Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2775
  • Печат

Ябълков пай на рози

 

b2ap3_thumbnail_roses_-apple_-pie1.jpg

 

 Продукти

За тестото

125 г меко масло
70 г пудра захар
1 яйце
1 ванилия
1 ч.л. настъргана портокалова кора
100 г фино смлени бадеми
150 г брашно

За крема

400 мл прясно мляко
100 мл бяло вино
3 жълтъка
1 ванилия
1 ч.л. настъргана портокалова кора
6 с.л. захар
4 с.л. брашно с връх
5-6 ябълки

 

b2ap3_thumbnail_apple-_pie2.jpg

 

Приготвяне

* Разбъркайте маслото със захарта, ванилията и портокаловата кора. Добавете яйцето и бадемите. С брашното омесете меко тесто. Добавяйте го постепенно.

* Разстелете тестото в малка тава за печене 22/24 см, като преди това я намажете с масло и поръсите с брашно. Може да я покриете и с хартия за печене. Сложете тавичката в хладилника докато приготвите крема.

* За крема смесете брашното със захарта, ванилията и портокаловата кора. Добавете жълтъците и малко мляко. Разбъркайте на гладка каша. Сипете останалото мляко и виното. Сварете крема и го оставете да се охлади. По избор може да ползвате и някакъв инстантен крем ванилия или пудинг.

* С белачка за зеленчуци направете ленти от ябълките без да махате кората им.

 

b2ap3_thumbnail_roses_-apple_-pie3.jpg

 

 * Увийте лентичките ябълки на розички.

* Сипете крема върху масленото тесто, а върху него наредете една до друга розичките от ябълки.

 

b2ap3_thumbnail_roses_-apple_-pie4.jpg

 

b2ap3_thumbnail_roses_-apple_-pie5.jpg

 

 * Глазирайте леко розите със затоплен кайсиев конфитюр. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180* фурна докато се изпече тестото, а ябълките станат златисти.

* Сервирайте сладкиша напълно охладен. Да ви е сладко!
*Създателят на този тарт е на Alain Passard . Идеята му е патентована през 2008 година под името "Tarte aux pommes Bouquet de roses". В това кратко видео може да видите самият Passard и как точно се правят розите от ябълка. Разбира се, няма нищо общо с моето "стъргане" с белачка за зеленчуци.

 

b2ap3_thumbnail_roses_-apple_-pie6.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: пай сладкиши ябълки

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Анна Кожухарова Четвъртък, 08 Януари 2015

    Ябълков пай

    Привет Йоли,
    За много години! Бъди здрава, щастлива, много обичана и все така креативна, за да може да ни радваш с прекрасните си рецепти и идеи!
    За ябълковия пай... разкошен сладкиш!Наистина стана невероятно вкусен, както и бях сигурна още докато четях рецептата. Вече е един от любимите ми пайове !
    Поздрави,
    Анна Кожухарова

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Събота, 10 Януари 2015

    RE:Ябълков пай

    Ех, че се радвам, Ани! Благодаря ти, скъпа! Да ви е сладко на всички у дома!

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 21 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus