Публикувано от в в Сладки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2766
  • Печат

Ябълкови курабии

 

b2ap3_thumbnail_apple_-biscuits_1-042-Yd_20140722-162127_1.jpg

 

Продукти за около 40 - 45 курабии

80 г меко масло
40 г мека свинска мас
150 г захар
1 яйце
150 г фино настъргана ябълка
1 - 2 с.л. ябълков ликьор или есенция
ванилия
450 г брашно
1 ч.л. бакпулвер

 

b2ap3_thumbnail_apple_-biscuits-200-y-_20140722-162128_1.jpg

 

Приготвяне

* Разбъркайте заедно маслото, маста и захарта. Прибавете яйцето и настърганата ябълка. Подправете с ликьора и ванилията и отново разбъркайте. Смесете брашното и бакпулвера и омесете меко тесто. Оставете го да отпочине 20 минути.

* Разточете тестото на тънка кора с дебелина около 2 мм., като поръсите плота с брашно.  Добре е тестото да е по-тънко, тъй като е с набухвател и при печене бисквитите ще се надуят. Изрежете цветя с формички за сладки. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180* и изпечете курабиите за около 12 - 15 минути докато се зачервят приятно. Украсете по желание.

 

b2ap3_thumbnail_apple_-biscuits-226-y-_20140722-162130_1.jpg

 

 * Умишлено смесих масло и мас. Маста не разрешава на тестото да изсъхне. Може да използвате и други подправки, подходящи за ябълки - канела, кардамон, индийско орехче или карамфил. Бисквитите не са много сладки, тъй като съм ги направила с глазура от айсинг, която е доста сладка. Ако не ги направите по този начин увеличете захарта с още 30 г. Украсила съм ги със захаросани ябълкови цветове. Тук може да прочетете как се прави това.

 

b2ap3_thumbnail_apple_-biscuits-132-y_20140722-162131_1.jpg

 

b2ap3_thumbnail_apple_-biscuits-134-y-_20140722-162135_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 22 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus