Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3079
  • Печат

Зехтинови крекери

 

b2ap3_thumbnail_crackers_6.jpg

 

Продукти

50 мл вода
50 мл зехтин
1/2 ч.л. сол
150 г брашно

За намазване

1 с.л. зехтин
1 с.л. вода
1 счукана скилидка чесън

За поръсване

сусам
мак
червен лук

 

b2ap3_thumbnail_crackers_3.jpg

 

Приготвяне

* В купа смесете водата, зехтина и солта. Добавете 150 г брашно и разбъркайте. Получава се меко тесто, което не лепне заради зехтина в него.

* Измесете тестото много добре. Понякога се получава трошливо в началото. Трябва да стане гладко и еластично и по-дългото измесване ще помогне за това. Покрийте го с найлоново фолио и задължително го оставете на стайна температура да отлежи 20 минути.

* Разделете тестото на две части. Вземете лист хартия за печене и го сложете на работния плот. Върху него с пръсти разстелете едната част от тестото на много тънък правоъгълник. Точилка не ви е нужна, тестото е много меко и лесно се разстила само с ръце.

* В малка купичка смесете съставките за намазване на крекерите. Намажете тестото като ползвате домакинска четка.

* Поръсете тестото с мак и сусам. Може да ползвате и други семена по ваш избор. Накрая гарнирайте и с малко червен лук, нарязан на тънки полумесеци.

* Пренесете тестото заедно с хартията в правоъгълна тава. Нарежете го на квадрати, а след това на триъгълници. Режете с остър нож или ножче ца пица. По същият начин пригответе и останалата част от тестото.

* Загрейте фурната на 170* и изпечете крекерите до златисто за 7 - 10 минути. Сервирайте с различни дипове, пастет или просто така, натурални. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_crackers_8.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: предястия

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Миглена Събота, 24 Септември 2016

    Направих ги преди мъничко, много са вкусни-аз не сложих лук защото детето не го обича много, и поръсих с босилек. Станаха много бързо и резултата е -много вкусни :) :p

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Неделя, 25 Септември 2016

    Много се радвам, Миглена. И с босилек е чудесно. Благодаря ти за хубавия коментар и довението!

  • Гост
    Миглена Събота, 01 Октомври 2016

    в момента пека втора тава :D този път направих двойна доза-толкова ги харесаха :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 01 Октомври 2016

    Ех, че ме усмихна ти! Благодаря ти, миличка! Много ми е кеф, да знаеш!

  • Гост
    Мария Сряда, 04 Януари 2017

    Честита Нова Година Йоли!
    Преди малко направих крекерите, които пожънаха тотален успех.
    Рецептата е страхотна и стават много бързо. Следващият път ще удвоя дозата.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 04 Януари 2017

    За много години, Мими! Страшно се радвам, че са ви харесали тези гризки. Да ви е сладко на всички!

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 18 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus