- Размер на шрифта: По-голям По-малък
- Посещения: 2707
- Абонирайте се
- Печат
Ягодов крем
Продукти
500 г ягоди
сок от 1/2 лимон
1 каф.ч. ягодов сироп
2 с.л. захар
500 г маскарпоне
1 ч.ч. течна сметана
140 г захар
1 ванилия
100 г бял шоколад, стопен на водна баня
15 г желатин
Приготвяне
* Пасирайте до гладкост ягодите заедно с лимоновия сок, сиропа и захарта. Опитайте на вкус и ако желаете добавете още захар.
* Разтопете на водна баня 1/3 от желатина,накиснат в малко вода и го смесете с ягодовото пюре.
* Сипете малко от пюрето в избраните от вас чаши и ги поставете в хладилника леко наклонени като ги подпрете с нещо така, че ягодовото желе да се желира само в единия край на чашите.
* Разбийте с миксер маскарпонето със захарта и ванилията. Добавете стопения бял шоколад,няколко лъжици от ягодовото пюре и течната сметана. Разбъркайте добре. Накрая сипете и останалия желатин, отново разтопен на водна баня в малко вода.
* Сипете крема в чашите и отгоре залейте с остатъка от ягодовото желе. След като крема се стегне гарнирайте с прясна ягодка. Да ви е сладко!