b2ap3_thumbnail_kumkuat_4.jpg

 

Продукти

250г кумкуати
150г захар
150мл вода

 

b2ap3_thumbnail_kumkuat_1.jpgПриготвяне

* Всъщност, тези очарователни малки плодове са доста кисели. Захаросани се превръщат в истинска кулинарна наслада. Процесът никак не е труден, но на пръв поглед изглежда дълъг. Ще го обясня с няколко думи за да разсея тази заблуда.

 

b2ap3_thumbnail_kumkuat_2.jpg* В малка тенджерка кипнете водата и захарта. Надупчете плодовете с вилица и ги сложете в сиропа. Намалете силата на огъня и варете 10 минути без капак. Оставете кумкуатите да престоят в сиропа 12 или повече часа. Отново кипнете всичко за 5 минути и отново оставете да престои 12 часа. Повторете този процес 4-5 пъти. След последното кипване сипете захаросаните плодове заедно със сиропа в бурканче и веднага го затворете. Така ще може да съхраните плодовете за дълго време. 

 

b2ap3_thumbnail_kumkuat_5.jpg* Това е. Процесът наистина изглежда дълъг, но самото готвене е само по 5 минути на 12 часа. Заслужава си да захаросате кумкуатите точно по този метод, защото така плодовете остават цели, гладки и много сочни. След това може да ги използвате в различни рецепти или да ги поднесете като сладко. Количеството, което съм направила е малко, тъй като екзотичните портокалчета са доста скъпи. Все пак си заслужава понякога да се поглезим. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_kumkuat_3.jpg