Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4295
  • Печат

Зеленчуци в сос

 

b2ap3_thumbnail_Vegetables_-in_-sauce_2.jpg

 

Продукти

500 г картофи
500 г тиква
1 тиквичка
1 с.л. зехтин
сол на вкус
1 глава лук
75 г нарязан на ситно пушен бекон
30 г масло
40 г брашно
250 мл горещ зеленчуков бульон
350 мл горещо прясно мляко
100 г заквасена сметана
3 с.л. люта горчица
100 г настърган кашкавал или друго твърдо сирене
1 скилидка счукан чесън
1/2 с.л. семена от синап
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

*  Нарежете зеленчуците на тънки филийки или кръгчета. Посолете ги и разбъркайте със зехтина. Подредете ги в съд за печене керемидообразно.

 

b2ap3_thumbnail_Vegetables_-in_-sauce.jpg

 

* Нарежете лука на ситно и го запържете заедно с бекона до златисто в маслото. Сипете брашното и разбъркайте. Налейте бульона и млякото. Разбъркайте добре и варете соса няколко минути. Към края на готвенето добавете горчицата, сметаната и синапа. Махнете соса от огъня, подправете със сол, пипер и чесън. Добавете кашкавала и разбъркайте докато се стопи напълно. Залейте зеленчуците и изпечете ястието в загрята на 200* фурна за около 35 - 40 минути. Сервирайте леко топло.

* Количествата на зеленчуците са относителни. Преценете ги спрямо съда, в който ще приготвите ястието. Може да ги смените с други, които обичате - моркови, гъби, чушки и др. Ако нямате пресен зеленчуков бульон ползвайте кубче сух. И последно - колкото е по-ароматно сиренето, толкова по-вкусно ще стане. Чедър или Грюер са един великолепен избор. Беконът е добавка, ако желаете ястието да е без месо го попуснете. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_Vegetables_-in_-sauce_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: безмесни ястия

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Моника Вторник, 07 Март 2017

    Вкусно

    Йоли, страхотна рецепта. Семейството ми е очаровано :)
    Продължавай да ни радваш с точните си рецепти :p

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 08 Март 2017

    RE:Вкусно

    Ха, Мони, така ме зарадва! Мислех си, че никой никога няма да опита тази рецепта. И аз я бях забравила. Затова искрено се зарадвах! Благодаря ти от сърце за доверието и коментара. Да ви е сладко!

  • Гост
    maria Неделя, 19 Март 2017

    откога беконът е вегетарианско ядене?

    Тъкмо се зачетох и с ужас установих, че рецептата е с бекон. Моля, сменете категорията и! Благодаря!

  • Yoli
    Yoli Понеделник, 20 Март 2017

    RE:откога беконът е вегетарианско ядене?

    Е, чак пък с ужас ... Много се извинявам за стреса, който създадох. Рецептата не е вегетарианска, в нея има куп други животински продукти.

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 20 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus