Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2942
  • Печат

Зеленчуков терин

 

Продукти за крема

200 г сирене Рикота
100 г сирене Пекорино
30 г бадеми
50 г кедрови ядки
150 мл разбита безсолна сметана
20 г желатин (2 пакетчета)
сол, черен пипер
накъсани листа пресен босилек
2 скилидки счукан чесън


Зеленчуци:

тиквички
моркови
печени чушки

 

Приготвяне

* Нарежете тиквичките и морковите на тънки и дълги ленти. Запечете тиквичките леко на тиган - грил, а морковите леко бланширайте.

* Смесете  двата вида сирене с ядките, босилека и стопения на водна баня желатин. Овкусете със сол, пипер и счукан чесън.

* Към крема добавете разбитата сметана и разбъркайте добре.

* Покрийте дъното и стените на кексова форма или форма за терин с полиетиленово фолио.

* Облечете цялата форма с грилованите ленти тиквичка. Подредете ги така, че леко да се застъпват, а краищата им свободно да висят извън формата.

* Сипете във формата половината от крема и загладете. Върху него наредете пласт от морковите.

* Покрийте ги с останалия крем. Сложете чушките и закрийте всичко с висящите лентички тиквички. Притиснете с длани и приберете терина в хладилника за няколко часа. Сервирайте с препечени филийки. Да ви е сладко!

 

 

 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Йоанна Четвъртък, 07 Април 2016

    Привет, Йоли!
    Отдавна се точа на този страхотен терин и сега му дойде реда, но имам един въпрос. Мога ли да заменя пекориното с нашенски по-твърд кашкавал (да речем)? Ще го приготвям за гости, а пекориното и разновидностите му са ми непознати като сирене и не ми се иска да объркам нещо.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 07 Април 2016

    Здравей Йоанна. Много се радвам, че си избрала този терин. Наистина е много хубав, препоръчвам го. Винаги всичко можеш да замениш според предпочитанията си. Няма нищо задължително в кулинарията. Сложи кашкавал, не се притеснявай. В случая съм ползвала пекорино, тъй като е много ароматно твърдо сирене. Наподобява пармезана, но лично аз го предпочитам пред него. С кашкавал няма да стане ароматно, просто го имай предвид. Благодаря ти за доверието. Надявам се терина да се хареса на всички.

  • Гост
    Йоанна Сряда, 13 Април 2016

    Йоли, използвам много от рецептите ти! Всичко, което съм правила се е получавало малко или много на външен вид, а за вкуса две мнения няма - всичко се омита до трошичка. С терина обаче обрах точките, беше черешката на вечерта, така да се каже, и на вкус и на вид беше идеален. Благодаря ти за всички вкусотии, които споделяш. Твоя дългогодишна фенка :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 13 Април 2016

    Ех, че съм щастлава! Благодаря ти от сърце, мила Йоанна! Зарадва ме страхотно!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 28 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus