Публикувано от в в Кремове Сладоледи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1255
  • Печат

Желиран крем с карамелени плодове

 

Продукти

500 мл прясно мляко
500 мл  течна сметана
8 жълтъка
12 с.л.захар
2 ванилии
2 пакетчета желатин  др. Йоткер (20 г)

За соса

1 ч.ч. захар
2 с.л. масло
1 ч.ч. гореща вода
кора от 1/2 лимон
2 с.л. бренди
1 ч.л. нишесте
праскови
сини сливи
круши

Приготвяне

* Смесете млякото, сметаната и захарта. Разбийте добре жълтъците с ванилията и ги добавете към млечната смес. Сварете крем докато започне да лепне по лъжицата и да оставя следа. Поръсете върху него желатина. Не е нужно да го разтваряте предварително. Той ще се стопи от горещия крем. Махнете от огъня и разбъркайте много добре. Оставете крема да се охлади и го сипете в купички. Приберете ги в хладилника докато крема се стегне напълно.

* Карамелизирайте захарта заедно с маслото в тефлонов съд  и бъркайте докато стане хомогенна маса. Разредете с горещата вода като бъркате непрекъснато. Внимавайте да не се изгорите, при прибавянето на водата в началото има опасност сместа за изкипи. Затова може да дръпнете за кратко съда от огъня и после отново да го върнете на него. Подправете с лимоновата кора и брендито. Варете няколко минути на тих огън. Накрая сгъстете соса с нишестето, разтворено в малко студена вода. Гъстотата на соса преценете сами както ви харесва.Ако е нужно добавете още нишесте. В края на варенето добавете плодове. Гответе 2-3 минути. Нека плодовете останат твърди, не ги преварявайте. Оставете соса да се охлади.

* Сервирайте крема обърнат в чинийки  полят със сос и гарниран с плодове. Да ви е сладко!


последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 27 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus