• Начало
    Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
  • Категории
    Категории Показва списък с категории от тази статия.
  • Етикети
    Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
  • Архиви
    Архиви Съдържа списък със статии, които са създадени по-рано.
  • Вход
    Вход форма за вход
Публикувано от в в Кремове Сладоледи
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2805
  • 0 коментара
  • Печат

Ябълков крем с кокос

 

b2ap3_thumbnail_apple_-cream_2.jpg

 

Продукти за 6 порции

3 яйца
80 г захар
200 мл прясно мляко
25 г кокосови стърготини
2 големи ябълки
подправки по ваш вкус (ванилия, лимонова кора, канела, кардамон, карамфил)
1 ч.ч. захар за карамелизиране

 

b2ap3_thumbnail_apple_-cream_3.jpg


Приготвяне

* Почистете ябълките от кората и семките и ги нарежете на парченца. Задушете ги в съвсем малко вода заедно с подправките докато омекнат. Отстранете подправките и пасирайте ябълките на гладко пюре. Охладете.

* Карамелизирайте захарта за карамела. На дъното на всяка купичка сипете по малко карамел. Завъртете купичките така, че карамела да облее и стените им.

* Разбийте леко яйцата със захарта и разредете с прясното мляко. Добавете кокоса и ябълковото пюре. Напълнете със сместа купичките, сложете ги в тава и сипете в нея гореща вода. Изпечете крема на водна баня за около 30-40 минути в предварително загрята на 150* фурна.

* Сервирайте крема студен, обърнат в десертни чинийки. Да ви е сладко!



b2ap3_thumbnail_apple_-cream_5.jpg

 
последно модифициран в

Коментари

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 17 Октомври 2018
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus