Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2268
  • Печат

Ябълково руло

 

 

 b2ap3_thumbnail_Apple_-Roll.jpg

Продукти

300 г брашно
80 г стопено масло
3 яйца
150 мл прясно мляко
100 г захар
настъргана кора от 1/2 портокал
1 ванилия
20г прясна мая

Пълнеж

5-6 малки ябълки
1 ч.ч.захар
настъргана кора от 1 лимон
ядки по избор
3 с.л.стафиди или други сушени плодове

 

b2ap3_thumbnail_Apple_-Roll1.jpg

 

 Приготвяне

* Разтворете маята в леко затопленото мляко. Прибавете захарта и яйцата и разбъркайте. Подправете с портокалова кора и ванилия. Сипете маслото. С брашното омесете меко и еластично тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно за доизмесване. Оставете тестото на топло да втаса.

* Разрежете ябълките на половинки и почистете от семките. Не ги белете. Като се изпекат кожицата им става много вкусна и ароматът на печени ябърки идва точно от нея. Подредете ги в тавичка и ги посипете със захарта. Аз застилам тавата с фолио. Така захарта като се карамелизира остава по него, а не по тавата, която се чисти трудно.

 

b2ap3_thumbnail_Apple-_Roll2.jpg

 


* Изпечете ябълките докато омекнат и леко се карамелизират. Извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят.

 

b2ap3_thumbnail_Apple-_Roll3.jpg

 

* Разточете тестото на правоъгълна кора. Нарежете страниците  му на ленти без да стигате до средата. В средата наредете ябълките и ги посипете с ядки и лимонова кора и стафидите.

 

b2ap3_thumbnail_Apple-_Roll4.jpg

 

* Оформете  всичко на руло като преплитате лентите диагонално една върху друга. Подгънете краищата на тестото навътре.

 

b2ap3_thumbnail_Apple-_Roll5.jpg

 

* Намажете рулото с малко разбито яйце и оставете да втаса отново за 15-20 мин. Изпечете в предварително загрята на 180* фурна.

 

b2ap3_thumbnail_Apple_-Roll6.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: рула тестени ябълки

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus