Публикувано от в в Салати
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1578
  • Печат

Зелена салата с пармезанови крутони

 

 

 


Продукти за 4 порции

1 голяма салата
4 яйца
50 г масло
50 г пармезан
200 г бял хляб - тост
черен пипер

За дресинга

3 счукани скилидки чесън
1 лимон
1 ч.л.паста аншоа или 2-3 филета аншоа
2 с.л.горчица
2 ч.л.сос Уорчестър
150 мл зехтин или олио
сол на вкус

Приготвяне

Сварете яйцата 4-5 минути и ги оставете да се охладят.

В тиган стопете маслото на средна температура и добавете ситно настъргания пармезан.Нарежете хляба на кубчета и го сложете в маслото. Подправете с черен пипер и разбъркайте добре за да може маслото и сиренето добре да полепнат по хапките. Изпържете ги до златисто като разбърквате непрекъснато.

Сложете всички съставки за дресинга в блендер и сипете само 2-3 с.л. от зехтина. Разбийте. Щом се получи гладка паста,добавете останалия зехтин и доразбийте,докато всичко се смеси на хомогенна заливка.

Накъсайте салатата и я залейте с дресинга. Разбъркайте и я разпределете на порции.Наредете отгоре яйцата,нарязани на четвъртинки и посипете с крутоните.

Източник : кулинарно списание

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 27 Май 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus