Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2229
  • Печат

Ябълкова пита с шоколад

 

 

Продукти за основата

220 г брашно
30 г какао
1/2 ч.л. бакпулвер
1 яйце
125 г пудра захар
125 г меко масло
1 ванилия
щипка сол

Продукти за пълнежа

4 ябълки
3 яйца
40 г пудра захар
200 мл течна сметана
100 г счукани орехи

Продукти за глазурата

100 г черен шоколад
100 млтечна сметана
20 г масло

2 с.л. филирани бадеми



Приготвяне

Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете ванилията и яйцето, като продължавате да разбивате. Пресейте заедно брашното, бакпулвера и какаото. Добавете ги към маслото и омесете меко тесто.

Разточете масленото тесто на тънък кръг с 2-3 см по-голям от формата, в която ще изпечете сладкиша. Пренесете го във форма за торта, покрита с хартия за печене, така, че да се получи борд от 2-3 см. Надупчете с вилица тестото и плътно го наръсете със счуканите орехи.

Обелете ябълките и ги нарежете на резенчета. Подредете ги ветрило-образно върху орехите.

Разбийте яйцата със захарта и добавете сметаната. Изсипете сместа върху ябълките и изпечете сладкиша в предварително загрята на 170 * фурна.

Смесете продуктите за глазурата и ги загрейте заедно на слаб огън или в  MW фурна. Разбъркайте докато получите гладък крем.

Залейте изстудената ябълкова пита с шоколадовата глазура. Гарнирайте с филирани бадеми. Да ви е сладко!

 

 

 

 

 

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus