• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 7783
  • 6 коментара
  • Печат

Омлет-руло с тиквички

 

b2ap3_thumbnail_zucchini_roll_1.jpg

 


   Представям ви едно светкавично руло с тиквички, което е с консистенция и вкус на омлет. В него няма брашно и мазнина, което го прави идеална диетична храна. Като заговорих за това бих да допълнила, че може да замените крем-сиренето с извара, а шунката с пушена риба. Така калориите ще бъдат доведени до минимум. Импровизирайте с подправките и пълнежа. Ползвайте аромати, които вие обичате. Ситно нарязани чушки, сушени домати, моркови и грах биха направили рулото изключително цветно и красиво.

Продукти за форма 32X22 см:

5 яйца
25 г настърган пармезан
2-3 с.л. пресни подправки по избор
500 г едро настъргани тиквички
сол и бял пипер на вкус
1 с.л. стопено масло за намазване на формата
150-200 г натурално крем-сирене
150 г тънко нарязана шунка

 

b2ap3_thumbnail_zucchini_roll_2.jpg



Приготвяне:

* Загрейте фурната на 180*. Разбийте яйцата като за омлет. Добавете пармезана и тиквичките. Овкусете с подправките, сол и бял пипер.

* Покрийте тавата с хартия за печене и я намажете с маслото. Изсипете сместа вътре и изпечете за около 20-25 мин. Охладете.

* Намажете блата с крем-сирене, покрийте с шунка и завийте на руло. Увийте го в найлоново фолио и стегнете краищата. Оставете в хладилник за 2-3 часа. Нарежете на кръгчета и сервирайте. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_zucchini_roll_3.jpg

последно модифициран в

Коментари

  • Гост
    Гергана Мартинова Сряда, 21 Ноември 2018

    Йоли, много благодаря за рецептата. Предложението ти е единственото до сега, което съблазни моето дете да хапва тиквички. Още веднъж благодаря!

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 22 Ноември 2018

    Гери, значи детето ти е от моята партия. И аз изобщо не съм им фен. Точно поради тази причина се чудя какво да измисля по-интересно да сготвя, че да ги преглътна. Знаеш ли, фаворит ми е супата от тиквички и босилек. Не е за вярване колко ми хареса! Цяло лято я правих. Ако искаш, пробвай и нея. И страшно много ти балгодаря за коментара и доверието!

  • Гост
    Румяна Станкова Събота, 05 Януари 2019

    Йоли, Йоли, колко пъти ти благодаря вече не ги броя:) Така смело очаровам гостите си, като материализирам твоите идеи, че мисля, вече към пристрастена към твоя стил! Това руло е страхотно, така добре балансирана комбинация, че носи само удоволствие!

  • Yoli
    Yoli Събота, 05 Януари 2019

    А аз на теб колко да ти благодаря? Ти наготви всичките ми рецепти и специално се отби при мен за да ми пишеш. Как да не съм щастлива? Наистина много ти благодаряза всичко, Румка!

  • Гост
    Деси Събота, 19 Януари 2019

    Още една идея от твоите рецепти, която приготвих на гостите си. Лесно, свежо, и сочно руло! Би ли споделила какво крема сирене използваш? Моето се оказа леко тричаво и не ми допадна особено.

  • Yoli
    Yoli Събота, 26 Януари 2019

    Деси, благодаря ти за пореден път! Малко късно ти отговарям, но нямах компютър тези дни, малък отпуст си направих. Крем-сирене пит Филаделфия ползвам. Права си, да е по-мазничко е по-добре. Да знаеш, че ако сиренето е тричаво се оправя като му сложиш малко заквасена сметана, майонеза или гъсто кисело мляко.

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 19 Март 2019
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus