Публикувано от в в Великден
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1937
  • Печат

Великденски бисквити

 

Продукти

175 г брашно
50 г фино смлени лешници или други ядки
150 г пудра захар
1 яйце
100 г масло
1 с.л. коняк или бренди
1 ванилия
1/4 ч.л.смлян кардамон

 

 

Приготвяне

* Загрейте фурната на 220*. Разстелете пресятото брашно в голяма тава и го сложете във фурната за да се запече леко. Преди да започне да покафенява прибавете ситно смлените лешници. Разбърквайте често за да могат брашното и ядките равномерно да се запекат. Когато започнат леко да порозовяват извадете от фурната и оставете да изстинат добре.

 

 

 


* В купа разбъркайте изстиналото брашно с ядки с пудрата захар, ванилията и кардамона. Прибавете яйцето, коняка и студеното масло, нарязано на парченца. Омесете тесто. Ако е необходимо добавете още малко брашно, в случай, че тестото лепне или малко коняк, ако е твърдо. Оставете тестото в хладилника за 30 мин. Разточете го на тънка кора и изрежете бисквити с формички за сладки. В случай, че тестото е ронливо го разточвайте  на малки части върху хартия за печене.

 

 

* Изпечете бисквитите в предварително загрята на 170*фурна. Внимавайте да не ги прегорите.Тъй като брашното е предварително запечено, бисквитите се изпичат много бързо.

 


* След като изстинат, украсете бисквитите по ваша фантазия.Да ви е сладко!

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
последно модифициран в
Отбелязана с: Великден Йоли сладки

Йоланта Делибозова

Коментирайте

Гост
Гост Четвъртък, 27 Юли 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus