Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2472
  • Печат

Ябълков коблер

 

b2ap3_thumbnail_apple_-kobler.jpg

 

 Продукти 

6 ябълки

Заливка

сок от 1/2 лимон
настъргана кора от 1/2 лимон
4 с.л. захар
2 с.л.течно масло
1/2 ч.ч. вода
1 ванилия, канела по желание
2 с.л.брашно

Тесто

2 с.л. меко масло
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер

 

b2ap3_thumbnail_kobler1.jpg

 

Приготвяне

* Обелете ябълките и ги нарежете на парченца. Сложете ги в купа и ги разбъркайте с всички продукти за заливката. Сипете ги в малка тавичка с приблизителни размери 25/25 см, леко намазана с малко масло.

* В купа разбъркайте маслото със захарта, прибавете яйцето, а след това брашното, пресято с ванилията и бакпулвера. Не е нужно да ползвате миксер. Достатъчно е само кратко разбъркване с лъжица или бъркалка.

* Сипете тестото на неравномерни части върху ябълките. При печене то ще се разлее.

 

b2ap3_thumbnail_kobler.jpg

 

 * Изпечете сладкиша в загрята на 170* фурна за осоло 25-30 мин. Поднесете го леко топъл като загребвате с лъжица. Гарнирайте го със сметана - квасена или бита или топка ванилов сладолед.

* Изключително лесен, ароматен и лек десерт. Сочен отвътре и хрупкав отгоре.  Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_kobler3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: сладкиши ябълки

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 20 Септември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus