- Размер на шрифта: По-голям По-малък
- Посещения: 4233
- 6 коментара
- Абонирайте се
- Печат
Зехтинови крекери
Продукти
50 мл вода
50 мл зехтин
1/2 ч.л. сол
150 г брашно
За намазване
1 с.л. зехтин
1 с.л. вода
1 счукана скилидка чесън
За поръсване
сусам
мак
червен лук
Приготвяне
* В купа смесете водата, зехтина и солта. Добавете 150 г брашно и разбъркайте. Получава се меко тесто, което не лепне заради зехтина в него.
* Измесете тестото много добре. Понякога се получава трошливо в началото. Трябва да стане гладко и еластично и по-дългото измесване ще помогне за това. Покрийте го с найлоново фолио и задължително го оставете на стайна температура да отлежи 20 минути.
* Разделете тестото на две части. Вземете лист хартия за печене и го сложете на работния плот. Върху него с пръсти разстелете едната част от тестото на много тънък правоъгълник. Точилка не ви е нужна, тестото е много меко и лесно се разстила само с ръце.
* В малка купичка смесете съставките за намазване на крекерите. Намажете тестото като ползвате домакинска четка.
* Поръсете тестото с мак и сусам. Може да ползвате и други семена по ваш избор. Накрая гарнирайте и с малко червен лук, нарязан на тънки полумесеци.
* Пренесете тестото заедно с хартията в правоъгълна тава. Нарежете го на квадрати, а след това на триъгълници. Режете с остър нож или ножче ца пица. По същият начин пригответе и останалата част от тестото.
* Загрейте фурната на 170* и изпечете крекерите до златисто за 7 - 10 минути. Сервирайте с различни дипове, пастет или просто така, натурални. Да ви е сладко!
последно модифициран в
Коментари
-
Събота, 01 Октомври 2016
в момента пека втора тава
този път направих двойна доза-толкова ги харесаха
· Yoli харесват коментара. -
Сряда, 04 Януари 2017
Честита Нова Година Йоли!
Преди малко направих крекерите, които пожънаха тотален успех.
Рецептата е страхотна и стават много бързо. Следващият път ще удвоя дозата.· Yoli харесват коментара.
Направих ги преди мъничко, много са вкусни-аз не сложих лук защото детето не го обича много, и поръсих с босилек. Станаха много бързо и резултата е -много вкусни
