• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Кремове Сладоледи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 3142
  • 0 коментара
  • Печат

Ягодов крем

 


Продукти

500 г ягоди
сок от 1/2 лимон
1 каф.ч. ягодов сироп
2 с.л. захар
500 г маскарпоне
1 ч.ч. течна сметана
140 г захар
1 ванилия
100 г бял шоколад, стопен на водна баня
15 г желатин

Приготвяне

* Пасирайте до гладкост ягодите заедно с лимоновия сок, сиропа и захарта. Опитайте на вкус и ако желаете добавете още захар.

* Разтопете на водна баня 1/3 от желатина,накиснат в малко вода и го смесете с ягодовото пюре.

* Сипете малко от пюрето в избраните от вас чаши и ги поставете в хладилника леко наклонени като ги подпрете с нещо така, че ягодовото желе да се желира само в единия край на чашите.

* Разбийте с миксер маскарпонето със захарта и ванилията. Добавете стопения бял шоколад,няколко лъжици от ягодовото пюре и течната сметана. Разбъркайте добре. Накрая сипете и останалия желатин, отново разтопен на водна баня в малко вода.

* Сипете крема в чашите и отгоре залейте с остатъка от ягодовото желе. След като крема се стегне гарнирайте с прясна ягодка. Да ви е сладко!


 
последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 17 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus