Публикувано от в в Тестени
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2223
  • Печат

Венец с домати и сирене

 

b2ap3_thumbnail_venez_2.jpg

 

Продукти за 2 малки венеца

Тесто

50 г стопено масло
120 мл прясно мляко
1 разбито яйце
10 г прясна мая
1/2 ч.л. сол
300 г брашно

Пълнеж

домати
сирене
босилек
разбито яйце за намазване

 

b2ap3_thumbnail_venez_4.jpg

 

Приготвяне

* За тестото разтворете маята в млякото и сипете маслото и яйцето. Смесете брашното със солта, добавете го към течните съставки и омесете меко тесто. Оставете го да втаса за 1 час.

* Разточете половината тесто на лента и нарежете 8 триъгълника. Подредете ги като звезда върху хартия за печене. В средата сложете плънка от сирене, домати и листа босилек. Аз подбрах чери доматки, козе сирене и босилек. Може да смените пълнежа според вашия вкус.

 

b2ap3_thumbnail_venez_.jpg

 

* Загърнете краищата на триъгълниците навътре и леко спираловидно като оставяте леки процепи помежду им. Намажете венеца сразбито яйце.

 

b2ap3_thumbnail_venez_1.jpg

 

* Загрейте фурната на 200* и изпечете венеца за около 25 - 30 минути. Сервирайте леко топъл. Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_venez_3.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: тестени

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 23 Април 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus