Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3133
  • Печат

Захаросани кумкуати

 

b2ap3_thumbnail_kumkuat_4.jpg

 

Продукти

250г кумкуати
150г захар
150мл вода

 

b2ap3_thumbnail_kumkuat_1.jpg



Приготвяне

* Всъщност, тези очарователни малки плодове са доста кисели. Захаросани се превръщат в истинска кулинарна наслада. Процесът никак не е труден, но на пръв поглед изглежда дълъг. Ще го обясня с няколко думи за да разсея тази заблуда.

 

b2ap3_thumbnail_kumkuat_2.jpg



* В малка тенджерка кипнете водата и захарта. Надупчете плодовете с вилица и ги сложете в сиропа. Намалете силата на огъня и варете 10 минути без капак. Оставете кумкуатите да престоят в сиропа 12 или повече часа. Отново кипнете всичко за 5 минути и отново оставете да престои 12 часа. Повторете този процес 4-5 пъти. След последното кипване сипете захаросаните плодове заедно със сиропа в бурканче и веднага го затворете. Така ще може да съхраните плодовете за дълго време. 

 

b2ap3_thumbnail_kumkuat_5.jpg



* Това е. Процесът наистина изглежда дълъг, но самото готвене е само по 5 минути на 12 часа. Заслужава си да захаросате кумкуатите точно по този метод, защото така плодовете остават цели, гладки и много сочни. След това може да ги използвате в различни рецепти или да ги поднесете като сладко. Количеството, което съм направила е малко, тъй като екзотичните портокалчета са доста скъпи. Все пак си заслужава понякога да се поглезим. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_kumkuat_3.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Таня Донева Понеделник, 30 Ноември 2015

    Какво ли не бих дала за едно от тези очарователни захаросани плодчета! Имала съм щастието да ги опитам и на сладко и плод, затова си представих как се разлива сладкия и ароматен сироп и удоволствието от това!
    Честно да ти кажа, Йоли, не съм попадала тук в България на тези плодчета, но в Гърция има в изобилие.
    Предложението ти много ме изкуши, да знаеш!
    Поздрави, мила!

  • Lussi`s World of Artcraft
    Lussi`s World of Artcraft Понеделник, 30 Ноември 2015

    Обичам да опитвам нови неща! Благодаря ти за рецептата, Йоли! Звучи много, много вкусно! Усмихната седмица, мила!

  • Гост
    bety Понеделник, 30 Ноември 2015

    Оле, много са примамливи! Чудни са! Сладкото от смокини е доста по-трудоемко, а това почти само си става :)

  • Светулка
    Светулка Понеделник, 30 Ноември 2015

    Йоли, заинтригува ме с тези кумкуати. Не съм чувала за тях и не съм ги виждала. Изглеждат много съблазнителни!

  • Гост
    Диана Вторник, 01 Декември 2015

    Вълшебни снимки ! Отскоро имаме две такива дръвчета с плодове в двора на кооперацията, много са красиви, но сигурно са пръскани и не стават за сладко с корите ...
    В Прованс захаросват плодовете по подобен начин, но ги изваждат от сиропа и ги оставят да изсъхнат върху скари до следващото потапяне във врящия сироп ... Цяло изкуство !!!

  • Yoli
    Yoli Четвъртък, 03 Декември 2015

    Благодаря ви момичета. Много са симпатични тези плодчета наистина. В България съм ги виждала в Метро, както и в Пикадили, Билла и Хит. С други думи, в по-големите магазини. Радвам се, че ви харесаха. Скоро ще ви покежа една рецепта с тях.

  • Гост
    Иглика Понеделник, 07 Декември 2015

    Два въпроса, мила Йоли:
    1. В хладилник ли трябва да се държат, когато престояват по 12 часа в сиропа?
    2. Мога ли да използвам този метод на захаросване за малки мандарини, тъй като кумкуати рядко намирам, но миниатюрни мандаринки има в изобилие?

  • Yoli
    Yoli Сряда, 09 Декември 2015

    Иги, на твое място бих пробвала с мандаринките. Мисля, че ще стане супер. Само да знаеш, че кумкуатите са сухи, нямат сок като мандарините. Непременно ми пиши, ако опиташ. Не, няма нужда от хладилник. Просто ги забравяш на печката и като се присетиш за тях включваш котлона за 5 минути да кипнат. Това е.

Коментирайте

Гост
Гост Петък, 23 Юни 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus