• Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Архиви
  Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
 • Вход
  Вход форма за вход
Публикувано от в в Гости
 • Размер на шрифта: По-голям По-малък
 • Посещения: 6889
 • 7 коментара
 • Печат

Гостува ми Ива Дойчинова

Гостува ми Ива Дойчинова

 

b2ap3_thumbnail_iva_doichinova_2.jpg  Животът ме срещна с Ива преди няколко години, когато тя беше водещ на предаването „Денят  е прекрасен“. Като я видях на живо бях изумена колко е нежна и крехка. Но нещото, което наистина те кара да и отдадеш цялото си внимание е гласът  ѝ. Надали има по-красив глас от този на Ива. Убедена съм, че хората я разпознават по него дори със затворени очи. Топъл, кадифен, същевременно с дълбочина. Тембърът и просто те гали и успокоява.


  Поканих Ива да гостува в сайта ми, защото знам, че всички много я обичате. Познавате я добре,  както от екрана, така и от микрофона. Вече споменах за предаването „Денят е прекрасен“, на което Ива беше водещ заедно с Богдана Трифонова. Познаваме я и като дългогодишен водещ и програмен мениджър на радио ФМ+, водеща на „Хит - 1“, „Нота бене“, „Хубавите къщи“, както и на  предаването „Искам работа“ по Нова телевизия, "Ива от сутрин до обед", „Супердоктор“. Може би пропускам нещо, но гласът ѝ наистина може да се чуе на много места. Дори и като озвучаване на детски филм.


  Скоро гледахме Ива и в един по-различен формат - „Черешката на тортата“. Лично аз бях силно впечатлена какво богато, стилно и вкусно меню поднесе на гостите си. Всичко беше толкова елегантно и примамливо, че с удоволствие бих приготвила нещо от нейната кухня.


С радост и широка усмивка ви представям Ива Дойчинова.

 

 

b2ap3_thumbnail_iva.jpg

 


Добре дошла, Иве. Много съм щастлива, че прие поканата ми. Започнах представянето ти с гласа ти. Няма как да не е така, той наистина е много красив. Оперните певци полагат специални грижи за гласовете си. Ти правиш ли нещо подобно?


Здравей, Йоли и благодаря за поканата да гостувам в твоя сайт. При теб винаги е много уютно, усмихнато и апетитно. Знаеш ли, че твоите ястия са изключителни като вкус и заради една специална подправка? Чарът, с който ги представяш. Твоята усмихната бъбривост и естественост те правят неповторима и в готвенето. Мисля, че и моят глас е моята запазена марка, но аз по никакъв начин нямам заслуга за това и обикновено не си давам сметка как звучи. Ако за нещо полагам усилия, то е за говорната си техника – да звуча чисто и разбираемо, да изговарям всички думички правилно. Но много повече се грижа за мисълта и това как да предам настроението и идеите си, отколкото да модулирам гласа си. Той си е някакъв музикален инструмент в гърлото ми, но звучи заради това, което имам да кажа и да споделя. Вдъхновението от сърцето и ума ми са тези, които свирят.


Като споменах оперните певци, не мога да не те попитам, пееш ли?


Пея в колата и в радиото. Понякога правим и караоке вкъщи. Изкушавала съм се да запиша нещо с моя глас, но някой трябва да ме „бутне“ в тази посока, сама няма да го направя. Една-две чашки розе преди това ще ме стимулират допълнително.


Всички обичаме да те слушаме по радиото, но и да те гледаме по телевизията. Кое ти харесва повече? На екран или зад микрофона?


И двете ми харесват, това е различен тип изразност. Писането също – напоследък все повече ми харесва да пиша. В радиото за мен има най-много свобода и място за въображението. В телевизията е важен езикът на очите, изражението, визуализацията на идеите. При писането пък много повече ваеш думите и собствената си теза и мисъл. Мислиш за различните „етажи“ на посланието. Всичко ми харесва.


Работиш най-вече с гласа си. Това ли си искала да правиш или мечтите ти са били други?


Мечтите ми са имали различни проекции във времето. В детската си възраст много повече наблягах на рисуването и танцуването. Занимавах се с класически балет сериозно 8 години. Но винаги съм била бърборана и съм обичала да говоря. През говоренето съм си изяснявала много неща сама за себе си. Научих се и да слушам в последствие… Мисля, че страстта ми са думите. Чета фанатично от малка, сега продължавам с все такава необходимост да открия красивия стил, хубавата история, шокирането в мислите. Може би и затова се появиха в живота ми медиите в цялата им разностранност. Макар, че пък танцът е безсловестно изкуство… Май просто обичам да се изразявам и да посреднича на интересните и вълнуващи хора и идеите да намират мястото си в медийното говорене. Мечтата ми в същността си май от дете не се е променила – да посреднича в изразяването на  смисленото, интересното, красивото.

 

Ти си много популярна и за такива личности хората си мислят, че знаят всичко. Все пак, какво не знаем за теб?


Много от най-личните ми неща не се знаят. Не защото искам да ги опазя като тайна, а защото трябва да се изговорят правилно. Т.е. от мен. Когато му дойде времето.


Познаваме те и като посланик на добра воля на UNICEF. Два пъти си била в Африка. Животът, който видя там промени ли те по някакъв начин?


Може би това е едно от нещата, за които съм говорила най-много. Но колкото и да е то – процесът продължава. Точно снощи отново си мислех за това, какво ни е донесла цивилизацията и дали ни прави по-сигурни и щастливи. Какво повече ни дава например къпането в сложно осветени басейни с римска мозайка на дъното пред една рекичка в гората или чист, незастроен морски  залив? Дава ни мирис на хлор и съмнителното чувство, че го искаме денонощно да е в центъра на двора ни.  В Африка и най-тъмните ѝ дворчета виждаш това, как хората живеят в синхрон с природата и взимат точно толкова, колкото им е нужно за днес. Да, умират рано, нямат „сигурност“, нямат работа, но пък имат чистотата на емоциите си. И радостта и мъката са им са силни и чисти. Там се смеят, та сълзи им капят очите, независимо на колко години са. Ние тук сме постоянно тревожни и все не стигаме до сложно формулираното щастие.


Да поговорим и за кулинарията. Ти си вегетарианец. От дете ли не ядеш месни продукти или това дойде с времето?


Моето вегетарианство дойде през осмислянето какво всъщност ядем. Точно навърших 20-т, приключих с балета и се замислих дали няма да стана една търкаляща се топчица в стил „бивша балерина приключи с диетите“. Така че започнах да чета. Лидия Ковачева, Пол Брег, информация за племето хунза, дълголетниците. Стигнах до извода, че за нашето тяло най-добра е прясната, жива и свежа храна. Преработеното и убитото ни отнемат от енергията и е добре да е много ограничено. Така че реших да се откажа от месото на един месец и да се храня предимно със салати и ядки. А пък после да видя. След този месец знаех две неща. Храненето  е навик и може да се промени изцяло. Другото е, че се чувствах много добре без месо. По-жизнена, лека. Дори отслабнах малко, въпреки че вече не тренирах. Така че, останах на тази честота.


Имаш две прекрасни дъщери. И те ли са вегетарианки? Как се справяш с готвенето когато ти се наложи да приготвиш нещо с месо? Вкусно ли ще е според теб? 


Двете ми дъщери си ядат всичко. Моята философия е за абсолютната свобода. Не искам да налагам на никого нищо, само защото аз съм достигнала до решения, добри за мен. Аз самата се отказах от месото, когато започнах съзнателно да мисля за храненето си. Те също ще изберат, когато достигнат до този етап за себе си. Тогава мотивацията е истинска, другото е наложено. Това, към което се стремя, е да им казвам важното за храните, да има винаги прясна салата, да купуваме качествено и непреработено месо. Като цяло у нас всички готвим и всеки си има любима територия в кухнята. Аз, естествено, съм по супите, салатите, постните ястия и рибата. Ида е по спагетите, Митко – месото, Мина – сладките.  Аз също готвя месо, разбира се, и е много смешно, защото не мога да опитам и винаги ги гледам внимателно в очите: „как е, вкусно ли е, солено ли е?“ Но се оказва, че се справям добре и с това. Хубаво месо, варено, печено, задушено с елегантни подправки и мазнина, добавена малко, чак накрая,  все пак е много по-здравословно, отколкото някакъв незнаен паниран стек в ресторант. Последното, което правих е пилешко рагу и много се хареса.


С какво ще ни изненадаш днес? Любима твоя рецепта?


По-скоро това е нашата любима рецепта – много е бърза, ароматна и винаги става много вкусно. Заповядайте!

                                                         Сьомга на скара с розмарин и мащерка

 

 

b2ap3_thumbnail_iva_123.jpg


Продукти

Котлети от сьомга по един за всеки на масата
Връзка пресни розмарин и мащерка

За гарнитурата

разноцветни салати, манго, авокадо, дресинг

Приготвяне

Всяко парче от сьомгата се овалва в нарязаните пресни /много е важно/ розмарин, мащерка и хималайска сол. Поставям ги в оребрен тиган, много леко намаслен, за да не залепва и в същото време да дава възможност на мазнината от тази доста тлъстичка риба да се отече. На сьомгата й трябва малко – по 6-7 минути от всяка страна, за да се запече и в същото време да остане сочна и крехка.

Салатката се приготвя като се накъсват листата на разноцветните салатки. Към тях прибавям половин манго на кубчета и нарязаното на поумесеци авокадо. Дресингът приготвям от бял балсамов оцет, зехтин, мед, сок от лайм и кристалчета морска сол. Аранжира се около котлета сьомга и се полива с дресинга.

Целувки и добър апетит!

 b2ap3_thumbnail_iva_doichinova.jpg

 

последно модифициран в
Отбелязана с: гости

Коментари

 • Гост
  Dani Понеделник, 07 Септември 2015

  Обичам на Ивето гласа и всяка сутрин му се наслаждавам
  по радио FM :)
  И днес я слушах с чудесни интервюта на Мариус,
  Теодоси Спасов и Бойка от Аполония.
  Радвам се, че ни я представи, Йоли!
  Целувки, Муцунке мила!

 • Гергана Лазарова
  Гергана Лазарова Понеделник, 07 Септември 2015

  Ива е страхотна и ми дава голям стимул, че и смислени неща са възможни в нашата професия... Благодаря, Йолинка, поздрави и за двете ви! :)

 • Yoli
  Yoli Петък, 11 Септември 2015

  Да, Ива е наистина страхотна. Правилно си я усетила, тя определено е стимул.

 • Гост
  Eva Toneva Вторник, 08 Септември 2015

  Прекрасни сте и двете! Благодаря за удоволствието да бъда в компанията ви! Прегръдки! :)

 • Yoli
  Yoli Петък, 11 Септември 2015

  Благодаря Евка. Ива е чудесна, много си я обичам!

 • Гост
  Dani Сряда, 09 Септември 2015

  Нещо се разминаваме с коментарите :)
  Целувки!

  Отговор Отказ
 • Yoli
  Yoli Петък, 11 Септември 2015

  Не бе муцуно, ама аз просто нямам време от тоя немски да седна на компютъра и да отговоря. Целувки и от мен.

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 22 Май 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus