Публикувано от в в Безмесни ястия
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3064
  • Печат

Зеленчукови рулца с крем от сирене


b2ap3_thumbnail_melanzane1.jpg

Продукти

1 малък патладжан
1 тиквичка
няколко лъжици песто от различни зелени билки
50 г масло
50 г брашно
200 мл горещо прясно мляко
2 жълтъка
сол и черен пипер на вкус
200 г настъргани  твърди сирена

Приготвяне

* Нарежете зеленчуците на тънки филийки по дължина и ги гриловайте леко на скара или в тиган - грил.

* За пестото сложете в дълбок съд различни зелени билки по ваш избор - магданоз , копър, целина, босилек и др. Добавете скилидка чесън и сол. Налейте малко олио или зехтин и пасирайте всичко с пасатор. Гъстотата зависи от това колко олио ще сложите. Ако го предпочитате по-гъсто наливайте олиото по малко за да следите гъстотата.

* За плънката направете светла запръжка от маслото и брашното. Сипете наведнъж горещото мляко и бъркайте енергично. Така бешамела ще стане съвсем гладък. Ако към горещата запръжка налеете студено мляко ще се образуват бучки. Отстранете от огъня и като се охлади леко добавете жълтъците и сиренето. Бъркайте докато получите гладка и гъста смес. Изборът на сирена оставям изцяло на вас. Колкото по-ароматни са сирената, толкова по-вкусно ще стане ястието. Но и само с кашкавал е хубаво.

* Намажете зеленчуците с песто, в основата сипете по 1 с.л. от плънката и завийте на рулца.

 

b2ap3_thumbnail_melanzane2_20140511-134458_1.jpg

 

* Подредете ги в тавичка, намазана с малко мазнина. Намажете рулцата с олио или зехтин.

 

b2ap3_thumbnail_melanzane3.jpg

 

* Изпечете ястието в загрята на 180* фурна за половин час. Сервирайте топли, но не горещи. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_melanzane4.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 20 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus