Публикувано от в в Риба и морски дарове
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5319
  • Печат

Пълнени тиквички с риба тон

 

b2ap3_thumbnail_Zucchini_with_tuna_1.jpg

 

   Тиквичките не са от любимите ми продукти и рядко приготвям нещо с тях. Обичам ги само пържени, и то по възможност на чипс. Понякога правя и кюфтета, но им слагам толкова много зелени подправки, че не може да се разбере кое изобщо е тиквичката. Е, оказа се, че пълнени с риба тон мога да ги преглътна. Вкусно стана ...  за моя огромна изненада. Но какво се чудя, има ли някъде риба, не може да е лошо. Ако сте любопитни какъв е вкуса на тази комбинация, опитайте. Ще се радвам!

 

Продукти за 2 порции

1 голяма тиквичка
1 консерва риба тон филе в растително масло
1/2 глава ситно нарязан лук
1 скилидка накълцан чесън
1 ситно нарязана зелена люта чушка
1/2 ситно нарязана червена чушка
1/2 стрък нарязано селъри
настъргана кора от 1/2 лимон
сок от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
40 г кубчета кашкавал
пресен риган за поръсване

Приготвяне

* В купа смесете лука, чесъна, чушките, селърито, сока и кората от лимона. Подправете със сол, черен пипер и разбъркайте. Добавете рибата и кашкавала. Разбъркайте още веднъж внимателно за да може филетата риба да останат максимално цели.

* Разрежете тиквичката по дължина и издълбайте двете половини с лъжичка ( издълбаната част може да ползвате в зеленчукова супа ). Посолете и оставете за 20 минути. Изплакнете тиквичките и ги подсушете със салфетка. Така ще имате чудесно овкусени тиквички, които са пуснали излишната вода в тях. Това ще ги предпази от омекване. Сложете получените лодки в тава и ги напълнете с рибата.

* Загрейте фурната на 200* и запечете ястието за 10 - 15 минути, колкото да се стопи кашкавала и рибата леко да се запече. Добре е тиквичките да останат почти сурови за да са свежи и хрупкави. Сервирайте пълнените тиквички леко топли със салата. Да ви е сладко!

* Ако предпочитате риба тон в собствен сос непременно я отцедете преди да я смесите с останалите продукти за пълнежа.  След това я овкусете с 2-3 с.л. зехтин. Ако тиквичките са по-малки спокойно може да напълните с тази смес четири половинки. Експериментирайте с пълнежа, сложете каперси, зелени или черни маслини, сушени домати и различни подправки по ваш вкус. Непременно оставете тиквичките с кората. Ако я обелите има опасност да се разпаднат.

 

b2ap3_thumbnail_Zucchini_with_tuna_2.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: риба тон селъри тиквички

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Анета Петък, 29 Юли 2016

    Непременно ще се пробва :) обожавам риба тон :)

  • Гост
    Snežana Петък, 29 Юли 2016

    Fino, brzo, zdravo i ukusno!

  • Гост
    Елена Петък, 29 Юли 2016

    Много интересен пълнеж за тиквички, Йоли.Много различен от традиционния, но много по - вкусен и интересен.Ще пробвам задължително, имаме много тиквички тази година в градината - жълти и зелени.
    Поздрави и прохладно лято !

  • Гост
    Мария Неделя, 31 Юли 2016

    Йоли, ти си вдъхновение! Аз и съпругът ми обожаваме тиквички... във всички варианти. А тази рецепта ще е изненадата му за вечеря.

  • Yoli
    Yoli Неделя, 07 Август 2016

    Благодаря на всички. Радвам се, че ви хареса тази лесна и бърза рецепта.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 22 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus