Публикувано от в в Сладки закачки
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1389
  • Печат

Винени ябълки

 

b2ap3_thumbnail_apple_-wine.jpg

 

Продукти за 4 порции

4 средни ябълки
2 ч.ч. качествено червено вино
2 с.л. мед
2 гвоздейчета карамфил
малка пръчка канела
2-3 шушулки кардамон
кора от 1/2 портокал

Крем

50 мл млечна сметана
80 г млечен шоколад
20 г масло

Приготвяне

* Обелете ябълките и ги издълбайте с малка лъжичка откъм долната им страна.

* Сложете ги в тенджерка, залейте ги с виното, добавете меда и подправките. Варете на тих огън докато ябълките леко омекнат. Оставете ги да престоятвъв виното няколко часа, след което ги извадете и приберете в хладилника.

* Прецедете виното и го редуцирайте до 1/3. Трябва да получите плътен сос с концентриран вкус.

* Загрейте сметаната до кипване. Прибавете шоколада и маслото и разбъркайте на гладък крем.

* Напълнете студените ябълки с крема. Сервирайте ги охладени, заляти с винен сос.

 

b2ap3_thumbnail_apple_-wine_1.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: вино ганаш шоколад ябълки

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Вторник, 22 Август 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus