бавно приготвената версия на класическия Beef Stroganoff. Освен че отнема 8 часа в бавно готварска печка вместо 15 минути на котлона, тази задушена версия на Stroganoff се различава от традиционната по няколко начина:

  • Разпадащите се крехки парчета говеждо месо, а не тънките ленти, които са само сготвени, така че да са сочни отвътре;

  • Приготвя се от икономично говеждо месо за задушаване, а не от качествена и добре мраморирана пържола (което е от съществено значение за наистина чудесен традиционен говежди Строганов); и

  • По-дълбокият вкус на соса се дължи на дългото време на готвене. Този вкус не може да се постигне по бърз начин!

Това бавно приготвено говеждо се топи в устата, а дълбочината на вкуса в соса е великолепна!

Какво ви е необходимо за говеждото Строганов на бавен огън

Ето какво ви е необходимо, за да приготвите това невероятно ястие с говеждо месо на бавен огън! Съставките са същите като при традиционния говежди Строганов, само че се използва икономично задушено говеждо месо и повече сос, така че говеждото месо да е потопено в него по време на бавното готвене!

Използвайте говеждо месо Chuck или друго икономично говеждо месо за задушаване. Не прахосвайте парите си за по-скъпи парчета като филе!

Най-добрата разфасовка на говеждо месо за бавно готвене

Тази рецепта трябва да се направи с икономични парчета за задушаване, които трябва да се готвят дълго време, за да станат крехки, като например:

За разлика от нея традиционният Beef Stroganoff, който се приготвя бързо на котлона, е най-добре да се направи с по-скъпи парчета, подходящи за приготвяне като пържоли, като обезкостено ребърце/филе по шотландски и филе.

  • Заквасена сметана – тя прави соса Stroganoff кремообразен. Добавя се накрая, за да няма риск да се разпадне по време на бавното готвене;

  • дижонска горчица – за аромат и сгъстяване, традиционна съставка на соса Stroganoff; и

  • брашно – сгъстява соса. Вижте бележките към рецептата за вариант без глутен!

Как се приготвя говежди Строганов на бавен огън

Приготвя се почти като традиционната говежда яхния – напълно свободни ръце през по-голямата част от времето за готвене!

  1. Говеждото месо се запържва агресивно. Колкото по-добро е зачервяването, толкова по-добър е вкусът на соса и на говеждото месо!

  2. Гответе бавно 8 часа на ниска степен или 5 часа на висока степен (вижте рецептата за печка и IP/готварска печка под налягане);

  3. Разбийте заквасената сметана с част от течността в бавната тенджера – това ще ви гарантира, че няма да се окажете със заквасена сметана в соса (не може да се разбърква енергично, иначе говеждото се разпада!);

Ето как изглежда сосът направо от бавната тенджера.

А говеждотоһттр://…..fall apartһттр://….. juicyһттр://…..sucked up all the flavour of that Stroganoff Sauce…

Направих го като яхния, но също толкова лесно може да се превърне в супа с картофи и зеленчуци. По този начин ще се превърне и в едно ястие, вместо да приготвяте юфка или пюре, за да я поднесете.

В рецептата съм дала указания как да се превърне в супа – просто се добавя допълнителна течност, за да стане сосът малко по-рядък, което увеличава и обема му, така че можете да добавите повече „неща“ в него. 😇

Иначе, ако се придържате към бавно приготвената говежда яхния Строганов, както е написана, сервирайте я върху някое от тези:

PS Също така, за любителите на пилешкото – > CHICKEN Stroganoff. Защото аз този добър сос мога да задуша много неща.

Вижте как да го приготвите

Гладни сте за още? Абонирайте се за моя бюлетин и следете във Facebook, Pinterest и Instagram за всички последни актуализации.

Говежди строганов на бавна фурна

Съставки




  • 1,75 кг/ 3,5 фунта
    Говеждо месо за пържене или друго говеждо месо за задушаване
    , нарязано на кубчета с размер 4 см (Забележка 1)



  • 1.5
    ч.л.
    сол и черен пипер



  • 2
    с.л.
    олио



  • 20g/ 1 супена лъжица
    масло
    , безсолно



  • 1
    голям лук
    , разрязан наполовина, след което нарязан на филийки с размер 1 см / 2/5″



  • 4
    скилидки чесън
    , смлян



  • 4
    с.л.
    Дижонска горчица



  • 7
    с.л.
    брашно
    , обикновено / универсално



  • 1 литър / 1 кварц
    говежди бульон/бульон
    , с намалено съдържание на сол



  • 1 1/2
    чаши
    заквасена сметана
    , най-добре пълномаслена

Гъби с чесново масло:




  • 3 с.л. / 45 г
    масло
    , безсолно



  • 700g / 1,2lb
    гъби
    , нарязани на филийки с дебелина 0,5 см



  • 3
    скилидки чесън
    , нарязани на ситно



  • 1/2
    ч.л.
    сол и черен пипер

Сервиране:




  • Макарони, широка яйчена юфка, картофено пюре



  • Магданоз за украса

Инструкции

  • Подсушете говеждото месо, след което го поръсете с всички видове сол и черен пипер.
  • Загрейте 1 с.л. олио в голяма тежка тенджера или тиган* на силен огън.
  • Добавете говеждото месо на един слой (без да го мачкате) и го запържете агресивно отвсякъде – около 4 минути. Извадете и повторете с останалото говеждо месо, като добавите още олио, ако е необходимо.
  • Оставете тенджерата да изстине малко, след което я върнете на котлона. Разтопете половината от маслото, след което задушете чесъна и лука за 3 минути, докато омекнат.
  • Поръсете брашното по повърхността, след което разбъркайте. Добавете горчицата и разбъркайте – ще изглежда лепкава, но това е нормално, ще се разтвори.
  • Добавете говеждия бульон и разбъркайте добре, като остържете дъното на тенджерата, и оставете да къкри. Гответе по избрания по-долу метод.

Бавно готвене – изберете метода:


  • Бавно готвене: Прехвърлете цялата течност в уред за бавно готвене. Добавете говеждото месо, след което гответе бавно 8 часа на ниска степен или 5 часа на висока степен.

  • Печка: Добавете говеждото в тенджерата. Покрийте с капак и регулирайте температурата на ниска/средно ниска, така че да къкри леко. Варете на слаб огън 2 часа (проверете на 1,5 часа), докато говеждото месо се разпадне лесно.

  • Инстантна тенджера: Пропуснете брашното, следвайте бележка 5 Безглутенова опция. 40 минути на висока степен, същият метод като този за бавно готвене.

  • Други тенджери под налягане: 40 минути на висока температура, същият метод като при бавната готварска печка.

ГЪБИ С ЧЕСНОВО МАСЛО:

  • Разтопете половината от маслото в голям тиган на силен огън. Добавете половината от гъбите и гответе, докато станат почти златисти (~3 минути). Добавете половината от чесъна, сол и черен пипер и гответе до златисто. Извадете, повторете с останалото масло, гъбите и чесъна.

ЗАВЪРШВАНЕ НА ЯХНИЯТА:

  • Смесете заквасената сметана с 1,5 чаши течност от бавната тенджера (Бележка 2), след което внимателно разбъркайте в яхнията – внимавайте, говеждото месо е деликатно!
  • Внимателно разбъркайте гъбите.
  • Сервирайте върху юфка, паста или картофено пюре, поръсени с лук!

Бележки към рецептата:

  • Чък
  • Обезкостени говежди ребра*
  • Говеждо месо „Gravy“ или друго говеждо месо, обозначено като „stewing beef“.
  • Говежди бузи**



  • Брискет
  • Печено месо с остриета

Хранителна информация:

Треска за задушаване!

За любителите на бавно приготвяните вкусотии, богатите сосове и разпадащото се месо…

Животът на Dozer


  1. Направих това вчера за църковна група. Беше вкусно и получих много комплименти! Използвах кръгла пържола, която нарязах на едри парчета и запържих по няколко наведнъж, след което я приготвих (по метода на печката), докато се разкъса с вилица. Направих я безглутенов вариант с царевично нишесте, което беше много оценено от безглутеновия член на групата ни. Сосът беше с идеална консистенция, гъст, но не и лепкав. Със сигурност ще използвам тази рецепта отново! (Използвах около 3 1/2# месо и 1 1/2# гъби, за 11 възрастни, без почти никакви остатъци.)

  2. В рецептата пише, че 7 супени лъжици това правилно ли е, че изглежда много, аз обикновено правя 2 супени лъжици


  3. Това е супер вкусно. Лесна за изпълнение рецепта. Това ще се превърне в редовно ястие за забавление за мен. Хареса ми!

  4. Приготвила съм много от вашите рецепти, обичам всички и ви обичам за това, че ги споделяте


  5. О, мои дни, в каква злокобна вечеря се превърна това. За първи път 😁готвих по метода на печката и се радвам, че го направих. Вкусно ястие
    Благодаря за вашата рецепта


  6. Здравейте Наги! Правила съм я няколко пъти и винаги е вкусна. Много ти благодаря за всички твои прекрасни рецепти! Ти си моята рецепта, когато искам да сготвя нещо!

  7. Здравей, Наги, искам да направя тази рецепта през седмицата. Имам алергии в семейството, за които трябва да се погрижа – пшеница, царевица и млечни продукти. Мога ли да заменя брашното с безглутеново брашно или царевичното нишесте с маруля на прах? Мога ли също така да използвам гръцко кисело мляко на соева основа вместо заквасена сметана? Благодаря за съветите!

    Обичаме вашите рецепти. Имам тригодишно и едногодишно дете, които поглъщат всичко, което приготвям под вашите напътствия.

    • Здравей, Лорън, използвай половината от необходимото количество брашно и го замени с картофено или брашно от марули (не мисля, че искаш да използваш царевично нишесте, ако имаш човек с алергия към царевицата), не съм виждала гръцко кисело мляко на соева основа, но това или без лактоза ще свърши работа. N x

      • Благодаря много за препоръките. Kingland без млечни продукти, натурално гръцко кисело мляко от Coles е това, което използваме. Сигурно не е достъпно навсякъде, защото диетологът на сина ми беше изненадан, че съм го намерила в Coles. Нямам търпение да изпробвам тази рецепта!! Благодаря отново.

        • И аз имам алергичен към млечни продукти човек в къщата. Често използвам безмлечно крема сирене, което може да се купи в супермаркета, вместо заквасена сметана. Бих използвала няколко супени лъжици за овкусяване, но това няма да е същият обем като 1 1/2 чаши заквасена сметана, мога ли да добавя повече бульон и може би царевично брашно вместо това?


  8. Направих това, тъй като партньорът ми не обича гъби, така че казва, че няма да хареса строганов – помолих го да го направя отново следващата седмица! Просто божествено!

  9. Здравейте – месото ми излезе доста дъвчащо след 8 часа в бавната печка – има ли съвети за следващия път? Използвах пържола и следвах точно инструкциите (за първи път!) Много благодаря.

    • Здравейте, Елизабет, съжалявам, че месото се оказа дъвчащо – ако случаят е такъв, може би трябва да се готви малко по-дълго, за да стане меко и крехко. Н х

  10. Би ли било добре да се добавят сварените гъби с чесново масло в бавната готварска печка заедно с говеждото и след това да се готвят 8 часа? Знам, че в инструкциите казвате да се добавят накрая, но се чудя дали ако ги добавите в началото, няма да станат прекалено меки?

  11. Здравейте,
    Чудя се дали мога да заменя заквасената смес с пълномаслено гръцко кисело мляко. Това добре ли се замразява?

    • Здравейте Синтия, да, може и се замразява идеално! Н х

  12. Следвах рецептата, но накрая имах бучки брашно, които така и не се разтвориха напълно. Как да предотвратя това?

    • Случи се и на мен JH , направих го два пъти и имах бучки и в двата случая ….фрустриращо!

      • Здравейте всички, начинът, по който предотвратявам образуването на бучки от брашно, е да добавям течностите постепенно.

        Преди да добавя брашното, добавих малко бульон към лука, за да не е супер сух. След това поръсих сместа с брашното, разбърках я добре, добавих горчицата, разбърках я добре и след това бавно добавих говеждото месо. Въпросът е да не бързате с тази част. След като се получи хубава лепкава смес, можете да сипете останалата част от бульона.

  13. Здравейте! Планирам да направя това утре, пълнозърнестата дижонска горчица ще свърши ли работа?

  14. Здравейте, планирам да направя това утре. Само се чудя дали червеното вино в говеждия бульон би било добра идея (имам малко за използване). Също така се чудя дали добавянето на гъбите към говеждото месо (за метода на бавната готварска печка) ще придаде повече гъбен вкус.


We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Вкусно с Йоли
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart