• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2260
  • 0 коментара
  • Печат

Задушени телешки рулади

 

 



Продукти

телешки шол, контра филе или рибица
суха мащерка
зеленчуци по избор : морков, чушка, целина, гъби и др.
1 ч.ч.сухо бяло вино
1/2 ч.ч.вода (ако има нужда)
20 г масло, 2 с.л.олио
1 необелена скилидка чесън
2 с.л.брашно
сол, черен пипер
дафинов лист
3-4 листа салвия


Приготвяне

* Нарежете месото на тънки шницели и го изтънете с чукче за месо. Посолете леко и поръсете с малко черен пипер и мащерка.

* Нарежете зеленчуците на тънки пръчици. В средата на всеки шницел сложете снопче от тях и завийте на руло. Забодете с клечка за зъби.





*   В тенджера сложете мазнината да се загрее заедно с малко смлян черен пипер, листата салвия и една разпукана необелена скилидка чесън. Запържете рулцата месо от всички страни до зачервяване.





*  Отстранете чесъна и салвията и поръсете месото с брашното. Разбъркайте и налейте виното. Разредете с вода до получаване на плътен  сос по ваш избор. Посолете на вкус и оставете ястието да се задушава на тих огън до пълна готовност. Сервирайте с варен ориз. Да ви е сладко!


 

 

 

 

последно модифициран в
Отбелязана с: Йоли ястия с месо

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 12 Декември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus