Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 5998
  • Печат

Желирани бонбони от бъз

 

 

b2ap3_thumbnail_Jelly_elder_1.jpg

 

Продукти за около 40 бонбона

5 - 6  цвята от бъз
300 мл вода
150 г захар или на вкус
1 лимон
30 г желатин

 

b2ap3_thumbnail_jelly_-Bonbon_.jpg

 

Приготвяне

*  Смесете водата и захарта. Сложете цветовете от бъз и лимона, нарязан на парчета заедно с кората. Кипнете всичко за 2 минути. Махнете от огъня и оставете да престои 4 - 5 часа.

* Изстискайте лимоните и отстранете цветовете от бъз. Прецедете всичко с фина цедка.

* В купичка залейте желатина с част от сиропа и го оставете да набъбне. Стопете го на водна баня или в слаба микровълнова фурна. Сипете го в сиропа и добре разбъркайте. Ако има пяна на повърхността я отстранете.

* Постелете дъното и стените на малка правоъгълна форма с найлоново фолио. Сипете бъзовия сок и оставете на студено за няколко часа да се желира добре. Отстранете фолиото и нарежете бонбони. Да ви е сладко!

* Бонбоните са много вкусни с шоколад. Потопете нарязаните кубчета желе в стопен шоколад и ги поставете върху хартия за печене докато шоколада се втвърди.

 

b2ap3_thumbnail_jelly_-Bonbon_7.jpg

 

* Ето и бонбона отвътре.

 

b2ap3_thumbnail_jelly_-Bonbon_5-d.jpg

b2ap3_thumbnail_jelly_-Bonbon_8.jpg

 

*  И  вариант на бонбоните, оваляни в кристална захар. Направете го непосредствено преди да ги сервирате. Захарта бързо абсорбира влагата от бонбоните и се овлажнява.

 

b2ap3_thumbnail_jelly_-Bonbon_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Bety Вторник, 06 Юни 2017

    Чудни, свежи, ароматни, неустоуми!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 07 Юни 2017

    Благодаря ти, мила. Наистина са голеви свежарки. Обичам този аромат.

  • Гост
    Цвети Четвъртък, 08 Юни 2017

    Здравейте! Притеснява ме факта, че има и бъз, който е отровен. Простете невежеството ми, но как се разпознава? И това за отровния бъз само за плодовете ли се отнася или и за цветовете трябва да се внимава? Иначе идеята е страхотна :)

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 08 Юни 2017

    Здравей Цвети. Няма от какво да се притесняваш, нормално е да не знаеш. Бъзакът е храстовидно растение и в неговите плодове и семена се съдържа цианогенен гликозид, което е отровно. Въпреки това е незаменим в билкарството! В случайя това, което ние хапваме и пийваме с удоволствие е извлекът от цветовете на бял бъз, който е дървестно растение. Няма как да сбъркаш. Едното е храст, другото е ниско дърво. Но най-лесно ще разпознаеш нещата по време на цъфтежа. Белият бъз цъфти само напролет, а бъзака през късен юни-юли. В интернет има много, много информация, както и рецепти. Ако ти е интересно, прочети. Ще се радвам да опиташ бонбоните. Благодаря ти.

Коментирайте

Гост
Гост Понеделник, 24 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus