• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4405
  • 2 коментара
  • Печат

Шоколадови целувки с малини

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_kisses_4.jpg

 


   Спомняте ли си онези вкусни кръгли цветни вафли, които се продаваха по панаирите? Казвахме им "Ракети" и бяха пълни с плътен бял крем. Повлияна от вкусовите спомени от детството реших да ви представя този крем във вариант на шоколадови целувки. Този десерт е много харесван в Германия и се продава абсолютно във всеки магазин. Но няма нищо по-хубаво от домашно приготвен сладкиш, нали? Ще се радвам, ако разнообразите десертите си за Нова година с тези елегантни шоко-целувки.

Продукти за 20-25 бр.

Бисквити:

100 г меко масло
50 г пудра захар
ванилия
2 жълтък
180 г брашно
20 г нишесте
2 щипки сол

Крем:

125 г захар
50 мл вода
2 белтъка
ванилия
1 ч.л. желатин
течна червена хранителна боя
20-25 пресни малини

Глазура:

150 г натрошен натурален шоколад
20 г кокосово масло

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_kisses_3.jpg



Приготвяне:

* За бисквитите разбъркайте маслото, пудрата захар и ванилията. Добавете жълтъка и отново разбъркайте. Смесете брашното заедно с нишестето и солта. Сипете го на части в маслената смес и за кратко омесете маслено тесто. Завийте го в найлоново фолио и го оставете в хладилника за 30 мин.

* Разточете тестото върху набрашнена повърхност и с кръгла формичка изрежете малки бисквити. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги изпечете за около 12-15 мин. в загрята на 170* фурна.

* Сварете сироп от захарта, ванилията и водата до 120*. Разбийте белтъците на сняг, а желатина стопете с малко вода на водна баня. На тънка струйка налейте горещия сироп в разбитите белтъци, като продължавата да разбивате. Накрая добавете желатина. Разбийте още десетина минути докато кремът се охлади до стайна температура.

* Намажете с малко червена боя вътрешната страна на найлонов сладкарски пош с широк накрайник. Сипете вътре крема и го оставете в хладилника за 20 мин.

* Подредете бисквитите върху решетка. В средата на всяка сложете по една малина и шприцовайте от крема.

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_kisses_1.jpg



* Стопете шоколада на водна баня. Докато е още горещ добавете кокосовото масло. Разбъркайте до гладкост и с лъжица полейте глазурата върху целувките. Оставете ги докато шоколадът се втвърди. Съхранявайте ги на стайна температура, затворени в кутия. Да ви е сладко и весели празници!

 

b2ap3_thumbnail_chocolate_kisses_2.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Светулка
    Светулка Понеделник, 28 Май 2018

    Йолинка, на тези целувки им се каня от доста време. Цветните вафли, дето им викахме ракети, ми бяха много любими. Можех да изям десет ако можех, но не ми даваха повече от две наведнъж:) Със сигурност няма да докарам целувките на вид като твоите, защото нямам вълшебните ти ръце, но този крем още ми е ума от детството и ще се пробвам с тази рецепта. Прегръдки!

  • Yoli
    Yoli Петък, 01 Юни 2018

    Да, мила моя. Това определено е детски вкусов спомен за много хора. Ех, тези ракетки! Продаваха ги по цирковете и панаирите. Ще се радвам, ако тези целувки ти харесат. Благодаря ти!

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 22 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus