Публикувано от в в Сладкиши
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2968
  • Печат

Вишнев сладкиш

 

b2ap3_thumbnail_cery_2.jpg

 

Продукти 

За вишните

500 г вишни
5 - 6 с.л. захар
малка пръчка канела
1 ч.л. натурално пшеничено нишесте

За трохите

100 г бадемов марципан
1 ч.л. брашно

 За тестото

150 г меко масло
100 г захар
ванилия
настъргана кора от 1/2 лимон
2 яйца
130 г брашно
30 г натурално пшеничено нишесте
1 ч.л. бакпулвер

Заливка

30 г масло
60 г нарязани бадеми
2 с.л. прясно мляко
60 г захар

 

b2ap3_thumbnail_cery_3.jpg

 

Приготвяне

* Почистете вишните и ги кипнете със захарта и канелата за около 2 - 3 минути. Прибавете нишестето, разтворено в малко студена вода. Кипнете отново за минута и оставете вишните да се охладят. След това отстранете пръчката канела.

* За тестото разбийте маслото със захарта. Добавете лимоновата кора и ванилията, а след това едно по едно яйцата. Пресейте брашното заедно с нишестето и бакпулвера. Сипете го в маслената смес  и разбъркайте.

* Нарежете марципана на парченца и с пръсти го стрийте на трохи като добавите 1 ч.л. брашно.

* Постелете дъното на тава с размери 22/24 см с хартия за печене. Разбира се, може да ползвате и малка кръгла тава. Изсипете тестото и го загладете. Върху него наредете вишните и посипете с марципановите трохи.

 

b2ap3_thumbnail_cery.jpg

 

* Загрейте фурната на 170*  и изпечете сладкиша за около 30 минути.

* В малък съд заедно кипнете продуктите за заливката. Може да направите това и в микровълнова фурна.

* Извадете сладкиша от фурната и го залейте с бадемите. Върнете обратно и доизпечете за още десетина минути, или докато бадемите приятно се карамелизират. След изпичане оставете сладкиша добре да изстине преди да го нарежете. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_cery_4.jpg

 

* Сладкишът става много сочен, леко киселичък и ароматен. Вишните може да замените с череши. Овкусете ги както на вас ви допада най-много. Подходящи аромати са ванилия, канела, звезден анасон, джинджифил, бергамот, индрише, лимонова кора. Ако нямате пшеничено нишесте може да го замените с натурално царевично.

 

b2ap3_thumbnail_cery_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: вишни марципан сладкиши

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Eva Toneva Понеделник, 13 Юли 2015

    Невероятен, изумителен и толкова изкусителен е този сладкиш! Вишните не са сред любимите ми плодове, освен на сладко, но тук със сигурност са си точно на мястото. В никакъв случай не бих устояла не на хапка, а на цяло парче от това плодово бижу. Голяма прегръдка, вълшебнице! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 13 Юли 2015

    Мерси Евка. И аз не ги харесвам много ей така само да си ги ям, но в сладкиши, кремове и сладоледи са супер. Просто трябва да се пообработят предварително и стават неустоими. Благодаря ти отново мила.

Коментирайте

Гост
Гост Събота, 16 Декември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus