• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1666
  • 0 коментара
  • Печат

Ягодови тарталети с босилекова сметана

 


Продукти за тестото

120 г меко масло
60 г пудра захар
1 яйце
1 ванилия
250 г брашно

Продукти за крема

100 г течна сметана
100 г черен шоколад
20 г масло

200 г ягоди
2 с.л. коняк

100 мл подсладена течна сметана
1 връзка пресен босилек
суров  шам фъстък за поръсване


Приготвяне

* Разбъркайте маслото със захарта и ванилията. Добавете яйцето и с брашното бързо омесете меко тесто. Оставете го в  хладилника за 20 минути.

* Разпределете тестото във формички за тарталетки. Надупчете го с  вилица и изпечете до розово в загрята на 180* фурна за около 10 -15 минути.

* Затоплете сметаната до кипване. Прибавете шоколада и маслото и бъркайте докато се разтопи напълно. Разсипете топлия крем в  изпечените маслени кошнички и оставете да се стегне.

* Сложете листата от връзката босилек в подходящ съд и ги пасирайте с пасатор. Разбийте сметаната на сняг и я смесете с няколко лъжички пасиран босилек.

* Нарежете ягодите на половинки, залейте ги с коняка и ги оставете да се мариноват за половин час.

* Гарнирайте шоколадовите тарталети с маринованите ягоди. Върху тях сипете по една лъжица от босилековата сметана и поръсете с шам  фъстък. Да ви е сладко!

 

 

 

 

 

 

последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 14 Ноември 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus